Αποθέωση των Ισπανών σε Δουβίκα: «Δεν είναι Παπαδόπουλος, το γκολ του εξηγεί γιατί δόθηκαν 12 εκατ. ευρώ»

Τάσος Δουβίκας

i

PrtScr

Αποθέωση των Ισπανών σε Δουβίκα: «Δεν είναι Παπαδόπουλος, το γκολ του εξηγεί γιατί δόθηκαν 12 εκατ. ευρώ»

Κώστας Τόπας 11:59 - 25.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:59 - 25.09.2023

Η ισπανική «As» πλέκει το εγκώμιο του Τάσου Δουβίκα, ο οποίος σκόραρε κόντρα στην Μπαρτσελόνα και κατέγραψε μία εντυπωσιακή εμφάνιση με τα χρώματα της Θέλτα.

Ο Τάσος Δουβίκας βρήκε δίχτυα στην αναμέτρηση της Θέλτα κόντρα στη Μπαρτσελόνα, με φόντο την 6η αγωνιστική της La Liga. Στο 76ο λεπτό ο Έλληνας επιθετικός πήρε τη πάσα από τον Ιάγκο Άσπας, μετά από μια εξαιρετική αντεπίθεση και  με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0 για τη Θέλτα. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του 24χρονου ποδοσφαιριστή με τη φανέλα των Κελτών.

Παρά το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα στη συνέχεια ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και πήρε τη νίκη με 3-2, οι Ισπανοί εκθειάζουν την εμφάνιση του Τάσου Δουβίκα. Συγκεκριμένα, η «As» αποθέωσε τον πρώην επιθετικό της Ουτρέχτης, ετά την εμφάνιση που πραγματοποίησε το Σάββατο κόντρα στους Καταλανούς.

Με τίτλο «Ο Δουβίκας δεν είναι Παπαδόπουλος», το ισπανικό Μέσο, αναλύει τους λόγους για τους οποίους ο διεθνής επιθετικός μπορεί να λάμψει στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

«Σχεδόν όλα όσα έγιναν στη Βαρκελώνη ήταν θετικά για τη Θέλτα, εκτός από το τελικό αποτέλεσμα. Πριν από την επιστροφή των “μπλαουγκράνα”, η άμυνα με πέντε που έστησε ο Ράφα Μπενίτεθ ήταν κοντά στην τελειότητα, η μεσαία γραμμή λειτούργησε όπως δεν είχε συμβεί εδώ και καιρό, και η επιθετική γραμμή ήταν “θανατηφόρα”. Οι δύο επιθετικοί της ομάδας σκόραραν και στην περίπτωση του γκολ που πέτυχε ο Τάσος Δουβίδας σηματοδότησε τη μεγάλη εκκίνηση στο πρωτάθλημα», γράφει αρχικά το δημοσίευμα.

«Ο Έλληνας επιθετικός είχε κάποια λεπτά τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές και στον τρίτο αγώνα που συμμετείχε, έκανε το ντεμπούτο του στο σκοράρισμα ως παίκτης της Θέλτα. Εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Άσπα και κατάφερε να κερδίσει τον Τερ Στέγκεν, με ένα διαγώνιο σουτ. Δεν ήταν νευρικός σε έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο και δεν πτοήθηκε από την απειλή, πως πίσω του είχε έναν κεντρικό αμυντικό, τόσο δυνατό όσο ο Ρόναλντ Αραούχο. Ένα γκολ που εξηγεί γιατί δόθηκαν 12 εκατ. ευρώ στην στην Ουτρέχτη, στα τέλη του περασμένου Αυγούστου», αναφέρεται στη συνέχεια του άρθρου.

«Ο Δουβίκας βιάζεται να δικαιώσει τον εαυτό του. Σε λιγότερο από μία ώρα αγώνα, συνολικά 48 λεπτά, έχει ήδη πετύχει όσα δεν κατάφερε ο συμπατριώτης του, Δημήτρης Παπαδόπουλος σε 1,5 σεζόν με τη φανέλα της Θέλτα. Για εκείνον τον Έλληνα επιθετικό που κατέληξε στο Μπαλαίδος στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2010, με τη Θέλτα στη Β’ Κατηγορία, το να πετύχει ένα γκολ στο ισπανικό ποδόσφαιρο αποδείχθηκε δύσκολη αποστολή». «Ένα από τα προσόντα του 24χρονου επιθετικού είναι το γεγονός πως ήταν πρώτος σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα την περσινή σεζόν, έχοντας 20 γκολ σε 34 αγώνες. Πέρα από όλα τα άλλα, υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει εξαιρετική διάθεση για δουλειά και αν υπάρχει κάποιος που εκτιμά τη συγκεκριμένη νοοτροπία είναι ο Ράφα Μπενίτεθ», καταλήγει το ισπανικό δημοσίευμα.