Διασυρμός για τη Φράιμπουργκ, «πάτησε» τη Σάλκε η Άιντραχτ και ανέβηκε δεύτερη
i

Άιντραχτ - Σάλκε / Photo by Joachim Bywaletz/DeFodi Images via Getty Images

Διασυρμός για τη Φράιμπουργκ, «πάτησε» τη Σάλκε η Άιντραχτ και ανέβηκε δεύτερη

Sportal newsroom 18:27 - 21.01.2023 / Ανανεώθηκε: 18:54 - 21.01.2023

Η Φράιμπουργκ έγινε... σακός του μποξ για την αφηνιασμένη Βόλφσμπουργκ και έχασε με 6-0, ενώ η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έκανε το καθήκον της κόντρα στην ουραγό Σάλκε, επικρατώντας με 3-0 και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση.

Εφιάλτης η επιστροφή της Φράιμπουργκ στη δράση! Οι «Βραζιλιάνοι του Μπράισγκαου» είδαντ η Βόλφσμπουργκ να τους διαλύει με 6-0 και έπεσαν στην 4η θέση της βαθμολογίας, όντας πλέον στο -5 από την πρωτοπόρο Μπάγερν, που χθες (20/1)«στραβοπάτησε» κόντρα στη Λειψία.

Η ομάδα του Νίκο Κόβατς άνοιξε το σκορ μόλις στο 2' με κεφαλιά του Βίμπερ, ενώ στη συνέχεια ο Βιντ «χτύπησε» δις (28', 37') για το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης (56') ο Γκέρχαρτ πρόσθεσε το όνομα του στη λίστα με τους σκόρερ, με τους Μπάκου (81') και Βόλντσμιντ (πεν, 90'+4') να διαμορφώνουν το τελικό 6-0.

Την ίδια ώρα, η Άιντραχτ πανηγύρισε τη νίκη επί της ουραγού Σάλκε με 3-0 και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αρπάζοντας την ευκαιρία μετά τις γκέλες των Μπάγερν και Φράιμπουργκ. Οι «αετοί» προηγήθηκαν στο 22' με τον Λίντστρομ, ενώ στη συνέχεια οι «μπλε» πίεσαν, προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά σπατάλησαν τις ευκαιρίες τους. Οι Μπορέ (83') και Μπούτα (90'+1') «κλείδωσαν» τη νίκη, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Από 'κει και πέρα, η Μπόχουμ επικράτησε 3-1 της Χέρτα, η Ουνιόν Βερολίνου πήρε τεράστια νίκη με ανατροπή και δύο γκολ στα τελευταία λεπτά επί της Χόφενχαϊμ (3-1) και Στουτγκάρδη και Μάιντς έμειναν στο ισόπαλο 1-1.