Νίκη «ανάσα» για τη Δόξα επί της Πάφου στη μάχη της παραμονής με χρυσό σκόρερ τον Βελκόφσκι

Νίκη «ανάσα» για τη Δόξα επί της Πάφου στη μάχη της παραμονής με χρυσό σκόρερ τον Βελκόφσκι

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:59 - 08.01.2024 / Ανανεώθηκε: 23:18 - 08.01.2024

Με χρυσό σκόρερ τον Ντιμιτάρ Βελκόφσκι (67'), η Δόξα Κατωκοπιάς λύγισε την αντίσταση της Πάφου και πήρε βαθμολογική «ανάσα».

Μετά τον Άρη Λεμεσού, η Δόξα πραγματοποίησε ακόμα μία μεγάλη έκπληξη. 

Η ομάδα της Κατωκοπιάς με άριστη οργάνωση στο αμυντικό κομμάτι και με μια «φαρμακερή» αντεπίθεση επικράτησε στην Περιστερώνα κόντρα στην Πάφο με 1-0, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta

Αυτή ήταν η τρίτη ήττα στα πέντε τελευταία ματς και πέμπτη συνολικά για την ομάδα του Χουάν Κάρλος Καρσέδο, που παραμένει στους 35 βαθμούς και την 5η θέση. Από την άλλη η Δόξα έφτασε τους 8 βαθμούς και πήρε μια σημαντική ανάσα στη κατάταξη.  

Στο πρώτος μέρος οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύτηκαν να βρουν κενούς χώρους προς την αντίπαλη εστία, καθώς ήταν καλά οργανωμένη. Στο 17ο λεπτό η Πάφος είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο ματς με τον Τομάσι να κάνει το σουτ, αλλά τον Αντωνίου να αποκρούει και να κρατάει το 0-0. Ωστόσο στο 34ο λεπτό οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες. Ο Βελκόφσκι σούταρε από μακρινή απόσταση, όμως ο Ίβουσιτς απέκρουσε εντυπωσιακά. 

Στην επανάληψη η Πάφος αδυνατούσε να βρει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι, όπως είχε γίνει και στο πρώτο μέρος. Στο 67ο λεπτό έγινε η ζημιά για τους φιλοξενούμενους. 

Ο Βελκόφσκι πήρε τη πάσα του Τρούγιτς και με ωραίο τελείωμα μέσα από τη περιοχή νίκησε τον Ίβουσιτς για το 1-0 της Δόξας. Στη συνέχεια η ομάδα του Γιώργου Πετράκη διατήρησε το υπέρ της αποτέλεσμα, χωρίς μάλιστα να ανησυχήσει ιδιαίτερα. 

Δόξα Κατωκοπιάς (Γιώργος Πετράκης): Αντωνίου, Τάντι, Πούριτς, Κυριάκου (80′ Προβυδάκης), Αντωνιάδης, Αλσέους, Βελκόφσκι, Ναμπί (85′ Τραϊτσέφσκι), Ασάντε, Τρούγιτς (90’+3 Σιέλης), Σαντίκ. 

Πάφος (Χουάν Κάρλος Καρσέδο): Ίβουσιτς, Ικόκο, Γκολντάρ, Κβίντα, Μπότσκαϊ, Ναμ (83′ Κανέ), Πελάζιο (25′ Πέπε), Βαλακάρι, Τάνκοβιτς, Τουμασί (46′ Μελούσο), Αμπντουσαλάμοφ (63′ Νταλίνια).