Η Έβερτον εκπέμπει «sos» και κινδυνεύει με τον πρώτο υποβιβασμό από το 1951

Νότιγχαμ Φόρεστ-Έβερτον

i

© Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Η Έβερτον εκπέμπει «sos» και κινδυνεύει με τον πρώτο υποβιβασμό από το 1951

Κώστας Τόπας 09:42 - 29.04.2023

Η Έβερτον βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος της Premier League. Ο τελευταίος υποβιβασμός χρονολογείται πριν από 70 χρόνια.

Μια κακή σεζόν μπορεί να συμβεί στην πορεία της ιστορίας ενός συλλόγου, αλλά αυτή που βιώνει η Έβερτον κινδυνεύει να γίνει θεαματική αποτυχία. Ο παλαιότερος σύλλογος του Λίβερπουλ και ένας από τους ιδρυτές του κινήματος του αγγλικού ποδοσφαίρου στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο υποβιβασμού.

Μετά την βαριά ήττα από τη Νιουκάστλ, η κατάσταση στο «Γκούντισον Παρκ» κάθε άλλο παρά ρόδινη είναι. Τα «ζαχαρωτά» βρίσκονται στην προτελευταία θέση στη βαθμολογία, δύο βαθμούς κάτω από τη ζώνη ασφαλείας και με μόλις πέντε παιχνίδια να απομένουν για το φινάλε της τρέχουσας σεζόν.

Οι τρεις αλλαγές στην τεχνική ηγεσία σίγουρα δεν βοήθησαν να ανέβει στη βαθμολογία ο σύλλογος, ο οποίος μετά από ένα αρκετά θετικό ξεκίνημα της σεζόν ξεκίνησε την αργή του κατάβαση στην άβυσσο.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ πλήρωσε το τίμημα, ο οποίος απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του στα τέλη Ιανουαρίου 2023. Αλλά η αντικατάσταση στον πάγκο δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο Άγγλος θρύλος του ποδοσφαίρου αντικαταστάθηκε από τον Σον Ντάιτς, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να «ταρακουνήσει» το κλαμπ.

Μια κατάσταση που επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο αν αναλογιστούμε πόσα έχει ξοδέψει η Έβερτον στο μεταγραφικό παζάρι φέτος. Οι Αμαντού Ονάνα, Ιντρίσα Γκεγέ και Νεάλ Μαουπάϊ είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που αφίχθηκαν στο «Γκούντισον Παρκ» υπό από την ιδιοκτησία του Φαρχάντ Μοσίρι. Ωστόσο, η αποχώρηση του Ριτσάρλισον προφανώς αποτέλεσε πλήγμα στην ομάδα, η οποία πλέον πρέπει να παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για να αποφύγει τον υποβιβασμό στην Championship.

Η τελευταία φορά που η Έβερτον γεύτηκε την πικρία του υποβιβασμού ήταν τη σεζόν 1950/51, πριν από περισσότερα από 70 χρόνια. Το πρόγραμμα που απομένει δίνει αρκετή δύναμη στα «ζαχαρωτά», μιας κι εκτός από το παιχνίδι με την Σίτι, έχουν σχετικά βατό πρόγραμμα με Λέστερ, Γουλβς, Μπράιτον και Μπόρνμουθ.