Ενα γκολ, πέντε ήττες κι εφιαλτικό ρεκόρ για την Τσέλσι του Λάμπαρντ

Φρανκ Λάμπαρντ

i

Φρανκ Λάμπαρντ/©chelseafc

Ενα γκολ, πέντε ήττες κι εφιαλτικό ρεκόρ για την Τσέλσι του Λάμπαρντ

Κώστας Τόπας 10:12 - 27.04.2023

Ο Φρανκ Λάμπαρντ κάνει ένα εφιαλτικό ξεκίνημα κατά την επιστροφή του στο τιμόνι της Τσέλσι. Σε σχεδόν ένα μήνα η ομάδα του δεν έχει κερδίσει ούτε ένα ματς.

Το τέλος της σεζόν θα είναι μακρύ στην Τσέλσι. Και με αυτόν τον ρυθμό, μοιάζει ακόμη και με αληθινά βασανιστήρια. Από την επιστροφή του Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο στις αρχές του μήνα, οι «μπλε» μοιάζουν εντελώς εξαφανισμένοι. Παρά ηχηρές δαπάνες κατά τις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους (σχεδόν 600 εκατομμύρια ευρώ), ο λονδρέζικος σύλλογος δείχνει ένα φρικτό πρόσωπο στην τελευταία στροφή της Premier League.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος έχει ήδη εκπαιδεύσει τη βασική του ομάδα από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2021, εμφανίζεται εντελώς αβοήθητος μπροστά σε αυτήν την κατάσταση. Από τότε που διορίστηκε προσωρινός προπονητής μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, μετά την απομάκρυνση του Γκράχαμ Πότερ, ο Άγγλος τεχνικός δεν έχει βρει ακόμα τη συνταγή της επιτυχίας.

Σε πέντε παιχνίδια υπό την καθοδήγηση του, η Τσέλσι έχει ηττηθεί ισάριθμες φορές (εκ των οποίων τρεις εντός έδρας), παρά τις αρκετές αλλαγές συστήματος, βάζοντας μόνο ένα γκολ. Οι Λονδρέζοι γνώρισαν ήττες στο πρωτάθλημα από την Μπρέντφορντ (0-2), την Μπράιτον (1-2) και την Γουλβς (1-0) κι αποκλείστηκαν και από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά του Champions League. Μια ντροπιαστική κατάσταση για τον Τοντ Μπόελι, τον Αμερικανό ιδιοκτήτη της Τσέλσι, που έχει επενδύσει πολλά χρήματα τους τελευταίους μήνες.

Η ομάδα του Λονδίνου είναι αυτή τη στιγμή 11η στην Premier League, 36 βαθμούς πίσω από την πρώτη Άρσεναλ και 20 βαθμούς πίσω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 4η, που καταλαμβάνει την τελευταία θέση πρόκρισης για το επόμενο Champions League (με δύο αγώνες λιγότερους). Εν αναμονή της ανακοινωθείσας άφιξης του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στο τέλος της σεζόν, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να ελπίζουν οι φίλοι των «μπλε» για την τρέχουσα σεζόν.