Η αλλαγή στο FA Cup μετά από 12 χρόνια

Μάντσεστερ Σίτι

i

©Photo by Alex Livesey - Danehouse/Getty Images

Η αλλαγή στο FA Cup μετά από 12 χρόνια

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:12 - 26.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:14 - 26.04.2023

Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αναμετρηθούν το Σάββατο 3 Ιουνίου για το τρόπαιο του FA Cup στο Γουέμπλεϊ.

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα κοντραριστούν για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν στις 3 Ιουνίου στο Γουέμπλεϊ στον τελικό του FA Cup. Είναι η πρώτη φορά που θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες στον τελικό της διοργάνωσης. 

Τη περσινή σεζόν τον τίτλο κατέκτησε η Λίβερπουλ μετά από ένα δραματικό ματς κόντρα στην Τσέλσι, με τον Κώστα Τσιμίκα να χαρίσει την νίκη στην ομάδα του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και να γράφει ιστορία. Ο αγώνας είχε ξεκινήσει στις 4:45 μ.μ.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Daily Mail, η ώρα του φετινού τελικού θα αλλάξει. Η Μητροπολιτική Αστυνομία είχε εκφράσει ανησυχίες για το παιχνίδι που θα ξεκινήσει το απόγευμα, καθώς το ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες του Μάντσεστερ είναι παιχνίδι υψηλού κινδύνου.

Η φωτογραφία του Μπρούνο Φερνάντες που έχει τρομάξει τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
PREMIER LEAGUE

13:16 - 25.04.2023

Η φωτογραφία του Μπρούνο Φερνάντες που έχει τρομάξει τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Μπρούνο Φερνάντες «πιάστηκε» να φοράει μία προστατευτική μπότα κι έχοντας δίπλα του τις πατερίτσες, με αποτέλεσμα άπαντες στο «στρατόπεδο» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι σε «αναμμένα κάρβουνα».

Είναι ο πρώτος τελικός όλων των εποχών του Μάντσεστερ και πολλοί οπαδοί θα έπρεπε να βιαστούν για να προλάβουν τα τελευταία τρένα από το Λονδίνο, αν έμειναν στην κανονική ώρα.

Παρά το γεγονός ότι οι απογευματινές ώρες ήταν πιο επιθυμητές για τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τους διαφημιστές, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία λέγεται ότι δεν αντιτάχθηκε στις συμβουλές της αστυνομίας.

Το Κύπελλο Αγγλίας 2012, όταν η Τσέλσι κέρδισε τη Λίβερπουλ, ξεκίνησε στις 17:15. Ενώ ανατρέχοντας στο βάθος του χρόνου το νωρίτερο που έχει οριστεί τελικός είναι στις 16:45. Ωστόσο, η αναμέτρηση ανάμεσα σε Σίτι και Γιουνάιτεντ θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα αυτή τη φορά, δηλαδή στις 15:00. Η τελευταία φορά που διεξήχθη τέτοια ώρα ήταν το 2011. 

Η Σίτι κέρδισε άντεα με 3-0 τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στον ημιτελικό του FA Cup, με τον Ριάντ Μαχρέζ να σημειώνει χατ-τρικ. Η Γιουνάιτεντ χρειάστηκε να πάει μέχρι τα πέναλτι για να νικήσει την Μπράιτον μετά το 0-0 στην κανονική διάρκεια και πέρασε χάρη στην επιτυχημένη εκτέλεση του Βίκτορ Λίντελοφ.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ επιδιώκει το δεύτερο τρόπαιο της σεζόν μετά την επιτυχία της στο Carabao Cup νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Η Σίτι από την άλλη μπορεί να φθάσει στην κατάκτηση του τρεμπλ, καθώς κυνηγάει επίσης τον τίτλο στην Premier League αλλά στο Champions League.

Tags: