«Είναι δίπλα μας, μιλάει, εξηγεί…»: Η προσέγγιση του Μαρτίνεθ μιλάει στον ψυχισμό των αποδυτηρίων

Ντιέγκο Μαρτίνεθ

i

Ντιέγκο Μαρτίνεθ/ ©Intime

«Είναι δίπλα μας, μιλάει, εξηγεί…»: Η προσέγγιση του Μαρτίνεθ μιλάει στον ψυχισμό των αποδυτηρίων

Διονύσης Βερβελές 22:50 - 06.09.2023 / Ανανεώθηκε: 22:52 - 06.09.2023

Πως ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ κερδίζει με το «καλημέρα» τους παίκτες και τις εντυπώσεις στον Ολυμπιακό…

Για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, η αρχή στον Ολυμπιακό είναι ιδανική. Σε επτά επίσημα ματς, μετράει έξι νίκες και μία ισοπαλία. Μία ισοπαλία που ήταν αρκετή για να του δώσει την πρόκριση επί της Γκενκ. Αυτό το ματς πάντως, ήταν και το πιο κομβικό στην ως τώρα πορεία των Πειραιωτών, που βλέπουν στη διακοπή του πρωταθλήματος, να είναι στους ομίλους του Europa League, αλλά και στην πρώτη θέση της Super League.

Ο Μαρτίνεθ πάντως, κερδίζει τους παίκτες του με το «καλημέρα» και μαζί και τις εντυπώσεις. Ο Ισπανός προπονητής μπορεί να φαινόταν ένα «στοίχημα», αλλά έχει κερδίσει τα αποδυτήρια, υπάρχουν εξαιρετικές σχέσεις και μαζί, έχει επαναφέρει παίκτες που έδειχναν ακόμη και… τελειωμένοι από τον Ολυμπιακό.

Τι είναι αυτό, όμως, που βλέπουν οι παίκτες πάνω του; Εκτός από την τακτική που εφαρμόζει, το πλάνο που αναλύει σε κάθε ματς, τον νιώθουν πολύ κοντά τους. «Είναι δίπλα μας, μας μιλάει, μας εξηγεί…», είναι ατάκα παίκτη του Ολυμπιακού για τον προπονητή του και αυτό είναι το γενικό κλίμα που υπάρχει.

Από την πρώτη στιγμή στο Ρέντη άλλωστε το έθεσε αυτό ο Μαρτίνεθ που είναι και αυστηρός σε θέματα πειθαρχίας. Το έχει κερδίσει και αυτό αμέσως, δεν υπάρχουν περιστατικά του παρελθόντος και όλα βαίνουν καλώς. Ο Μαρτίνεθ γνώριζε πως αναλάμβανε μια ομάδα που είχε δοκιμαστεί πολύ ψυχολογικά, που δεν ήταν στα καλύτερά της.

Το unfollow του Ποντένσε στη Γουλβς και η μοναδική ομάδα που ακολουθεί...
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:47 - 05.09.2023

Το unfollow του Ποντένσε στη Γουλβς και η μοναδική ομάδα που ακολουθεί...

Ο Ντανιέλ Ποντένσε αποτελεί το τελευταίο, χρονικά, απόκτημα του Ολυμπιακού, ερχόμενος με μορφή δανεισμού από τη Γουλβς. Μία ομάδα που έπαψε να ακολουθεί στο Instagram, παρά την τριετή του θητεία σε αυτή.

Διέκρινε χαμηλή αυτοπεποίθηση και προσπάθησε μέσω των τετ α τετ με τους παίκτες, να τους επαναφέρει, να βρουν το κίνητρο, τον καλό τους εαυτό. Με πολλούς έχει συμβεί αυτό και γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο πως μιλούν με τα καλύτερα λόγια όλοι στο Ρέντη και στην πλατεία Αλεξάνδρας (στα γραφεία της ΠΑΕ), για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Μεγάλο κέρδος ως τώρα η εικόνα του Ισπανού κόουτς, που είχε δύσκολο έργο νωρίς, αλλά εμφανίστηκε διαβασμένος, συγκεντρωμένος και έχει μπει με το δεξί. Τώρα, γνωρίζει και ο ίδιος πως θα ακολουθήσουν πιο δύσκολα ματς, όπως αυτό με την ΑΕΚ (για το πρωτάθλημα) και την Φράιμπουργκ (για το Europa League).