Επιστρέφει στη δράση ο Σταφυλίδης – Έκπληξη η νέα του ομάδα

Επιστρέφει στη δράση ο Σταφυλίδης – Έκπληξη η νέα του ομάδα

Γιώργος Σακελλαρίου 17:25 - 01.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:30 - 01.02.2024

Ο διεθνής αριστερός μπακ Δημήτρης Σταφυλίδης ήρθε σε συμφωνία με τη Χάνσα Ροστόκ.

Ο Δημήτρης Σταφυλίδης ήταν χωρίς ομάδα από τον Ιούνιο του 2023.

Ο 30χρονος διεθνής αριστερός μπακ έμεινε ελεύθερος από τη Μπόχουμ και το όνομά του ακούστηκε το περασμένο καλοκαίρι για διάφορες ελληνικές ομάδες. Δεν επέστρεψε, όμως, στα πάτρια εδάφη, ενώ δεν βρήκε και κάποιον άλλον σύλλογο για να συνεχίσει το ποδόσφαιρο.

Σήμερα, όμως, βρήκε τον νέο του σταθμό. Ο έμπειρος αμυντικός, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στην Ακαδημία του ΠΑΟΚ κι έπαιξε στην πρώτη ομάδα, πουλήθηκε το 2012 στη Λεβερκούζεν. Εκτός από τη συγκεκριμένη ομάδα, έπαιξε ακόμα στις Άουγκσμπουργκ, Χοφενχάιμ, Μπόχουμ, ενώ στην Αγγλία αγωνίστηκε με τις Φούλαμ, Στόουκ.

Στην ανακοίνωση της Χάνσα Ροστόκ αναφέρεται: «Η άμυνα της Χάνσα Ροστόκ ενισχύεται, αφού ο Έλληνας αμυντικός Κωνσταντίνος Σταφυλίδης υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024. Ο 30χρονος φέρνει την εμπειρία 103 αγώνων της Bundesliga (έχει πετύχει 6 γκολ) σε Λεβερκούζεν, Άουγκσμπουργκ, Μπόχουμ, Χοφενχάιμ.

Ο διεθνής παίκτης που έχει αγωνιστεί 32 φορές με τη χώρα του και σημείωσε 2 γκολ, έμεινε πρόσφατα χωρίς σύλλογο κι ως εκ τούτου έρχεται στο Ρόστοκ με ελεύθερη μεταγραφή.

Η Χάνσα είναι ο πρώτος σταθμός στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας για τον Σταφυλίδη. Έχει επίσης εμπειρία πέντε αγώνων στην Premier League με τη Στόουκ Σίτι και 38 αγώνων στην Championship με τη Φούλαμ.

“Ο Κωνσταντίνος Σταφυλίδης φέρνει μεγάλη εμπειρία στο Ροστόκ και θα προσφέρει πολύπλευρα. Είναι ευέλικτος και μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα της άμυνας, αλλά αμυντικό χαφ. Μπορεί ν’ ανταποκριθεί σε πολύ σφιχτό, αλλά και έντονο στυλ παιχνιδιού, το οποίο ταιριάζει πολύ στη Χάνσα. Θέλουμε μαζί τους να πετύχουμε τον στόχο που έχουμε”, δήλωσε για τη μεταγραφή του Σταφυλίδη ο αθλητικός διευθυντής της Χάνσα Ροστόκ, ο Κρίστιαν Βάλτερ.

Ο ύψους 1,78 Σταφυλίδης θα ξεκινήσει αύριο προπονήσεις με τη Χάνσα και θα φορά τη φανέλα με το νούμερο 3».