Έγραψε ιστορία ο Απόλλων Παραλιμνίου, απέκλεισε τον Άγιο Νικόλαο και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου! (vid)
i

Απόλλων Παραλιμνίου/ ©Intime

Έγραψε ιστορία ο Απόλλων Παραλιμνίου, απέκλεισε τον Άγιο Νικόλαο και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου! (vid)

Ελένη Ανδρικοπούλου 16:30 - 11.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:47 - 11.01.2023

Ο Γιώργος Γεωργιάδης με δύο γκολ χάρισε την νίκη - πρόκριση στον Απόλλωνα Παραλιμνίου κόντρα στον Άγιο Νικόλαο (1-2) όντας η πρώτη ερασιτεχνική ομάδα που δηλώνει «παρών» στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Απόλλων Παραλιμνίου με δύο γκολ του Γιώργου Γεωργιάδη επιβλήθηκε του Αγίου Νικολάου εκτός έδρας με σκορ 2-1 και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου ματς η ομάδα των Σερρών «τσέκαρε» το εισιτήριο για τους «8» και έγινε η πρώτη ερασιτεχνική ομάδα (3η κατηγορία) που θα αγωνιστεί σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης. 

Ο Απόλλων Παραλιμνίου άνοιξε το σκορ μόλις στο 2' με υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Γεωργιάδη, αλλά ο Άγιος Νικόλαος ισοφάρισε με το όμορφο σουτ του Μηνά στο ημίωρο του ματς. Οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους για να πετύχουν κι άλλο τέρμα αλλά δεν μετουσίωσαν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. 

Μετά το 1-1 οδηγήθηκαν στην παράταση. Εκεί, ο Γιώργος Γεωργιάδης είχε ξανά τη λύση. Στο 109' με όμορφο πλασέ νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και διαμόρφωσε το τελικό 2-1, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του. Στους «8» ο Απόλλων Παραλιμνίου θα βρει απέναντι του την Λαμία, που χθες (10/1) απέκλεισε την Καλλιθέα. 

Άγιος Νικόλαος: Γιαγκόζης, Γωνιωτάκης, Κίτος, Τσανάι, Ζέλιος, Φουκαράκης, Χίζι, Μελισσόπουλος, Μηνάς (105' Μαρκάκης), Νοκάι, Σέχου.

Απόλλων Παραλιμνίου: Φ. Κουτζαβασίλης, Γ. Κουτζαβασίλης, Γκούμας, Τσομαχασβίλι, Ελέζι (118' Γάκης), Καρυοφύλλης, Κιουτσεκτσίδης, Τζαμπέγια, Τζελίδης, Γεωργιάδης, Κοσμάς.