Ο Αλεξάντερ Άρνολντ «μοίρασε» ξανά ασίστ παίζοντας στον καινούργιο του ρόλο και κατέγραψε νέο ρεκόρ

Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ

i

©Photo by Julian Finney/Getty Images

Ο Αλεξάντερ Άρνολντ «μοίρασε» ξανά ασίστ παίζοντας στον καινούργιο του ρόλο και κατέγραψε νέο ρεκόρ

Κώστας Τσιακλής 17:12 - 27.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:12 - 27.04.2023

Ο άσος της Λίβερπουλ, Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ, «μοίρασε» ασίστ για πέμπτη φορά το μήνα Απρίλιο στην Premier League και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των «κόκκινων» που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, αποφάσισε να αλλάξει το ρόλο του Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ στην ενδεκάδα των «κόκκινων» και η επιλογή αυτή αποδεικνύεται ως κίνηση-ματ. Ο Άγγλος «μοίρασε» ακόμα μια ασίστ στο παιχνίδι της Τετάρτης (26/04) κόντρα στη Γουέστ Χαμ και κατέγρεψε ένα νέο ρεκόρ.

Ο Άρνολντ ήταν ο παίκτης που έδωσε την ασίστ στον Κόντι Χάκπο στο πρώτο γκολ της Λίβερπουλ απέναντι στα «σφυριά» στη νίκη με 2-1 και έφτασε τις πέντε ασίστ το μήνα Απρίλιο και κάπως έτσι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Λίβερπουλ που καταφέρνει να «μοιράσει» το συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων σε ένα μήνα στην Premier League.

Ο Γιούργκεν Κλοπ ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τον 24χρονο άσο σε κεντρικό ρόλο σε φάση κατοχής από το παιχνίδι με την Άρσεναλ στις 09 Απριλίου και έκτοτε ο Άρνολντ δεν σταματάει να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του. Στο παιχνίδι με τους «κανονιέρηδες» ήταν αυτός που σέντραρε στον Ρομπέρτο Φιρμίνο για το 2-2 ενώ στην αναμέτρηση που ακολούθησε κόντρα στη Λιντς «μοίρασε» ακόμα δύο τέρματα σε Χάκπο και Ντάργουιν Νούνιεζ.

Ο Άγγλος δεν έμεινε εκεί αφού έδωσε ασίστ και στον Ντιόγκο Ζότα στη νίκη με 3-2 επί της Νότιγχαμ Φόρεστ το περασμένο Σάββατο, πριν καταγράψει το νέο του ρεκόρ στον χθεσινό αγώνα με τη Γουέστ Χαμ.

Ο τεχνικός της Λίβερπουλ μάλιστα έπλεξε το εγκώμιο του Άρνολντ αμέσως μετά το παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ, αποθεώνοντας τον για την εκπλήρωση τόσο των επιθετικών του όσο και των αμυντικών του καθηκόντων. Συγκεκριμένα ο Γερμανός προπονητής δήλωσε: «Τα πράγματα που έκανε ο Τρεντ απόψε, ουάου – ήταν εντελώς τρελό. Γνωρίζουμε ότι ο Τρεντ είναι ένας συγκλονιστικός ποδοσφαιριστής. Όλοι έχουν πει πως δεν μπορεί να υπερασπιστεί αυτή τη θέση, αλλά μπορεί τώρα που αμυνόμαστε καλύτερα ως ομάδα».

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο έτερος μπακ της Λίβερπουλ, Άντι Ρόμπερτσον, έχει καταγράψει ασίστ στα δύο τελευταία ματς των «κόκκινων». Ο Σκωτσέζος άσος αποτελεί τον αμυντικό με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία της Premier League (57) ενώ πλέον έχει ξεπεράσει στη σχετική κατηγορία και τον θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Καντονά.

Επιπλέον οι δύο ακραίοι μπακ της Λίβερπουλ είναι αυτοί που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τις περισσότερες ασίστ από αμυντικούς της Premier League τη φετινή περίοδο. Ο Άντι Ρόμπερτσον είναι στην κορυφή με οκτώ ασίστ ενώ ο Άρνολντ ισοβαθμεί με τον Ιβάν Πέρισιτς της Τότεναμ στις επτά ασίστ.