Ξεπέρασε την Premier League: Αυτό είναι το ισχυρότερο πρωτάθλημα στον κόσμο και δεν είναι απ' την Ευρώπη
i

Το σήμα της IFFHS/ © iffhs.com

Ξεπέρασε την Premier League: Αυτό είναι το ισχυρότερο πρωτάθλημα στον κόσμο και δεν είναι απ' την Ευρώπη

Πάνος Μαλακτάρης • 18:28 - 19.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Η διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Στατιστικής και Ιστορίας δημοσίευσε σήμερα τη λίστα με τις 80 κορυφαίες ποδοσφαιρικές λίγκες του κόσμου, με την κορυφή να εκπλήσσει

Τα μεγάλα φαβορί δεν απουσιάζουν από την πρώτη δεκάδα της σχετικής κατάταξης, ωστόσο η λίστα που δημοσιοποίησε σήμερα η IFFHS έκρυβε μια μεγάλη έκπληξη στην κορυφή της. Ενώ λοιπόν αναμενόταν η Πρέμιερ Λιγκ να βρίσκεται εκεί, την πρωτιά «έκλεψε» το πρωτάθλημα (serie A) της Βραζιλίας. Μια πρωτιά που καταλαμβάνει μόλις για δεύτερη φορά από το 1991 που η εν λόγω Ομοσπονδία ανακοινώνει τα σχετικά αποτελέσματα. 

Δέκα «διαμάντια» της Νότιας Αμερικής που ετοιμάζονται να λάμψουν στην Ευρώπη (pics & vids)
REST OF THE WORLD

15:48 - 19.01.2023

Δέκα «διαμάντια» της Νότιας Αμερικής που ετοιμάζονται να λάμψουν στην Ευρώπη (pics & vids)

Μάξι Περόνε, Βίτορ Ρόκε, Αλβάρο Ροντρίγκες, Πάτρικσον Ντελγκάδο, Τζον Ντουράν είναι μερικά από τα ονόματα που αναμένεται να μας απασχολήσουν ιδιαιτέρως στο άμεσο μέλλον.

Η Πρέμιερ Λιγκ είναι στη 2η θέση ξανά, πρώτη ήταν τελευταία φορά το 2019. Η Λα Λίγκα είναι στην 3η θέση, με τη Μπουντεσλίγκα και την ιταλική Serie A να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. 

Στην αφρικανική ήπειρο, η Αιγυπτιακή λίγκα καταγράφει την υψηλότερή της κατάταξη από το 1991 όντας στη 13η θέση και πάνω από το πρωτάθλημα της Αλγερίας το οποίο βρίσκουμε στην 20η θέση. 

© www.iffhs.com

Η γαλλική Ligue 1 είναι στην 6η θέση ακολουθούμενη από Πορτογαλία και Ολλανδία, ενώ στα δικά μας, συναντάμε την Σούπερ Λίγκα στην αρκετά τιμητική 25η θέση. Μια θέση που τη βρίσκει κάτω από πρωταθλήματα όπως το Σερβικό ή αυτό της Κολομβίας και της Παραγουάης, ωστόσο επάνω από τα αντίστοιχα της Δανίας, της Κροατίας και της Αμερικής, μεταξύ άλλων. 

Εξαρτάται λοιπόν -όπως με πολλούς τομείς της ζωής μας-πώς βλέπει κανείς το ποτήρι, μισοάδειο ή μισογεμάτο. Εξάλλου η σχετική λίστα εγείρει εδώ και χρόνια ούτως ή άλλως πολλές συζητήσεις σχετικά με το πώς ακριβώς αποφασίζεται από τους ιθύνοντες της Ομοσπονδίας (IFFHS).