Έρικ Τεν Χαχ: «Πιστεύαμε ότι το 90% των δυνατοτήτων μας θα ήταν αρκετό για να κερδίσουμε»

Έρικ Τεν Χαχ

i

Ερικ Τεν Χαχ/©Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

Έρικ Τεν Χαχ: «Πιστεύαμε ότι το 90% των δυνατοτήτων μας θα ήταν αρκετό για να κερδίσουμε»

Κώστας Τσιακλής 08:56 - 28.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:56 - 28.04.2023

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαχ, τα έβαλε με τους ποδοσφαιριστές του μετά την ισοπαλία με την Τότεναμ καθώς όπως ανέφερε ο ίδιος, δεν έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «αυτοκτόνησε» και εξήλθε ισόπαλη 2-2 εκτός έδρας με την Τότεναμ, σε ένα παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκε με 2-0. Ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων», Έρικ Τεν Χαχ, δήλωσε πως οι ποδοσφαιριστές του δεν ήταν έτοιμοι για την αναμέτρηση και δεν έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους και για αυτό το λόγο δεν κατάφεραν να διαφυλάξουν το σκορ.

Μάλιστα ο Ολλανδός τεχνικός ανέφερε πως η ομάδα του έχει το χειρότερο πρόγραμμα στο φινάλε της σεζόν με συνεχόμενα παιχνίδια ωστόσο αυτό δεν δικαιολογεί το να μην δίνουν τα πάντα στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές του.

Ο πρώην προπονητής της Τότεναμ, Χάρι Ρέντκναπ, «στέλνει» τον Χάρι Κέιν στην Τσέλσι
PREMIER LEAGUE

20:14 - 27.04.2023

Ο πρώην προπονητής της Τότεναμ, Χάρι Ρέντκναπ, «στέλνει» τον Χάρι Κέιν στην Τσέλσι

Ο πρώην προπονητής της Τότεναμ, Χάρι Ρέντκναπ, μίλησε για τον Χάρι Κέιν και δήλωσε πως είναι πιο πίθανο ο Άγγλος επιθετικός να πάει στην Τσέλσι παρά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Συγκεκριμένα ο Έρικ Τεν Χαχ δήλωσε τα εξής: «Έχουμε το χειρότερο πρόγραμμα και στην Premier League αυτό δεν θα αλλάξει. Πρέπει να το πάρεις. Δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως δικαιολογία. Ο χρόνος είναι αρκετός για να ανακάμψουμε, άρα οι παίκτες μας απαιτούν να είναι έτοιμοι. Σήμερα δεν ήταν έτοιμοι.

Το ξέρω ότι δεν είναι ρομπότ και η κούραση είναι ένα θέμα, αλλά πρέπει να τα δίνεις όλα σε κάθε περίσταση. Αυτή είναι η βάση. Βγάλαμε λίγο το πόδι από το γκάζι και αυτό ήταν το πρόβλημά μας. Νομίζω ότι έχει γίνει αυτό για μερικά παιχνίδια όπου είμαστε δυνατοί και προηγούμαστε και [δεν] συνεχίζουμε. Πιστεύαμε ότι το 90 τοις εκατό είναι αρκετό, γι' αυτό δώσαμε μπάλες. Και όταν δεν κάνεις τη δουλειά σου στην τοποθέτηση, δέχεσαι γκολ. Μετά το ημίχρονο υπήρχε διαφορά, χάσαμε τον έλεγχο γιατί δεν είμαστε όλοι ασφαλείς.

Έπρεπε να διαχειριστούμε το παιχνίδι και να κρατήσουμε τη μπάλα, να μην τη δίνουμε τόσο εύκολα, το γκολ ήταν αρκετά προφανές. Έπρεπε να μπλοκάρουμε τις σέντρες, έπρεπε να είμαστε προνοητικοί και να βγούμε έξω. Ήταν τόσο εύκολο για αυτούς να πετύχουν ένα γκολ. Όταν χάνεις τις μονομαχίες, δεν έχεις κατοχή και δεν έχεις ευκαιρίες τότε δέχεσαι γκολ.

Αυτό συνέβη. Είμαστε απογοητευμένοι - ήμασταν μπροστά με 2-0 και είχαμε τις ευκαιρίες να κάνουμε το 3-1 και δεν τα καταφέραμε όμως πρέπει να είσαι ικανοποιημένος και να πάρεις αυτό το βαθμό. Χρειαζόμαστε ενέργεια και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την Κυριακή (κόντρα στην Άστον Βίλα) άλλά τελικά ήταν μια καλή ισοπαλία».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρά την ισοπαλία, βρίσκεται στην 4η θέση με 60 βαθμούς ωστόσο έχασε την ευκαιρία να κάνει ένα μεγάλο άλμα στην προσπάθεια που κάνει για την έξοδο στο επόμενο Champions League. Οι «κόκκινοι διαβόλοι» διατηρούν προβάδισμα έξι βαθμών από Τότεναμ και Άστον Βίλα (με παιχνίδια λιγότερα) και θα προσπαθήσουν να το αυξήσουν στον αμέσως επόμενο αγώνα κόντρα στους «χωριάτες» την ερχόμενη Κυριακή (30/04).