Διαμάχη Νασρί με Γκουαρδιόλα - «Του είπα να μην μου φωνάζεις, είναι αλαζόνας»

Ο Σαμίρ Νασρί.

i

©intime

Διαμάχη Νασρί με Γκουαρδιόλα - «Του είπα να μην μου φωνάζεις, είναι αλαζόνας»

Γιώργος Σακελλαρίου 17:19 - 26.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:33 - 26.04.2023

Ο Σαμίρ Νασρί μίλησε για τη συνεργασία του με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη διαφωνία που είχαν.

Ο Σαμίρ Νασρί ήταν ένας ποιοτικός μεσοεπιθετικός.

Το ταλέντο αδιαμφβισβήτητο και τα όσα έκανε στη Μάντσεστερ Σίτι έμειναν χαραγμένα στη μνήμη των ποδοσφαιρόφιλων. Αλλά έληξαν με την άφιξη του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Γάλλος άσος είναι πλέον 36 ετών, αλλά έχει απομακρυνθεί από τη δράση σχεδόν δύο χρόνια. Σε συνέντευξή του στη «L'Équipe», θυμήθηκε τη διαμάχη που είχε με τον τεχνικό των «πολιτών» Πεπ Γκουαρδιόλα για τα περιττά κιλά.

Ο μαθητής που θέλει να ξεπεράσει το δάσκαλο
PREMIER LEAGUE

15:38 - 26.04.2023

Ο μαθητής που θέλει να ξεπεράσει το δάσκαλο

Μικέλ Αρτέτα και Πεπ Γκουαρδιόλα κοντράρονται απόψε (26/4 22:00) στο ντέρμπι με φόντο το πρωτάθλημα κι ο Ισπανός τεχνικός θέλει σίγουρα να βάλει τα «γυαλιά» στον πρώην μέντορά του που του έδειξε τα πρώτα βήματα στην προπονητική.

Ο Νασρί αρχικά παραδέχθηκε ότι δεν μπόρεσε να γίνει καλύτερος στην πορεία. «Δεν μετανιώνω για την καριέρα μου, στη ζωή πρέπει να κάνεις λάθη για να μάθεις και να εξελιχθείς ως άντρας. Όταν έφτασε ο Πεπ, έπρεπε να προπονηθώ μόνος μου, γιατί δεν ήμουν στο ιδανικό βάρος. Αφού όλα πήγαν καλά, αυτός μου ζήτησε να μείνω, αλλά ήθελα να παίξω και δεν μπορούσε να το εγγυηθεί, κάτι που είναι φυσιολογικό».

Όταν ο Γκουαρδιόλα έφτασε στο Μάντσεστερ, ο Νασρί ήταν εκεί για πέντε χρόνια. Τον Ιούλιο εκτίνης της σεζόν, ο Καταλανός έκανε την πρώτη του προπόνηση. Τον Αύγουστο ο Νασρί πήγε στη Σεβίλλη. Ο Νασρί περιέγραψε τι συνέβη: «Την πρώτη μέρα που με κάλεσε στο γραφείο του, με ρώτησε τι ήθελα να κάνω. Του είπα: "Είναι στο χέρι σου να μου πεις αν βασίζεσαι σε εμένα. Μου απάντησε ότι βασιζόταν σε εμένα αν ήμουν πραγματικά καλά ψυχικά. Έκανα την πρώτη μου προπόνηση, όλα πήγαν καλά, ήταν ευχαριστημένος μαζί μου, αλλά την επόμενη μέρα ο Πεπ με πήρε ξανά τηλέφωνο και μου φώναξε, λόγω των κιλών μου.

Έμαθε ότι πήρα κιλά, γιατί ζυγιζόμασταν κάθε μέρα. Του είπα «Χαμήλωσε τη φωνή σου, μη μου φωνάζεις, δεν είμαι παιδί, είμαι 29 ετών. Οι διακοπές μου ήταν μια απόδραση για μένα. Ήρθα από μια δύσκολη σεζόν και συνέβησαν πολλά πράγματα στην προσωπική μου ζωή. Και τότε ο Πεπ απάντησε: "Έχεις δίκιο, συγγνώμη"».

Όσο για το ποιος είναι ο Γκουαρδιόλα, ο Νασρί απάντησε: «Ο Πεπ είναι ο άνθρωπος που είναι στην καθημερινότητά του. Είναι αλαζόνας, αλλά αλαζόνας με την καλή έννοια: Ξέρει ότι είναι ο καλύτερος προπονητής και το δείχνει. Ο Πεπ ξέρει τι φέρνει στον σύλλογο και ξέρει ότι όταν ήρθε στη Σίτι είχε λευκή επιταγή. Έτσι, γι’ αυτόν, είναι πολύ εύκολο να επιβληθεί ο νόμος του. Είναι επίσης ειλικρινής άνθρωπος».