Με υπογραφή Δημήτρη Μελισσανίδη οι σπουδαιότερες και ακριβότερες μεταγραφές της ΑΕΚ!
i

© Intime

Με υπογραφή Δημήτρη Μελισσανίδη οι σπουδαιότερες και ακριβότερες μεταγραφές της ΑΕΚ!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 16:09 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 17:42 - 31.01.2024

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, έχει βάλει την υπογραφή του στις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου...

Παρά το γεγονός πως η υπόθεση του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς ήταν ιδιαίτερα δύσκολη προέκυψε happy end για την ΑΕΚ, που κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, προκειμένου να γίνει παίκτης της Ένωσης ο 25χρονος άσος, ο οποίος αγωνίζεται κυρίως στον άξονα, αλλά και στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Λιούμπισιτς ήταν αποφασισμένος να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ. Και αυτό το κατέστησε πολύ σαφές στην Ντιναμό και πίεσε όσο μπορούσε. Κάτι το οποίο βοήθησε πολύ στο να γίνει το deal. Βέβαια και ο Δικέφαλος ήταν αποφασισμένος να μην εγκαταλείψει μια υπόθεση που ο Ματίας Αλμέιδα ήθελε πολύ να την δει να κλείνει.

Και κάπως έτσι η ΑΕΚ ολοκλήρωσε μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση με την απόκτηση του Αυστριακού μέσου, Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, η οποία είναι μία από τις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία της Ένωσης. Μία από τις πολλές στο top 10 του συλλόγου που φέρουν την υπογραφή του Δημήτρη Μελισσανίδη...

Οι δέκα ακριβότερες μεταγραφές της ΑΕΚ και το... 7/10 του Δημήτρη Μελισσανίδη!

Ας δούμε τα πράγματα αναλυτικά. Για να κάνει δικό της τον Λιούμπισιτς η ΑΕΚ έβγαλε από τα ταμεία της ένα ποσό γύρω στα 4 εκατ. ευρώ. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι η εν λόγω μεταγραφή είναι η δεύτερη ακριβότερη στην ιστορία του συλλόγου, αφού την πρωτιά την έχει ο Ορμπελίν Πινέδα, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του έναντι 6,5 εκατ. ευρώ.

Από 'κει και πέρα την σχετική πεντάδα κλείνουν οι Εζεκιέλ Πόνσε (3,5 εκατ. ευρώ), Βασίλης Τσιάρτας (3,5 εκατ. ευρώ) και Γρηγόρης Γεωργάτος (3,5 εκατ. ευρώ). Μετέπειτα ακολουθεί ο Ραφίκ Τζιμπούρ (2,9 εκατ. ευρώ), ενώ στις τέσσερις τελευταίες θέσεις έχουμε τους Λιβάι Γκαρσία (2,2 εκατ. ευρώ), Νίκλας Ελίασον (2 εκατ. ευρώ) Μάρκο Λιβάγια (1,8 εκατ. ευρώ) και Στίβεν Τσούμπερ (1,6 εκατ. ευρώ).

Επιστρέφει στις προπονήσεις της ΑΕΚ ο Μουκουντί, σε αναμονή για Γκαρσία και Γαλανόπουλο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:03 - 30.01.2024

Επιστρέφει στις προπονήσεις της ΑΕΚ ο Μουκουντί, σε αναμονή για Γκαρσία και Γαλανόπουλο

Αύριο Τετάρτη(31/01) θα είναι ξανά στα Σπάτα για την προπόνηση ο Μουκουντί, ενώ ο Αλμέιδα περιμένει και τις επιστροφές του Γκαρσία και του Γαλανόπουλου στο κανονικό πρόγραμμα

Από τους συγκεκριμένους δέκα ποδοσφαιριστές οι επτά (!) αποκτήθηκαν από την ΑΕΚ επί εποχής Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο λόγος για τους Ορμπελίν Πινέδα, Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, Εζεκιέλ Πόνσε, Λιβάι Γκαρσία, Νίκλας Ελίασον, Μάρκο Λιβάγια και Στίβεν Τσούμπερ. Ενώ μάλιστα οι τρεις από τους εν λόγω επτά (Λιούμπισιτς, Πινέδα και Πόνσε) αποτελούν τις τρεις κορυφαίες μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου και έγιναν μέσα σε διάστημα επτά μηνών.