Ο Γκουαρδιόλα έριξε το «καρφί» του για τις δαπάνες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vid)

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

Πεπ Γκουαρδιόλα/PrtScr

Ο Γκουαρδιόλα έριξε το «καρφί» του για τις δαπάνες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vid)

Κώστας Τόπας 12:51 - 28.02.2023 / Ανανεώθηκε: 13:06 - 28.02.2023

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα κλήθηκε να σχολιάσει την επιστροφή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους τίτλους, αστειευόμενος για τα πολλά χρήματα που έχουν ξοδέψει οι «κόκκινοι διάβολοι» την τελευταία πενταετία.

Τα γκολ των Κασεμίρο και Μάρκους Ράσφορντ σφράγισαν τη νίκη με 2-0 της Γιουνάιτεντ επί της Νιούκαστλ στον τελικό του Λιγκ Καπ στο Γουέμπλεϊ. Ετσι, ο προπονητής της Γιουνάιτεντ, Έρικ τεν Χαχ, εξασφάλισε τον πρώτο του τίτλο στον σύλλογο, με τους «κόκκινους διαβόλους» να δίνουν τέλος σε μια εξαετή «ξηρασία» που χρονολογείται από την εποχή του Ζοζέ Μουρίνιο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενισχύθηκε σημαντικά υπό τον Τεν Χαχ το περασμένο καλοκαίρι με τις αφίξεις των Αντόνι, Λισάντρο Μαρτίνεθ, Κασεμίρο, Ταιρέλ Μαλάσια και Κρίστιαν Έρικσεν. Οι «κόκκινοι διάβολοι» θα μπορούσαν επίσης να εξασφαλίσουν περισσότερα τρόπαια την τρέχουσα σεζόν μιας παραμένει στο Κύπελλο Αγγλίας και στο Europa League.

Μετά τον θρίαμβο της Μάντεστερ Γιουνάιτεντ στο Λιγκ Καπ, ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ρωτήθηκε για την διάκριση της μισητής αντιπάλου της Σίτι, με τον Ισπανό τεχνικό να λέει αστειευόμενος για τα πολλά λεφτά που έχει ξοδέψει η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ.

«Νωρίτερα ή αργότερα θα έπρεπε να συμβεί. Έτσι δεν είναι; Έπρεπε να γίνει. Αν ξοδέψουν λίγα ακόμα χρήματα, ναι θα λέμε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που όλοι ξέραμε επέστρεψε. Επειδή δεν έχουν ξοδέψει, έτσι δεν είναι; Είναι φυσιολογικό, βρίσκονται στην θέση που θα έπρεπε να είναι. Η πραγματικότητα είναι ότι δύο ομάδες, εμείς και η Λίβερπουλ έχουμε κάνει απίστευτα πράγματα βάσει αριθμών. Όταν ήρθα εδώ, νόμιζα πως η Γιουνάιτεντ θα είναι πάντα ψηλά για την ιστορία της, για τα πάντα. Ο Έρικ Τεν Χαχ κάνει τρομερή δουλειά. Και οι παίκτες βλέπεις πόσο αφοσιωμένοι είναι, πως προσπαθούν όλοι μαζί να τα καταφέρουν. Το χρειάζεσαι αυτό όταν είσαι έξι χρόνια χωρίς τρόπαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκουαρδιόλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει δαπανήσει 685 εκατομμύρια λίρες με την Σίτι να ακολουθεί από κοντά με 660!