Παίκτης του Άρη Λεμεσού αποκάλυψε πως απέρριψε τη μεταγραφή του στην Άρσεναλ

Αλεξάντερ Κακόριν

i

©printscreen

Παίκτης του Άρη Λεμεσού αποκάλυψε πως απέρριψε τη μεταγραφή του στην Άρσεναλ

Κώστας Τσιακλής 19:13 - 26.04.2023

Ο επιθετικός του Άρη Λεμεσού, Αλεξάντερ Κακόριν, αποκάλυψε πως στο παρελθόν απέρριψε πρόταση της Άρσεναλ.

Παίκτης του Άρη Λεμεσού αποκάλυψε σε συνέντευξη του στο κανάλι Nobel στο Youtube πως απέρριψε μεταγραφή στην Άρσεναλ. Ο λόγος φυσικά για τον Αλεξάντερ Κακόριν, ο οποίος τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αγωνιζόταν στη Ντιναμό Μόσχας μαζί με τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακόυ, Ματιέ Βαλμπουενά..

Οι «κανονιέρηδες» είχαν επιδείξει ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή το καλοκαίρι του 2015 ωστόσο όπως αποκάλυψε ο ίδιος επέλεξε να παραμείνει στη ρωσική ομάδα αφού τότε αγωνιζόταν στο Europa League και θεωρούσε πως η Ντιναμό Μόσχας ήταν καλύτερη από την Άρσεναλ.

Συγκεκριμένα ο Κακόριν είπε: «Ακούστε, τότε επέλεξα τη Ρωσία. Νόμιζα ότι ήμασταν καλύτεροι [από την Άρσεναλ]. Σκέφτηκα, “Είμαστε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση τώρα. Μπορούμε να ανταγωνιστούμε όσον αφορά την ομάδα μας”. Έχετε δει το προπονητικό γήπεδο της Ντιναμό; Το γήπεδο; Είναι το καλύτερο στον κόσμο!».

Τα ντέρμπι κορυφής που έκριναν πρωταθλήματα στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας
PREMIER LEAGUE

17:43 - 26.04.2023

Τα ντέρμπι κορυφής που έκριναν πρωταθλήματα στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας

Με αφορμή την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ, το Sportal σας παρουσιάζει μερικά από τα ντέρμπι κορυφής που έκριναν πρωταθλήματα στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας.

Στη Ντιναμό Μόσχας, ο Κακόριν κατέγραψε συνολικά 203 συμμετοχές, με απολογισμό 50 γκολ και 26 ασίστ. Το επόμενο καλοκαίρι (που αρνήθηκε την Άρσεναλ) ο Ρώσος επιθετικός πήρε μεταγραφή στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, με την οποία έιχε 34 γκολ και 12 ασίστ σε 92 εμφανίσεις.

Ο Κακόριν εκπορώπησε τη χώρα του στο Euro του 2016 ωστόσο δεν μπόρεσε να δώσει το παρόν του και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 που διεξήχθη στη Ρωσία καθώς υπέστη ρήξη χιαστών τον Μάρτιο του ίδιου έτους.

Στη συνέχεια ο 32χρονος άσος είχε προβλήματα με τη δικαιοσύνη αφού πιάστηκε να είναι μέλος σε βιαιοπραγίες που συνέβησαν στη Μόσχα το 2019 και του υποβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών ωστόσο στους τέσσερις μήνες αποφυλακίστηκε.

Πλέον ο Κακόριν αγωνίζεται με τη φανέλα του Άρη Λεμεσού ως δανεικός από τη Φιορεντίνα. Με την «ελαφρά ταξιαρχία» μετράει 11 γκολ και δύο ασίστ σε 26 συμμετοχές ενώ αξίζει να σημειωθεί πως με τη φανέλα της Φιορεντίνα είχε αγωνιστεί σε έντεκα αναμετρήσεις όμως δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.