Η Σίτι «καθάρισε» την Άρσεναλ και πλέον έχει τον τίτλο στα πόδια της

Μάντσεστερ Σίτι

i

©Photo by Alex Livesey - Danehouse/Getty Images

Η Σίτι «καθάρισε» την Άρσεναλ και πλέον έχει τον τίτλο στα πόδια της

Κώστας Τσιακλής 00:00 - 27.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:35 - 27.04.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε την Άρσεναλ με 4-1 στο ντέρμπι κορυφής της Premier League και πλέον ο τίτλος εξαρτάται από αυτήν.

Η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε με 4-1 την Άρσεναλ στο ντέρμπι κορυφής της Premier League και πλέον έχει την τύχη στα πόδια της. Οι «κανονιέρηδες» μπορεί να παραμένουν στην πρώτη θέση και στο +2 από την αντίπαλο τους ωστόσο η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει δύο παιχνίδια λιγότερα.

Η Σίτι ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα στο πρώτο ημίχρονο (και γενικότερα στο παιχνίδι) και δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα στην άμυνα της Άρσεναλ. Στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι «άνοιξαν» το σκορ. Στο 7’ ο Έρλινγκ Χάαλαντ κατέβασε τη μπάλα για τον Κέβιν Ντε Μπρόινε και αυτός έπειτα από όμορφη ατομική προσπάθεια και σουτ σημείωσε το 1-0 για τους «πολίτες».

Η επόμενη μεγάλη φάση στο ματς ήταν και πάλι για τον Βέλγο μεσοεπιθετικό (25’), ο οποίος έφυγε σε θέση τετ-α-τετ όμως την τελευταία στιγμή ο Μπεν Γουάιτ έβαλε το μπλοκ και σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς την εστία.

Στο 28’ ο Χάαλαντ έκανε μια ωραία ατομική προσπάθεια, «άδειασε» δύο αντιπάλους όμως ο Άαρον Ράμσντεϊλ απέκρουσε το πλασέ του με εντυπωσιακό τρόπο. Οι δύο τους ήταν πρωταγωνιστές και στη φάση του 32’. Αυτή τη φορά ο Νορβηγός επιθετικός προσπάθησε να σκοράρει από δύσκολη γωνία όμως ο Άγγλος τερματοφύλακας είχε και πάλι την απάντηση.

Η μοναδική φάση της Άρσεναλ στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 35’ με το σουτ εκτός περιοχής του Τόμας Πάρτεϊ που κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα η Μάντσεστερ Σίτι έφυγε στην αντεπίθεση με τους Τζακ Γκρίλις, Κέβιν Ντε Μπρόινε και Έρλινγκ Χάαλαντ να συνδυάζονται άψογα όμως το σουτ του τελευταίου έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Στο 41’ ο Χάαλαντ πήρε τη μπάλα από το γύρισμα του Ιλκάι Γκουντογκάν όμως ο Ράμσντεϊλ απέκρουσε για ακόμα μια φορά την προσπάθεια του. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κέβιν Ντε Μπρόινε εκτέλεσε φάουλ και βρήκε τον Τζον Στόουνς αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι και αυτός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ ωστόσο το VAR είχε άλλη άποψη και η Σίτι πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άαρον Ράμσντεϊλ να σταματάει για ακόμα μια φορά τον Χάαλαντ, ο οποίος βγήκε σε θέση τετ-α-τετ στο 53'. Ένα λεπτό αργότερα όμως η Σίτι κατάφερε να φτάσει στο 3-0 αφού ο Κέβιν Ντε Μπρόινε εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Μάρτιν Όντεγκαρντ και την ασίστ του Χάαλαντ.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα μέχρι το 86' όπου η Άρσεναλ μείωσε σε 3-1 με το φοβερό τελείωμα του Ρομπ Χόλντιγκ μέσα από την περιοχή. Το κερασάκι στην τούρτα της επικράτησης της Μάντσεστερ Σίτι έβαλε ο Έρλινγκ Χάαλαντ (90+5'), ο οποίος πέτυχε το 33ο του τέρμα στο πρωτάθλημα και πλέον είναι αυτός που κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν 38 αγώνων της Premier League, ξεπερνώντας τα 32 του Μοχάμεντ Σαλάχ την περίοδο 2017-2018.

Παρά το αποτέλεσμα, η Άρσεναλ παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +2 από τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία όμως έχει δύο παιχνίδια λιγότερα (αν τα πάρει θα πάει στο +4). Την επόμενη αγωνιστική οι «κανονιέρηδες» θα υποδεχτούν την Τσέλσι ενώ οι «πολίτες» θα δοκιμαστούν στην έδρα της Φούλαμ

Αξίζει να σημειωθεί πως η Άρσεναλ αγνοεί τη νίκη εδώ και τέσσερις αγωνιστικές ενώ η Μάντσεστερ Σίτι είναι αήττητη στα τελευταία 17 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο εκρηκτικό ξεκίνημα και το γρήγορο προβάδισμα της Μάντσεστερ Σίτι, το οποίο της έδωσε τη δυνατότητα να κάνει το δικό της παιχνίδι, με την Άρσεναλ να μην καταφέρνει να το ακολουθήσει σε κανένα στάδιο του αγώνα.

MVP: Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και «μοίρασε» άλλο ένα στον Τζον Στόουνς.