Ο Χάαλαντ τα έχει... 33 και καταρρίπτει το απόλυτο ρεκόρ γκολ σε μία σεζόν στην Premier League

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

Έρλινγκ Χάαλαντ/©Photo by Julian Finney/Getty Images/Ideal Images

Ο Χάαλαντ τα έχει... 33 και καταρρίπτει το απόλυτο ρεκόρ γκολ σε μία σεζόν στην Premier League

Κώστας Τόπας 10:50 - 27.04.2023

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ με το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Άρσεναλ, κατέρριψε το ρεκόρ γκολ στην Premier League σε μία αγωνιστική περίοδο 38 αγωνιστικών.

Σκόρερ και πρωταγωνιστής στο ντέρμπι με την Άρσεναλ (4-1), ο Έρλινγκ Χάαλαντ σημείωσε ακόμη ένα γκολ και σημείωσε ρεκόρ με τον αριθμό των τερμάτων που πέτυχε σε μια σεζόν στην Premier League. Ο Νορβηγός αστέρας αφότου έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, πλάσαρε με τη μία και κέρδισε για δεύτερη φορά τον Άαρον Ράμσντεϊλ.

Με αυτόν τον τρόπο αποτελεί τον μοναδικό ποδοσφαιριστή στην ιστορία της Premier League, που σκοράρει 33+ φορές σε μία αγωνιστική περίοδο που απαρτίζεται από 38 αναμετρήσεις. Σε όλη τη σεζόν, ο Χάαλαντ συμμετείχε σε 57 γκολ για την ομάδα του (49 γκολ, 8 ασίστ), δίνοντάς του ένα γκολ ή μια ασίστ κάθε 58 λεπτά. Ιλιγγιώδεις αριθμοί για έναν παίκτη που θα γιορτάσει μόλις τα 23α γενέθλιά του τον ερχόμενο Ιούλιο.

Από την άλλη το ρεκόρ του Μοχάμεντ Σαλάχ αποτελεί πλέον παρελθόν, μιας και ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός προ διετίας, είχε σημειώσει 32 γκολ.