Δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες για παράνομο στοιχηματισμό ο Τόνεϊ

Μπρέντφορντ

i

© Photo by Marc Atkins/Getty Images

Δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες για παράνομο στοιχηματισμό ο Τόνεϊ

Κώστας Τσιακλής 23:26 - 28.02.2023

Ο επιθετικός της Μπρέντφορντ, Ίβαν Τόνεϊ, δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες περί παράνομου στοιχηματισμού και κινδυνεύει με σοβαρές ποινές.

Ο Ίβαν Τόνεϊ παραδέχθηκε την ενοχή του σε πολλές από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για παράνομο στοιχηματισμό από την Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και πλέον η τιμωρία του από την FA (πιθανότατα με αποκλεισμό πριν το τέλος της φετινής περιόδου) μοιάζει δεδομένη.

Ο Άγγλος επιθετικός κατηγορήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο για 262 παραβάσεις και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, ο Τόνεϊ έχει παραδεχτεί αρκετές από αυτές, χωρίς πάντως να αναφέρεται κάποιος αριθμός. Αυτές φαίνεται να αφορούν την περίοδο μεταξύ 2017 και 2021.

Ο 26χρονος - ο οποίος στο διάστημα αυτό φόρεσε τις εμφανίσεις των Σκάνθορπ, Γουίγκαν, Πίτερμπορο και Μπρέντφορντ - από μεριάς του υποστήριξε ότι δεν στοιχημάτιζε σε παιχνίδια των ομάδων του.

Η είδηση αυτή θα αποτελέσει «πλήγμα» για την Μπρέντφορντ καθώς ο ποδοσφαιριστής αποτελεί ένα από τα βασικότερα γρανάζια της ομάδας του Τόμας Φράνκ. Παράλληλα, τις υπηρεσίες του Άγγλου επιθετικού θα στερηθεί και η Εθνική Ανδρών της χώρας του, στην προσπάθεια που θα κάνει για πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2024.

Ο Τόνεϊ είναι ο πρώτος σκορερ της Μπρέντφορντ στην φετινή Premier League με 14 τέρματα σε 21 συμμετοχές. Συνολικά με τη φανέλα των «μελισσών» ο 26χρονος μετράει 112 συμμετοχές, με απολογισμό 62 γκολ και 20 ασίστ. Ο Άγγλος έχει ανακηρυχθεί πρώτος σκόρερ της League One τη σεζόν 2019/2020 και της Championship με 31 γκολ τη σεζόν 2020/2021, στις δύο περιόδους που εξασφάλισε την άνοδο η ομάδα του σε ανώτερη κατηγορία.

Το 2017 σε μια αντίστοιχη περίπτωση, ο Τζόι Μπάρτον της Μπέρνλι τιμωρήθηκε με 18 μήνες αποκλεισμό από τα γήπεδα για 1260 στοιχήματα από το 2006 μέχρι το 2013. Τελικά η ποινή αυτή μειώθηκε σε 13 μήνες έπειτα από ένσταση του ποδοσφαιριστή.