Εκτός «μάχης» λόγω ίωσης και ο Γαλανόπουλος μαζί με Γκαρσία και Γιόνσον
i

Κώστας Γαλανόπουλος/intime

Εκτός «μάχης» λόγω ίωσης και ο Γαλανόπουλος μαζί με Γκαρσία και Γιόνσον

Κώστας Τσίλης 19:10 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:22 - 30.11.2023

Ένα ακόμα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής παρουσιάστηκε για τον Αλμέιδα για το ματς της ΑΕΚ με την Μπράιτον, καθώς έχασε και τον Γαλανόπουλο

Με το ενδεχόμενο να μην έχει στην διάθεσή του ούτε τον Γκαρσία, ούτε τον Γιόνσον για το ματς της ΑΕΚ με την Μπράιτον, ο Ματίας Αλμέιδα είχε συμβιβαστεί εδώ και μέρες. Άλλωστε αμφότεροι δεν είχαν καταφέρει να μπουν σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων, καμία από τις προηγούμενες μέρες. Ωστόσο προέκυψε ένα ακόμα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. 

Ο Κώστας Γαλανόπουλος ταλαιπωρείται από μια ίωση και δεν κατάφερε επί της ουσίας να βγάλει την χθεσινή τελευταία προπόνηση. Γι αυτό και τελικά έμεινε εκτός αποστολής από το ματς με την Μπράιτον. Κάτι που σημαίνει πως και με την απουσία του Γιόνσον, ο Αλμέιδα έχει μείνει με μοναδικό πιο αμυντικογενή χαφ τον Σιμάνσκι, ο οποίος και ξεκινά βασικός. 

Αλμέιδα και Πινέδα στο μεξικανικό FOX: «Υποχρέωση η νίκη κόντρα στην Μπράιτον, ο όμιλος είναι σαν Champions League» 

Ενόψει της αναμέτρησης με τους «γλάρους» οι Ματίας Αλμέιδα και Ορμπελίν Πινέδα μίλησαν στο μεξικανικό δίκτυο FOX. Μάλιστα, ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ έπλεξε το εγκώμιο του 27χρονου μεσοεπιθετικού λέγοντας: «Ο Ορμπελίν είναι ένας παίκτης που ξεχωρίζει, είναι πάντα χαρούμενος, εξαιρετικός επαγγελματίας, είναι αλήθεια ότι τον κουράζουμε πολύ εδώ, θέλει και ο ίδιος να παίζει συνέχεια χωρίς να παίρνει ανάσες και φυσικά αυτό με προβληματίζει καθώς η κούραση μπορεί να επιφέρει προβλήματα στο σώμα ενός παίκτη.

Έπειτα, ο «Πελάδο» κλήθηκε να μιλήσει και για τον Πισάρο: «Για τον Πισάρο μιλάω λίγο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από αυτόν. Τα πηγαίνει καλά. Τα παιχνίδια πια είναι πάρα πολλά, το ποδόσφαιρο είναι πιο δυναμικό και ο κίνδυνος για τραυματισμούς είναι μεγαλύτερος. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να έχεις πάντα παίκτες διαθέσιμους να αγωνιστούν». 

Για το ματς με την Μπράιτον ο Αλμέιδα τόνισε: «Είναι ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο, αλλά για εμάς κάθε παιχνίδι σε αυτόν τον όμιλο είναι σαν τελικός. Ο όμιλος είναι τόσο δυνατός όπως του Champions League. Παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου». 

Από την πλευρά του ο Ορμπελιν Πινέδα μίλησε για την υποχρέωση της νίκης απέναντι στην Μπράιτον, αλλά και για τη θέση που προτιμά να αγωνίζεται: «Είναι υποχρεωτικό να νικήσουμε κόντρα σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Εμείς θα τα δώσουμε όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο για τη νίκη. Αισθάνομαι ότι είμαι σε καλή κατάσταση, πάντα προσπαθώ να προετοιμάζομαι όσο καλύτερα μπορώ, είμαι στη διάθεση του προπονητή και αυτός αποφασίζει ποιος θα παίξει. Μου αρέσει να παίζω στο κέντρο, να συμμετέχω πολύ στο παιχνίδι της ομάδας, νομίζω ότι κάνω τα καλύτερα παιχνίδια μου σε αυτή τη θέση».