Η τελευταία επίσκεψη της Εθνικής Ελλάδας στο Δουβλίνο και το παρθενικό γκολ του Χολέμπας (vid)

Ιρλανδία - Ελλάδα

i

© Intime

Η τελευταία επίσκεψη της Εθνικής Ελλάδας στο Δουβλίνο και το παρθενικό γκολ του Χολέμπας (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:47 - 13.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:15 - 14.10.2023

Με αφορμή τη σημερινή εκτός έδρας αναμέτρηση της Ελλάδας στην Ιρλανδία (13/10, 21:45), το Sportal σας θυμίζει την τελευταία επίσκεψη της επίσημης αγαπημένης στο Δουβλίνο.

Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει απόψε (13/10, 21:45) την Ιρλανδία, σε ένα παιχνίδι που έχει αποκτήσει χαρακτήρα τελικού για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αφού χρειάζεται τους τρεις πόντους, για να εξακολουθεί να ελπίζει στην απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro 2024.

Τον περασμένο Ιούνιο, οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν για πρώτη φορά σε επίσημη αναμέτρηση, με το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ να παίρνει την πολύτιμη νίκη (2-1).

Πριν το ματς στην Opap Arena, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε αγωνιστεί κόντρα στους Ιρλανδούς ακόμη τρεις φορές, σε ματς φιλικού χαρακτήρα.

Με αφορμή το σημερινό ματς στην «Aviva Stadium», το Sportal σας θυμίζει την τελευταία επίσκεψη της Εθνικής στο Δουβλίνο το 2012 και το παρθενικό γκολ του Χολέμπας που χάρισε τη νίκη στους «γαλανόλευκους».

Συγκεκριμένα στις 14 Νοεμβρίου του 2012, το σύνολο του Φερνάντο Σάντος επικράτησε των Ιρλανδών (0-1) στο «Aviva Stadium» και πάλι. Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, στο 29ο λεπτό η υπεροχή της Εθνικής από το ξεκίνημα απέδωσε καρπούς. Οι διεθνείς άλλαξαν ωραία τη μπάλα έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, με τον Χολέμπας να εκτελεί υποδειγματικά τον Φορντ για το τελικό 0-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του αριστερού οπισθοφύλακα με τη «γαλανόλευκη» φανέλα μετά από δέκα συμμετοχές.

Αυτός που ξεχώρισε με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, ο οποίος πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του.

Δείτε εδώ τα highlights της αναμέτρησης: