Η Δόξα Κατωκοπιάς «βύθισε» τον Άρη Λεμεσού και πήρε τη πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα

Πανηγυρισμοί παικτών Δόξας Κατωκοπιάς

i

©printscreen

Η Δόξα Κατωκοπιάς «βύθισε» τον Άρη Λεμεσού και πήρε τη πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:52 - 18.12.2023 / Ανανεώθηκε: 23:57 - 18.12.2023

Η ουραγός της βαθμολογίας, Δόξα Κατωκοπιάς πανηγύρισε πρώτη νίκη στο κυπριακό πρωτάθλημα και πρώτη επιτυχία μετά από 17 ματς, με «θύμα» τον πρωταθλητή Άρη Λεμεσού (2-0).

Η πρώτη νίκη της Δόξας στο κυπριακό πρωτάθλημα ήρθε με εμφατικό τρόπο. Η ομάδα της Κατωκοπιάς επικράτησε με 2-0 κόντρα στον Άρη Λεμεσού στο «Κατωκοπιά Επιστροφή – Γλαύκος Κληρίδης», για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta. 

Μάλιστα αυτή ήταν η δεύτερη στη σειρά απογοητευτική εμφάνιση για την ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι που έμεινε στο -6 από την κορυφή και τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ. Αντίθετα η Δόξα μετά από 15 αγωνιστικές βρίσκεται στη τελευταία θέση με μόλις 4 βαθμούς. 

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα μόλις στο 5ο λεπτό, καθώς ο Πούριτς έσωσε τελευταία στιγμή, πριν η μπάλα περάσει την γραμμή από το πλασέ του Μαγιαμπέλα

Ωστόσο οι γηπεδούχοι κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Στο 34ο λεπτό ο Φοφανά έκανε μια μακρινή μπαλιά, ο Βάνα έκανε άστοχη έξοδο, συγκρούστηκε με τον Μπρόνσον και έδωσε την ευκαιρία στον Ασάντε να στείλει την μπάλα στην κενή εστία για το 1-0 της Δόξας.

Οι Πρωταθλητές Κύπρου δεν πρόλαβαν να συνέλθουν, και πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια η ομάδα του Γιώργου Πετράκη διπλασίασε τα τέρματά της. Στο 45+4', μετά από φάουλ του Βελκόφσκι ο Βανά έκανε ξανά άστοχη έξοδο κι ο Γκομίς σημείωσε αυτογκόλ για το τελικό 2-0 των γηπεδούχων.

Δόξα (Γιώργος Πετράκης): Σισκόφκσι, Αντωνιάδης, Ε. Κυριάκου (79′ Στυλιανού), Πούριτς, Φοφανά, Ναμπί (79′ Τραϊτσέφκι), Σκόγκλαντ (68′ Κλεόφιλο), Βελκόφσκι, Αλσέους, Ασάντε, Τρούγιτς (84′ Σαντίκ). 

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Γιαγκό (75′ Στεπίνσκι), Μουσούντα, Μπρόσον, Καζού, Μπράουν (59′ Σπόλιαριτς), Στρούσκι (46′ Νίκολιτς), Μαγιαμπέλα (59′ Σουμάνσκι), Μοντνόρ, Κοκόριν, Γκομίς (68′ Σάβο).