Εξαλλοι στην Αλ Ιτιχάντ με τον ορισμό του «κολλητού» του Κριστιάνο, Ματέου Λαόθ στο ντέρμπι με την Αλ Νασρ

Ματέου Λαόθ & Κριστιάνο Ρονάλντο

i

Ματέου Λαόθ & Κριστιάνο Ρονάλντο/©(Photo by Angel Martinez - UEFA/UEFA via Getty Images/Ideal Images

Εξαλλοι στην Αλ Ιτιχάντ με τον ορισμό του «κολλητού» του Κριστιάνο, Ματέου Λαόθ στο ντέρμπι με την Αλ Νασρ

Κώστας Τόπας 10:28 - 08.03.2023

Εξαλλοι είναι οι οπαδοί της Αλ Ιτιχάντ, με τον ορισμό του Ματέου Λαόθ στο ντέρμπι με την Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα βρει ξανά τη διαιτησία ενός διαιτητή που γνωρίζει καλά από τότε που ήταν μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ματέου Λαόθ θα διευθύνει το αραβικό superclassic, μεταξύ Αλ Ιτιχάντ και Αλ Νασρ, αυτή την Πέμπτη (09/03, 19:30).

Ένα ματς στο οποίο οι δύο ομάδες της Αραβίας παίζουν για την πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Η Αλ Νασρ του Κριστιάνο προηγείται της βαθμολογίας με 46 βαθμούς, έναντι 44 της αντιπάλου του, με 11 αγώνες να απομένουν πριν από το τέλος του πρωταθλήματος. 

Ο Ματέου Λαόθ έχει ήδη διευθύνει δύο αγώνες στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας τις σεζόν 18-19 και 19-20. Στο Αλ Καντισίγια - Αλ Χαζμ (2-2) τον θυμούνται επειδή έδειξε οκτώ κίτρινες κάρτες και τρεις κόκκινες, δύο εκ των οποίων απευθείας. Ένα χρόνο αργότερα, διαιτήτευσε την Αλ Νασρ στη νίκη της (2-0) επί της Αλ-Φαϊσαλί.

Ο Ισπανός διαιτητής είναι γνωστός στον Κριστιάνο Ρονάλντο, μιας και ο Πορτογάλος τον έχει συναντήσει σε αρκετά «Classico», όσο αγωνιζόταν στην Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα, οι δυο τους φαίνεται πως σήμερα διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις, γι' αυτό και στην Αλ Ιτιχάντ «βράζουν» μιας και θεωρούν πως ο Ματέου Λαόθ θα εννοήσει την ομάδα του 38χρονου Πορτογάλου μεσοεπιθετικού στο εν λόγω ντέρμπι. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ισπανός ρέφερι αφού πρώτα βρέθηκε στο στόχαστρο για το... ρεκόρ των 18 καρτών που έδειξε στον αγώνα ανάμεσα σε Αργεντινή και Ολλανδία για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, λίγες ημέρες αργότερα ξαναχτύπησε στο καταλανικό ντέρμπι, όπου έδειξε συνολικά 15 κίτρινες κάρτες και δύο κόκκινες.