«Δίκασε» ο Τσάβι: «Εγώ δουλεύω και ανέχομαι να με λένε πουτ… γιο! Αν όμως προσβάλεις έναν εργάτη, θα φας τούβλο στο κεφάλι»

Τσάβι

i

Τσάβι/ ©Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

«Δίκασε» ο Τσάβι: «Εγώ δουλεύω και ανέχομαι να με λένε πουτ… γιο! Αν όμως προσβάλεις έναν εργάτη, θα φας τούβλο στο κεφάλι»

Sportal newsroom 22:41 - 22.05.2023

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Τσάβι, ξέσπασε λέγοντας πως η ισπανική Ομοσπονδία πρέπει να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό ενώ ανέφερε πως πρέπει να κάνει κάτι και για τα περιστατικά λεκτικών επιθέσεων.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι, μίλησε για το περιστατικό της ρατσιστικής επίθεσης προς τον Βινίσιους στον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βαλένθια. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «μπλαουγκράνα» ανέφερε ότι πρέπει οι ομάδες με τους παίκτες να εξαφανίσουν τέτοιου είδους συμπεριφορές. 

«Είναι κάτι δυσάρεστο, να βλέπεις περιπτώσεις ρατσισμού. Είναι ντροπή. Είναι λυπηρό και δυσάρεστο να συμβαίνει το 2023. Πρέπει να το καταδικάσουμε μαζί με παίκτες και συλλόγους. Πρέπει να τους καταδικάσουμε, όπως έκανε ο Βινίσιους χθες στη Βαλένθια, το έκανε ήδη η ομάδα. Ο ρατσισμός πρέπει να εξαλειφθεί μια για πάντα», ανέφερε αρχικά. 

Ο Ισπανός τεχνικός ακόμη σχολίασε πως τα παιχνίδια κανονικά πρέπει να σταματάνε όταν παρατηρούνται τέτοιου είδους συμπεριφορές. Πριν από αυτό όμως θα πρέπει να υπάρξουν δύο προειδοποιήσεις και στην τρίτη να σταματάει ο αγώνας. 

«Τα παιχνίδια πρέπει να σταματάνε. Πάντα το σκέφτομαι αυτό. Είμαστε ο μόνος χώρος, όπου οι προσβολές είναι ανεχτές. Είναι το μόνο άθλημα όπου αυτά είναι ανεχτά. Δουλεύω κάθε μέρα και φωνάζουν «πουτ… γιο», μπορείτε να φανταστείτε. Δεν βλέπω έναν αρτοποιό ή ένα δημοσιογράφο να το ανέχεται αυτό. 

Αν υπάρχουν προσβολές, τότε σταματάμε να παίζουμε. Είναι ένα μήνυμα προς τον πρόεδρο της Λίγκας, της Ομοσπονδίας», υποστήριξε και συνέχισε: 

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να ανεχθώ μια προσβολή. Πρόσβαλε έναν εργάτη, θα σου ρίξει τούβλο στο κεφάλι. Δεν χρειάζεται να υπομένων στις προσβολές, ειδικά τις ώρες που δουλεύω. Φτάνει».