Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αγνοεί εκτός έδρας νίκη απέναντι στο Top-9 της Premier League

Μπρούνο Φερνάντες

i

Μπρούνο Φερνάντες/©Photo by Matthew Peters/Getty Images/Ideal Images

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αγνοεί εκτός έδρας νίκη απέναντι στο Top-9 της Premier League

Κώστας Τσιακλής 10:43 - 28.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:58 - 28.04.2023

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να κερδίσει την Τότεναμ στο Βόρειο Λονδίνο (2-2) και συνεχίζει να μην έχει εκτός έδρας νίκη απέναντι στις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες εννέα θέσεις της Premier League.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «πέταξε» το προβάδισμα δύο τερμάτων που είχε στο παιχνίδι κόντρα στην Τότεναμ (2-2) και συνέχισε τη δική της αρνητική επίδοση τη φετινή σεζόν καθώς οι «κόκκινοι διάβολοι» παραμένουν χωρίς εκτός έδρας νίκη κόντρα στις ομάδες της πρώτης 9αδας της Premier League.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα μακριά από το «Όλντ Τράφορντ» και τη φετινή περίοδο είναι λες και παρατάσσεται μια εντελώς διαφορετική σύνθεση στα εκτός έδρας παιχνίδια με τις πρώτες εννέα ομάδες της κατάταξης. Οι «κόκκινοι διάβολοι» μετράνε συνολικά έξι ήττες και μια ισοπαλία σε επτά εξορμήσεις στις έδρες των συγκεκριμένων συλλόγων, ενώ σαν να μην φτάνει αυτό, στα πλείστα παιχνίδια χάνει και με σχετική ευκολία.

Η αρχή έγινε τον περασμένο Αύγουστο όταν στη δεύτερη αγωνιστική η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε με το βαρύ 4-0 από τη Μπρέντφορντ ενώ δύο μήνες αργότερα η συμπολίτισσα Μάντσεστερ Σίτι τη φιλοδώρησε με ακόμα έξι τέρματα, στη νίκη των «πολιτών» με 6-3.

Έρικ Τεν Χαχ: «Πιστεύαμε ότι το 90% των δυνατοτήτων μας θα ήταν αρκετό για να κερδίσουμε»
PREMIER LEAGUE

08:56 - 28.04.2023

Έρικ Τεν Χαχ: «Πιστεύαμε ότι το 90% των δυνατοτήτων μας θα ήταν αρκετό για να κερδίσουμε»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαχ, τα έβαλε με τους ποδοσφαιριστές του μετά την ισοπαλία με την Τότεναμ καθώς όπως ανέφερε ο ίδιος, δεν έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Ουνάι Έμερι να υποτάξει την ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ, αφού στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Άστον Βίλα στις 06 Νοεμβρίου την κέρδισε με 3-1 στο «Βίλα Παρκ». Τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν ούτε μετά το πέρασμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου αφού ακολούθησαν ακόμα τρεις ήττες.

Τον Ιανουάριο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπεσε «μαχόμενη» στην έδρα της πρωτοπόρου Άρσεναλ (3-2) όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη και στο ασύλληπτο ματς που διεξήχθη στο «Άνφιλντ» στις 05 Μαρτίου. Τότε η Λίβερπουλ κατέγρεψε τη μεγαλύτερη της νίκη απέναντι στο σύλλογο του Μάντσεστερ αφού θριέμβευσε με το εκκωφαντικό 7-0.

Από το πάρτι εναντίον των «κόκκινων διαβόλων» δεν θα μπορούσε να λείπει και η εκπληκτική Νιουκάστλ, η οποία επικράτησε με 2-0 στις αρχές του τρέχοντος μήνα και πιο συγκεκριμένα στις 02 Απριλίου. Οι συνεχόμενες ήττες σταμάτησαν στην αναμέτρηση της Πέμπτης (27/04) στο Βόρειο Λονδίνο όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για ακόμα μια φορά δεν κατάφερε να κερδίσει ομάδα της πρώτης 9αδας.

Αν προσθέσει κάποιος και τις ισοπαλίες κόντρα σε Τσέλσι και Κρίσταλ Πάλας με 1-1 τότε η μοναδική εκτός έδρας νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες 12 θέσεις παραμένει η επικράτηση με 2-1 επί της Φούλαμ (με γκολ του Αλεχάντρο Γκαρνάτσο στο 90+3’) στην τελευταία αγωνιστική πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο Έρικ Τεν Χαχ και οι ποδοσφαιριστές του θα έχουν ακόμα μια ευκαιρία να «σπάσουν» αυτό το αρνητικό σερί στο παιχνίδι της επόμενης Πέμπτης (04/05) απέναντι στη Μπράιτον σε εξ αναβολής παιχνίδι για την Premier League.

Αναλυτικά τα εκτός έδρας αποτελέσματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες εννέα θέσεις της βαθμολογίας: 

Μπρέντφορντ 4-0 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (13/08)

Μάντσεστερ Σίτι 6-3 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (02/10)

Άστον Βίλα 3-1 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (06/11)

Άρσεναλ 3-2 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22/01)

Λίβερπουλ 7-0 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (05/03)

Νιουκάστλ 2-0 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (02/04)

Τότεναμ 2-2 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (27/04)