Η στήριξη του Εμπαπέ στον Βινίσιους για τον ρατσισμό (pic)

Εμπαπέ - Βινίσιους

i

© BeFunky

Η στήριξη του Εμπαπέ στον Βινίσιους για τον ρατσισμό (pic)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:11 - 22.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:11 - 22.05.2023

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης Βινίσιους Τζούνιορ δέχτηκε για ακόμη μία φορά ρατσιστική επίθεση και ο Κίλιαν Εμπαπέ έσπευσε να τον στηρίξει μέσω των social media.

Για ακόμη μια φορά τη φετινή σεζόν ο Βινίσιους έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης, με τους οπαδούς της Βαλένθια να επιτίθενται με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της ομάδας τους με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά τη λήξη του παιχνιδιού, ο Κάρλο Αντσελότι αναφέρθηκε στο πρόβλημα ρατσισμού στη La Liga, τονίζοντας ότι το πρωτάθλημα έχει τεράστιο πρόβλημα με τον ρατσισμό, ενώ λίγο αργότερο το ίδιο έκανε και ο Βραζιλιάνος άσος, που ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως το πρωτάθλημα που κάποτε άνηκε στους Μέσι, Κριστιάνο και Ρονάλντο, τώρα ανήκει στους ρατσιστές.

Εκρηξη του Βινίσιους: Ζητούσε τα ρέστα από τον Αντσελότι για την οπισθοχώρηση της Ρεάλ (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

10:59 - 18.05.2023

Εκρηξη του Βινίσιους: Ζητούσε τα ρέστα από τον Αντσελότι για την οπισθοχώρηση της Ρεάλ (vids)

Μετά το πρώτο γκολ της Μάντσεστερ Σίτι, ο Βινίσιους τα έβαλε με τον προπονητή του, Κάρλο Ανσελότι, κατηγορώντας τον Ιταλό τεχνικό για τον λόγο που η ομάδα του ήταν πολύ πίσω αντί να ασκήσει πίεση στους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, αρκετές σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού στάθηκαν στο πλευρό του, με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μία απ' αυτές που ξεχώρισαν, ήταν η τοποθέτηση του Εμπαπέ, με τον Γάλλο άσο της Παρί Σεν Ζερμέν, να γράφει στον προσωπικό λογαριασμό στο Instagram: «Δεν είσαι μόνος. Είμαστε μαζί σου και σε στηρίζουμε».

Επίσης, αυτή η συνεχόμενη επίθεση προς τον Βινίσιους φαίνεται να ξεσηκώνει και τον Ρονάλντο Ναζάριο (Φαινόμενο), ο οποίος δήλωσε στον Βινίσιους πως μπορεί να στηριχτεί πάνω του σε αυτόν τον αγώνα που δίνει. Συγκεκριμένα ο πρώην άσος της Ρεάλ είπε: «Για άλλη μια φορά ρατσιστικό επεισόδιο στη La Liga. Για άλλη μια φορά στον Βινίσιους. Μέχρι πότε; Όσο υπάρχει ατιμωρησία και συνενοχή θα υπάρχει ρατσισμός. Είναι απαράδεκτο οι διαιτητές, η Ομοσπονδία και οι Αρχές να μην αντιδρούν και οι οπαδοί να χειροκροτούν ένα τόσο παράλογο γεγονός. Αρκετά. Βίνι, βασίσου σε μένα στον αγώνα σου. Για τον αγώνα μας».

Το θέμα με τον Βραζιλιάνο ακραίο επιθετικό όμως δεν σταματάει εκεί αφού ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, του απάντησε πως: «Δεν παρουσιαστήκατε στα ραντεβού μας για το θέμα του ρατσισμού».