Κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα στη Δίκη για Άλκη: «Είδα τους δράστες, ακούγαμε βρισιές και βογκητά - Σοκαριστήκαμε»
i

Οι δύο εκ των 12 κατηγορουμένων/©Intime

Κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα στη Δίκη για Άλκη: «Είδα τους δράστες, ακούγαμε βρισιές και βογκητά - Σοκαριστήκαμε»

Sportal newsroom 11:08 - 16.02.2023 / Ανανεώθηκε: 23:22 - 16.02.2023

Ο συνοδηγός του οχήματος που ακινητοποιήθηκε πίσω από αυτά των κατηγορούμενων περιέγραψε όσα θυμάται από το μοιραίο βράδυ όπου ο Άλκης Καμπανός έχασε τη ζωή του.

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε για 9η μέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη των 12 κατηγορουμένων για το άγριο οπαδικό επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης Καμπανός και να τραυματιστούν οι δύο φίλοι του. Οι μάρτυρες κλήθηκαν να περιγράψουν όλα όσα είδαν κατά την εξέλιξη του φονικού επεισοδίου μέχρι τη στιγμή της αποχώρησης των δραστών.

Ενας από τους μάρτυρες ήταν ο συνοδηγός του οχήματος που ακινητοποιήθηκε πίσω από αυτά των κατηγορούμενων, ο οποίος κλήθηκε να περιγράψει ακριβώς όσα είδε τα μοιραία δευτερόλεπτα που στοίχισαν τη ζωή στον αδικοχαμένο Άλκη.

«Ήμουν με τον φίλο μου και είχαμε πάει στην Τούμπα να πάρουμε να φάμε και θα επιστρέφαμε σπίτι. Εγώ ήμουν συνοδηγός και έτσι όπως περνούσαμε από το σημείο, είδαμε να γίνεται το επεισόδιο μπροστά μας.. Είδαμε τρία αμάξια. Το ένα έστριψε αριστερά και τα δύο ήταν σταματημένα. Δεν καταλαβαίναμε και πολλά εκείνη την ώρα. Αφού σταμάτησαν τα μπροστινά, σταματήσαμε κι εμείς από πίσω. Ξαφνικά κατέβηκαν τα άτομα από τα αυτοκίνητα και άρχισαν να τρέχουν.

Ενταση στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: «Άνθρωπος που επιτίθεται με λοστούς και μαχαίρια δεν περιμένει ο άλλος να ζήσει»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

13:22 - 14.02.2023

Ενταση στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: «Άνθρωπος που επιτίθεται με λοστούς και μαχαίρια δεν περιμένει ο άλλος να ζήσει»

Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της εξέτασης του αστυνομικού του Τμήματος Εγκλημάτων, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται για όγδοη μέρα η δίκη των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Ακούσαμε κάτι φωνές. Είπαμε "κάτι έγινε, θα μαλώσουν εκεί". Οι πιο πολλοί φορούσαν κουκούλες, δεν είδα καθαρά πρόσωπα. Μόλις βγήκαν από τα αυτοκίνητα, από το άσπρο όχημα άνοιξαν το πορτ μπαγκάζ και πήραν αντικείμενα. Από το μαύρο δεν είδα. Κοιτούσα περισσότερο το άσπρο αυτοκίνητο γιατί προσπαθούσα να δω τι γίνεται στο σημείο. Δεν είδαμε όμως καθόλου τι έγινε εκεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας ανεβαίνοντας στο βήμα. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ακούγεται ότι άνοιξε το πορτ μπαγκάζ του άσπρου αυτοκινήτου που ήταν και πρώτο στη σειρά.

Ο ίδιος μάρτυρας, που ήταν συνοδηγός σε όχημα ακριβώς πίσω από το μαύρο αυτοκίνητο (το δεύτερο) είχε καταθέσει στην αστυνομία πως οι επιβάτες αυτού του αυτοκινήτου είχαν ανοίξει τον αποθηκευτικό χώρο για να πάρουν αντικείμενα, ωστόσο όπως δήλωσε σήμερα (16/02), δεν θυμάται τι έγινε με το μαύρο αυτοκίνητο.

«Μετά τους είδαμε να γυρίζουν. Δεν είδαμε τίποτα από το συμβάν. Μόνο ακούγαμε φωνές, πολλές βρισιές, όπως "γ@@@ τον Άρη σας" και βογκητά. Όταν γύρισαν στα αυτοκίνητα, από κάπου βγήκαν άλλοι, μάλλον οπαδοί του Άρη. Το άσπρο αυτοκίνητο έφυγε ευθεία και πρέπει να τους πέταξαν μία καρέκλα. Το μαύρο έφυγε δεξιά. Και φύγαμε κι εμείς από τον μονόδρομο γιατί φοβηθήκαμε. Αυτό που έγινε το μάθαμε την επόμενη μέρα. Είδαμε και το όχημά μας στο ίντερνετ και σοκαριστήκαμε», συμπλήρωσε ο μάρτυρας για να τονίσει στη συνέχεια ότι όταν τα βίντεο κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, δεν ήταν λίγοι αυτοί που εκτίμησαν πως αυτός και ο φίλος του είχαν συμμετοχή στο συμβάν.

«Διαβάσαμε ότι το κάναμε εμείς. Αποφασίσαμε να πάμε μόνοι μας στην αστυνομία γιατί νομίζαμε ότι θα μπλέξουμε. Νομίζω ότι δύο άτομα δεν ήταν ακριβώς στο συμβάν. Τους είδα ανάμεσα στο μαύρο και στο άσπρο αυτοκίνητο», υποστήριξε και ερωτώμενος γιατί δεν είχε πει αυτή τη λεπτομέρεια στους αστυνομικούς, ανέφερε πως δεν του έκαναν σχετική ερώτηση.