Δύσκολο βράδυ για Σιδηρόπουλο στο Μπόντο/Γκλιμτ - Άγιαξ: Δύο κόκκινες, έξι κίτρινες και δύο καταστάσεις VAR σε ένα ημίχρονο! (vids)

Δύσκολο βράδυ για Σιδηρόπουλο στο Μπόντο/Γκλιμτ - Άγιαξ: Δύο κόκκινες, έξι κίτρινες και δύο καταστάσεις VAR σε ένα ημίχρονο! (vids)

Παναγιώτης Κατσαφάδος 21:32 - 22.02.2024 / Ανανεώθηκε: 21:56 - 22.02.2024

Αρκετά δύσκολη έχει εξελιχθεί η αναμέτρηση της Μπόντο/Γκλιμτ με τον Άγιαξ για τον Τάσο Σιδηρόπουλο καθώς ο Έλληνας ρέφερι τιμωρεί συνεχώς παίκτες με κάρτες σε ένα ματς υψηλής έντασης.

Πολύ απαιτητικό το ματς ανάμεσα στην Μπόντο/Γκλιμτ και τον Άγιαξ για τον Τάσο Σιδηρόπουλο, αλλά και γενικότερα για όλη την ελληνική διαιτητική ομάδα, που στελεχώνεται από τους Πολυχρόνη Κωσταρά, Λάζαρο Δημητριάδη, Ευάγγελο Ευαγγέλου (VAR) και Ευάγγελο Μανούχο (AVAR). Τέταρτος διαιτητής είναι ο Βασίλης Φωτιάς.

Ενώ το πρώτο ημίχρονο κύλησε σχετικά αναίμακτα, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, το δεύτερο μισό του αγώνα ήταν μια εντελώς διαφορετική υπόθεση.

Συγκεκριμένα, στο 48' ο Σούταλο ανέτρεψε τον Έβγιεν, με τον Έλληνα ρέφερι σε πρώτο χρόνο να υποδεικνύει το φάουλ, αλλά στη συνέχεια, ο κ. Ευαγγέλου τον κάλεσε στο VAR, προκειμένου να δείξει και την κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Άγιαξ, διότι ο τελευταίος σταμάτησε προφανή ευκαιρία για γκολ εκτός περιοχής και χωρίς καμία πρόθεση να παίξει την μπάλα. Τελικά, αυτό συνέβη και ο Τάσος Σιδηρόπουλος, όντως, έδειξε την κόκκινη κάρτα.

Ωστόσο, ο χαμός δεν σταμάτησε εκεί... Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και συγκεκριμένα στο 50', ο Σόσα του Άγιαξ σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα της ομάδας του με το χέρι, ο Τάσος Σιδηρόπουλος «έχασε» τη φάση, με τον Ευαγγέλου να τον καλεί και πάλι στο VAR. Παρ' όλα αυτά, αντί για πέναλτι και κόκκινη κάρτα, έδωσε φάουλ υπέρ του τερματοφύλακα του Άγιαξ, Ραμάι, αφού ο Μο τον παρεμπόδισε στην προσπάθειά του να πάει προς την μπάλα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα αίματα είχαν ανάψει, τα σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν διαδέχονταν το ένα το άλλο και στο 66’ η αριθμητική ανισορροπία αποκαταστάθηκε, διότι και η Μπόντο/Γκλιμτ έμεινε με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Γκρόνμπαεκ.

Συνολικά, σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου, ο Τάσος Σιδηρόπουλος έδειξε δύο κόκκινες κάρτες, ισάριθμες φορές κλήθηκε από τον VAR ενώ έδειξε έξι κίτρινες κάρτες. Για την ιστορία, η κανονική διάρκεια του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες στο 1-1, με την πρόκριση να κρίνεται στην παράταση.