Η πρώτη «ανάκριση» στον Τζούρισιτς: «Είμαι δεκάρι παλαιάς κοπής, μου αρέσει το ένας εναντίον ενός» (vid)

Η πρώτη «ανάκριση» στον Τζούρισιτς: «Είμαι δεκάρι παλαιάς κοπής, μου αρέσει το ένας εναντίον ενός» (vid)

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:03 - 30.06.2023 / Ανανεώθηκε: 12:45 - 30.06.2023

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς έστειλε το πρώτο μήνυμα στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού μέσω των social media, ενώ παράλληλα πέρασε από... ανάκριση από την «πράσινη» ΠΑΕ.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δημοσίευσε το πρωί της Παρασκευής (30/6) το video παρουσίασης του Φίλιπ Τζούρισιτς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός ανακοινώθηκε από τους «πράσινους» στις 21 Ιουνίου ως ελεύθερος από την Σαμπντόρια. 

Ο 31χρονος Σέρβος μεσοεπιθετικός, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Αυστρία με την υπόλοιπη αποστολή των «πράσινων», όπου κάνει το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας έστειλε το πρώτο του μήνυμα στον κόσμου του «τριφυλλιού» μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της ομάδας, λέγοντας:

«Γεια σε όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είμαι ο Φίλιπ Τζούριτσιτς και ελπίζω να το απολαύσουμε καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Τα λέμε σύντομα».

Παράλληλα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανέβασε ένα βίντεο, στο οποίο κάνει «ανάκριση» στον 31χρονο Σέρβο μεσοεπιθετικό

 - Μίλησες με κάποιον προτού έρθεις στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να σε πληροφορήσει για την ομάδα; 

«Ναι, βέβαια. Πριν πάρω την απόφασή μου μίλησα με αρκετό κόσμο. Επίσης, έλεγξα το δυναμικό της ομάδας στο Transfermarkt. Πληροφορήθηκα αρκετά, εκ των τα περισσότερα ήταν θετικά. 

Επίσης, παρακολούθησα το πρωτάθλημα της περασμένης περιόδου, γιατί είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Εν τέλει η συνολική εικόνα ήταν εξαιρετικά θετική». 

 - Ποιοι λόγοι σε έκαναν να επιλέξεις τον Παναθηναϊκό; 

«Είμαι πάντοτε ειλικρινής, γι' αυτό και θα απαντήσω με ειλικρίνεια. Όταν έμαθα για πρώτη φορά ότι ο σύλλογος με θέλει, είχα μια θετική διαίσθηση. Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάτι μέσα μου με έκανε να νιώσω θετικά. Η εμπειρία με έχει διδάξει να ακολουθώ τη διαίσθησή μου. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος για την επιλογή μου. 

Έπειτα είδα ότι ο Παναθηναϊκός είχε να κατακτήσει τον τίτλο από το 2009-10 και ότι δεν έπαιξε για μεγάλο διάστημα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οπότε είπα ότι θέλω να έρθω και να βοηθήσω το σύλλογο να πετύχει κάτι πραγματικά σημαντικό. κι αυτό ήταν το σπουδαιότερο ποδοσφαιρικό κίνητρο». 

 - Πόσο θα σε βοηθήσει η παρουσία ενός συμπατριώτη σου στον πάγκο, του Ιβάν Γιοβάνοβιτς; 

«Μιλάμε την ίδια γλώσσα και θα είναι πιο εύκολο για μένα να εξοικειωθώ. Ξέρω ότι ο κόουτς είναι καλός άνθρωπος και όλα είναι καλά γι΄ αυτόν, αλλά δεν το σκέφτομαι αυτό γιατί θέλω να αντιμετωπίζομαι όπως οι υπόλοιποι, να δώσω μάχη για να κερδίσω τη θέση μου και να πετύχω». 

 - Έχεις κι ένα φίλο στην ομάδα. Τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς. 

«Με τον Φίλιπ γνωριζόμαστε 10 χρόνια, ίσως περισσότερα. Παίξαμε στην Κ21 και μετά στην Ανδρών. Θα είναι όμορφα. Είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής και είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαστε συμπαίκτες εδώ». 

 - Νωρίτερα σε είδαμε να μιλάς αρκετά με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι. 

«Ήμασταν συμπαίκτες για έξι μήνες, οπότε γνωριζόμαστε καλύτερα από ό,τι με άλλους. Ξέρω και άλλους, τον Σπόραρ και κάποιους άλλους στην ομάδα. Νομίζω ότι έχουμε καλή ομάδα και πρέπει να δείξουμε τι μπορούμε να πετύχουμε. 

 - Ήσουν πολύ μικρός όταν έφυγες για πρώτη φορά από τη Σερβία. Τώρα πια είσαι έμπειρος. Τι περιμένεις από την νέα πρόκληση της καριέρας σου στον Παναθηναϊκό; 

«Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περιπέτεια. Έχουμε στόχους να πετύχουμε. Δεν θα είναι εύκολο, δεν θα είναι ένα εύκολο στοίχημα, αλλά γνωρίζω που ήρθα, σε ένα σύλλογο με μεγάλη παράδοση, με φιλάθλους φανταστικούς και «πεινασμένους». Αυτό ήταν σημαντικό για μένα. Δεν μου αρέσει να λέει πολλά, πρέπει να βλέπουμε παιχνίδι το παιχνίδι, γιατί, όπως είπες, είμαι αρκετά έμπειρος και θεωρώ ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος».  

 - Μετά από μία περίεργη σεζόν πέρυσι στην Σαμπντόρια, θεωρείς ότι ο Παναθηναϊκός αποτελεί μια ευκαιρία για εσένα να κάνεις επανεκκίνηση; 

«Ειλικρινά, αντιμετωπίζοντας την περσινή σεζόν όχι από ποδοσφαιρική αλλά από ανθρώπινη σκοπιά, ήταν πολύ κακή γιατί η κατάσταση στον σύλλογο ήταν απαίσια. Δεν έχω μιλήσει έως τώρα γι' αυτό και δεν θα το κάνω ούτε τώρα, γιατί προσπαθώ πάντα να είμαι κύριος, να μην χρησιμοποιώ άλλοθι. Καθάρισα το μυαλό μου, είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ και το πιο σημαντικό είναι ότι ξέρω τι μπορώ να κάνω». 

 - Πώς θα περιέγραφες αγωνιστικά τον εαυτό σου; 

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Είμαι σαν «10άρι». Στο μοντέρνο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές πλέον σε αυτή τη θέση και ακόμα παλεύω. Είμαι ποδοσφαιριστής που του αρέσει το ένας εναντίον ενός, που αναλαμβάνει ευθύνες. Ξέρω ότι μπορεί να εκνευρίσω αρκετές φορές τους φιλάθλους, αλλά θα φέρω κάτι νέο στην ομάδα».  

 - Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θα σε αγαπήσουν! 

«Το είπα αυτό γιατί σε ό,τι κάνουμε χρειάζεται υπομονή και αυτό είναι το πλέον σημαντικό».