Τα μυθικά ρεκόρ που έχουν απομείνει για να «σπάσει» το νορβηγικό «Cyborg» της Σίτι (vid)

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

Έρλινγκ Χάαλαντ/©Photo by Alex Dodd - CameraSport via Getty Images/Ideal Images

Τα μυθικά ρεκόρ που έχουν απομείνει για να «σπάσει» το νορβηγικό «Cyborg» της Σίτι (vid)

Κώστας Τόπας 13:40 - 27.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:45 - 27.04.2023

Σκόρερ το βράδυ της Τετάρτης (26/04) για 33η φορά στη σεζόν στην Premier League, ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει ακόμα επτά αγώνες για να καταχωρήσει το όνομά του σε περισσότερα θρυλικά ρεκόρ του αγγλικού πρωταθλήματος.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ αποδεικνύει αγώνα με αγώνα ότι δεν έχει όρια και πως δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να του κλείσει τον δρόμο. Στο ντέρμπι με την Άρσεναλ, χρίστηκε σκόρερ και σημείωσε ρεκόρ με τον αριθμό των τερμάτων που πέτυχε σε μια σεζόν στην Premier League.

Ο 22χρονος Νορβηγός κατέχει πλέον το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν στην Premier League (33 γκολ, ξεπερνώντας την επίδοση του Μοχάμεντ Σαλάχ (32 γκολ). Ένα βροντερό, εκπληκτικό κι εντυπωσιακό σημάδι στην πρώτη του σεζόν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος έχει ακόμα πολλές ευκαιρίες για να αφήσει το στίγμα του αυτή τη σεζόν.

Το ρεκόρ όλων των εποχών για τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν στην Premier League

Να θυμίσουμε ότι η Premier League, «γεννημένη» το 1992, έχει διεξήχθη με 20 συλλόγους από το 1995-1996 και ότι πραγματοποιήθηκε στις τρεις πρώτες εκδόσεις της με 42 αναμετρήσεις. Το ρεκόρ όλων των εποχών στην Premier League κατέχουν λοιπόν από κοινού ο Άντι Κόουλ με τη Νιούκαστλ το 1993-94 και ο Άλαν Σίρερ με τη Μπλάκμπερν το 1994-95, με 34 γκολ ο καθένας. Αρκεί να πούμε ότι με επτά ακόμη αναμετρήσεις να απομένουν, ο Χάαλαντ δεν θα πρέπει να διστάσει να... σβήσει τους δύο βρετανικούς θρύλους από τον πίνακα των ρεκόρ. Θα χρειαστεί να πιεστεί περισσότερο αν κι εφόσον επιθυμεί να ξεπεράσει τον Τζίμι Γκριβς με την Τσέλσι το 1960-1961, ο οποίος είχε πετύχει 41 γκολ σε μια σεζόν με 42 αγώνες.

Ο αριθμός των γκολ με τη Μάντσεστερ Σίτι σε μια σεζόν στην Premier League

Αυτό το εμβληματικό ρεκόρ χρονολογείται από τη σεζόν 1928-29, όταν ο Τόμι Τζόνσον σκόραρε 38 φορές σε όλες τις διοργανώσεις κατά τη διάρκεια μιας σεζόν του Αγγλικού Πρωταθλήματος Football League (EFL) για τους Πολίτες. Με τα 34 γκολ του, ο Χάαλαντ μπορεί να ξεπεράσει αυτό το ρεκόρ σχεδόν ενός αιώνα.

Ο αριθμός των γκολ σε έναν μόνο μήνα στην Premier League

Αφού ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ που σημειώθηκαν τον Αύγουστο που κατείχαν οι Σέρχιο Αγουέρο και Μίκι Κουίν (8), ο Νορβηγός θα μπορούσε να θέλει να σπάσει το ρεκόρ των περισσότερων γκολ σε ένα μήνα στην Premier League από τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2013 είχε πετύχει 10.  Ο Χάαλαντ έφτασε πολύ κοντά τον Αύγουστο με τα εννέα γκολ του σε πέντε αγώνες. Τον Μάιο, η Μάντσεστερ Σίτι θα έχει έξι παιχνίδια για το πρωτάθλημα και ο 22χρονος στράικερ την ευκαιρία να γράψει με χρυσά γράμματα ιστορία.

Τα περισσότερα χατ-τρικ σε μια σεζόν της Premier League

Από την αρχή της σεζόν, ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει ήδη πετύχει τέσσερα χατ-τρικ στο αγγλικό πρωτάθλημα, όλα εντός έδρας. Δύο ακόμη και ο Νορβηγός θα σπάσει το ρεκόρ των πέντε του Άλαν Σίρερ με τη Μπλάκμπερν τη σεζόν 1995-96.