«Αυτοκτονία» για τη Γιουνάιτεντ που βρέθηκε με δύο γκολ μπροστά, 2-2 με την Τότεναμ

Κέιν - Σον και Ντόχερτι

i

©Photo by Mike Hewitt/Getty Images/Ideal Images

«Αυτοκτονία» για τη Γιουνάιτεντ που βρέθηκε με δύο γκολ μπροστά, 2-2 με την Τότεναμ

Δημήτρης Χούπης 00:08 - 28.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:28 - 28.04.2023

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0, αλλά η Τότεναμ επέστρεψε, με το παιχνίδι τελικά να λήγει ισόπαλο 2-2.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «αυτοκτόνησε», αφού ήταν μπροστά στο ημίχρονο με 2-0, αλλά η Τότεναμ επέστρεψε κάνοντας το 2-2, σκορ που ήταν και το τελικό. 

Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να προηγηθούν μόλις στο 7ο λεπτό με τον Τζέιντον Σάντσο μετά από ασίστ του Μάρκους Ράσφορντ. Μετά την ασίστ στο  πρώτο  γκολ ο Άγγλος επιθετικός σκόραρε το δεύτερο τέρμα της Γιουνάιτεντ στο 44'. 

Τα «σπιρούνια» όμως στο δεύτερο ημίχρονο έβγαλαν αντίδραση με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν το παιχνίδι και να πάρουν τον βαθμό. Αρχικά ο Πέδρο Πόρο στο 56' μείωσε σε 2-1 και ο Χεούνγκ-μιν Σον διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο 79'.

Με αυτή την ισοπαλία η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ παραμένει μεν στην τετράδα, αλλά έχασε μια ευκαιρία να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά από την πέμπτη Τότεναμ. Συγκεκριμένα βρίσκεται τέταρτη με εξήντα πόντους, σε αντίθεση με την λονδρέζικη ομάδα που είναι μια θέση κάτω με 54 βαθμούς. 

Η Νιούκαστλ πήρε μεγάλο «διπλό» στο Λίβερπουλ με 4-1 επί της Έβερτον που... πάει από το κακό στο χειρότερο. 

Ο Κάλουμ Γουίλσον άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Έντι Χάου στο 28ο λεπτό. Στο δεύτερο μέρος οι «καρακάξες» ήταν πιο αποτελεσματικές, βρίσκοντας τρία γκολ σε διάστημα εννέα λεπτών. Αρχικά με τον Ζοέλιντον στο 72' και τρία λεπτά αργότερα ο Ζοέλιντον με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 3-0.

Ο Ντουάιτ ΜακΝίλ μείωσε στο 80' σε 3-1, αλλά ένα λεπτό μετά ο Τζέικομπ Μέρφι διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Η Νιούκαστλ θα μπορούσε να είχε βάλει κι άλλο γκολ, αλλά το τέρμα του Φαμπιάν Σαρ ακυρώθηκε.

Στην τρίτη θέση με 62 βαθμούς είναι η ομάδα του Έντι Χάου, η οποία βλέπει το Champions League ολοένα και να πλησιάζει. Από την άλλη τα «ζαχαρωτά» βρίσκονται στο άλλο άκρο της βαθμολογίας, αφού είναι στην 19η θέση με 28 βαθμούς. 

Η Μπόρνμουθ πήρε διπλό στο St Marys' με 1-0 επί της Σάουθαμπτον και έκανε ακόμα ένα βήμα για την παραμονή της. Ο Μάρκους Ταβιρνίερ έβαλε το μοναδικό τέρμα του αγώνα. Στην 14η θέση με 36 πόντους είναι τα «κεράσια», στην τελευταία θέση με 24 βαθμούς είναι οι «άγιοι».