«Το Καζακστάν δεν θα χάσει από την Ελλάδα»: Ο... ειδικός του ξένου ΜΜΕ που έχει ξεγράψει την Εθνική

Οι παίκτες του Καζακστάν

«Το Καζακστάν δεν θα χάσει από την Ελλάδα»: Ο... ειδικός του ξένου ΜΜΕ που έχει ξεγράψει την Εθνική

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:52 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:45 - 21.03.2024

Τις δικές τους προβλέψεις για την αναμέτρηση απέναντι στην Εθνική Ελλάδας, κάνουν ΜΜΕ του Καζακστάν. Ένα από αυτά, επικαλούμενο «ειδικούς», θεωρεί ότι η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ δεν θα επικρατήσει των αντιπάλων της...

Το βράδυ της Πέμπτης (21/3) η Ελλάδα υποδέχεται στην έδρα της το Καζακστάν, θέλοντας να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024. Εφόσον η «γαλανόλευκη» προσπεράσει το εμπόδιο των Κοζάκων, τότε θα βρει απέναντί της τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία - Λουξεμβούργο.

Ωστόσο, ένα από τα ΜΜΕ του Καζακστάν θεωρεί πως η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ δεν θα νικήσει στην «OPAP Arena». Συγκεκριμένα, το Μέσο τονίζει πως το Καζακστάν δεν πρόκειται να ηττηθεί από την Ελλάδα, επικαλούμενη ειδικούς.

«Η ομάδα του Μαγκόμεντ Αντιέφ ετοιμάζεται να δώσει το ματς της ζωής της έχοντας μία - αλλά πολύ σοβαρή - ήττα. Επειδή συμπλήρωσε πολλές κάρτες, ο αμυντικός της Ζενίτ, Νουράλι Αλίπ, δεν θα παίξει κόντρα στην Ελλάδα. Όλοι ελπίζουν ότι η ομάδα θα δώσει και δεύτερο παιχνίδι (με τη Γεωργία ή το Λουξεμβούργο)», ανέφερε σε πρώτο χρόνο η ιστοσελίδα «Sports.kz» και συνέχισε γράφοντας:

«Η Ελλάδα είναι το ξεκάθαρο φαβορί αυτής της συνάντησης, αλλά η ομάδα του Καζακστάν έχει δείξει εδώ και καιρό ότι έχει το χαρακτήρα και την ορμή για να αγωνιστεί. Επομένως, η πρόβλεψη των ειδικών είναι «Το Καζακστάν δεν θα χάσει».

Από την άλλη, η ιστοσελίδα στάθηκε και στην Ελλάδα, τονίζοντας πως παρά το γεγονός πως παραμένει η πρωταθλήτρια του Euro 2004, απέχει αρκετά από τα αποτελέσματα εκείνης της περιόδου.

«Παραδόξως, 20 χρόνια μετά, η ελληνική ομάδα εκλαμβάνεται από πολλούς ως πρωταθλήτρια Ευρώπης. Όμως οι Έλληνες είναι πλέον όσο πιο μακριά γίνεται από τέτοια συγκλονιστικά αποτελέσματα», έγραψε συγκεκριμένα το Μέσο.

Μυθικό πριμ 4,5 εκατ. ευρώ στους διεθνείς δίνει η ΕΠΟ για πρόκριση στο Euro

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι οι Έλληνες διεθνείς θα εισπράξουν ένα γενναίο πριμ σε περίπτωση πρόκρισης σε τελικά του Euro της Γερμανίας. Λίγες ώρες πριν το κρίσιμο ματς με το Καζακστάν για τα playoffs πρόκρισης, η Ομοσπονδία γνωστοποίησε ότι θα δώσει ένα μυθικό ποσό στους ποδοσφαιριστές σε περίπτωση πρόκρισης.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει στους ποδοσφαιριστές το μισό ποσό από το πριμ που θα εισπράξει από την UEFA, σε περίπτωση που η Ελλάδα βρεθεί στα τελικά της Γερμανίας. Το ποσό που θα πάρει η ομοσπονδία ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες διεθνείς θα μοιραστούν 3,4 εκατομμύρια ευρώ.

«Κατά τη συνάντηση των αρχηγών της Εθνικής Ανδρών με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος ανέφερε ότι όπως και μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη διοργάνωση του Nations League, έτσι και στην περίπτωση πρόκρισης στο EURO 2024, οι παίκτες της Εθνικής θα λάβουν πριμ.

Σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου την καταβολή πριμ ύψους 50% επί του ποσού που θα λάβει η ΕΠΟ από την UEFA σε περίπτωση πρόκρισης», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ.