Ο επιδραστικός Ελίασον είναι ο περυσινός Τσούμπερ των playoffs (vids)

Νίκλας Ελίασον

i

©Intime

Ο επιδραστικός Ελίασον είναι ο περυσινός Τσούμπερ των playoffs (vids)

Κώστας Τόπας 12:28 - 25.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:30 - 25.04.2024

Ο Νίκλας Ελίασον σκόραρε δις κόντρα στον Παναθηναϊκό, έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, έκανε ρεκόρ καριέρας και έχει «μεταμορφωθεί» σε Τσούμπερ των περυσινών playoffs.

Η ΑΕΚ η οποία είχε σε τρομερή βραδιά τους Ελίασον (δύο γκολ), Πόνσε (ένα γκολ και δοκάρι), Πινέδα (συμμετοχή στο 1-0 και 3-0 κι ένα δοκάρι) σμπαράλιασε τον Παναθηναϊκό, ξέφυγε στο +4, πήρε και την ισοβαθμία με τους «πράσινους» και πλέον είναι πιο κοντά στον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο.

Με τα δύο γκολ που σημείωσε ο Σουηδός έφτασε τα οκτώ στο τρέχον πρωτάθλημα. Με αυτόν τον τρόπο, έσπασε κι ατομικό ρεκόρ, αφού περισσότερα -συγκεκριμένα επτά- είχε μόνο με τη φανέλα της Νιμ στη Ligue 2 το 2021/22. Φέτος, ο 28χρονος εξτρέμ είναι χωρίς αμφισβήτηση ο πιο επιδραστικός παίκτης της ΑΕΚ στα τελευταία παιχνίδια, συνεισφέροντας είτε με γκολ είτε με ασίστ προκειμένου η ομάδα του να φτάσει στη νίκη.

Τεράστιε Αλμέιδα, τους έκανες ξανά όλους να πιστέψουν
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

00:30 - 25.04.2024

Τεράστιε Αλμέιδα, τους έκανες ξανά όλους να πιστέψουν

Στο πιο κρίσιμο ματς στην μάχη του φετινού τίτλου, ο Αλμέιδα έβαλε στο γήπεδο την καλύτερη εκδοχή της δικής του ΑΕΚ σίγουρα για φέτος, ίσως και στην διετία και τώρα όλα είναι στο χέρι της - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Επιπλέον, το βράδυ της Τετάρτης (24/04) ο Ελίασον έσπασε ακόμη ένα ρεκόρ καθώς για πρώτη φορά στην καριέρα του που βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα σε έναν αγώνα πρωταθλήματος. Πρέπει να γυρίσουμε αρκετά το χρόνο πίσω για να δούμε πότε το είχε επαναλάβει. Συγκεκριμένα, στις 24/8/2016 στο 0-4 της Νόρκεμπινγκ επί της Βαστέρας για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Σουηδίας, είχε σκοράρει δύο φορές.

Ο πιο επιδραστικός παίκτης της ΑΕΚ

Πέρα από το κομμάτι της δημιουργίας, ο Νίκλας Ελίασον έχει προσθέσει και κάτι που είναι μείζονoς σημασίας για την ΑΕΚ. Το γκολ. Κάτι που έμοιαζε δύσκολο για τον ίδιο, μιας και αυτό για το οποίο διακρίνεται ο Σουηδός εξτρέμ είναι για το «μαγικό» αριστερό αλλά ακόμα και το «αδύναμο» δεξί του στις σέντρες του.

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο Σουηδός δεν στάθηκε μόνο στο ατομικό κομμάτι αλλά στην ομαδική δουλειά των «κιτρινόμαυρων» όλο αυτό το διάστημα.

Η καλύτερη σεζόν της καριέρας του

«Σε ένα ντέρμπι γνωρίζαμε πως θα εχει πολλές προσωπικές μονομαχίες, κάναμε το παν για να τα καταφέρουμε και είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Φυσικά και είμαι χαρούμενος που σκοράρω. Δεν είναι μόνο προσωπικό, είναι ομαδική η δουλειά, το staff και οι ποδοσφαιριστές. Είμαι χαρούμενος για το προσωπικό αλλά και για την ομάδα. Αισθάνομαι καλά και πέρυσι ξεκίνησα καλά αλλά είχα τραυματισμούς. Απομένουν λίγες εβδομάδες και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε κάνει», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ελίασον.

Αδιαμφισβήτητα, η σεζόν 23/24 γίνεται η καλύτερη της καριέρας του «κιτρινόμαυρου» επιθετικού τα τελευταία χρόνια. Σε 44 παιχνίδια μέχρι στιγμής μετρά οκτώ γκολ και 12 ασίστ. Νούμερα εξαιρετικά μεγαλύτερα σε σύγκριση με τις προηγούμενες σεζόν του στην Αγγλία και την Γαλλία.

Ελίασον σα να λέμε Τσούμπερ

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος πέρα από τον τομέα της τελικής πάσας, έχει γίνει καθοριστικός στα γκολ της ομάδας του. Οι αριθμοί του και η «μεταμόρφωση» του θυμίζουν σε σημαντικό βαθμό τα πεπραγμένα του Στίβεν Τσούμπερ την περυσινή σεζόν. Στην πρώτη χρονιά της ΑΕΚ στην «OPAP Arena», ο Ελβετός μεσοεπιθετικός ήταν καθοριστικός στα playoffs της ομάδας του, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε η Ένωση να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, σε αυτή τη μίνι διοργάνωση των playoffs ο Στίβεν Τσούμπερ την περυσινή σεζόν είχε σκοράρει πέντε γκολ και μοιράσει δύο ασίστ σε δέκα αναμετρήσεις και συγκεκριμένα σε 529', με τα τέρματα κόντρα κόντρα σε ΠΑΟΚ (1) κι Άρη (3) να ξεχωρίζουν. Φέτος, τον ρόλο του καθοριστικού παίκτη έχει αναλάβει ο Νίκλας Ελίασον.

Εως τώρα στα επτά παιχνίδια που έχει αγωνιστεί ο Σουηδός, μετρώντας 507' στα πόδια του, έχει καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα τρεις φορές, δύο λιγότερα από τον Τσούμπερ πέρυσι και να μοιράσει δύο ασίστ, όσες δηλαδή και ο Ελβετός πέρυσι. Συγκεκριμένα, ο Ελίασον έχει σκοράρει κόντρα στον Ολυμπιακό στην «OPAP Arena», έχει μοιράσει ασίστ απέναντι στον Βίντα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και δημιούργησε το δεύτερο τέρμα του Πόνσε στο ματς με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Με αυτόν τον τρόπο τόσο πέρυσι όσο και φέτος, ο Ματίας Αλμέιδα βλέπει ακόμη έναν ποδοσφαιριστή του ρόστερ του να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του στα playoffs και να παίρνει από το χέρι την ομάδα, προκειμένου σήμερα αυτή να βρίσκεται στην κορυφή και να έχει αποκτήσει ξεκάθαρο πλεονέκτημα για την κατάκτηση του τίτλου.