Η Τουρκία φεύγει από τον δρόμο της Εθνικής Ελλάδας για το Euro 2024 στη Γερμανία - Ο αντίπαλος «δώρο» που έρχεται για τη δεύτερη ευκαιρία
i

©intime

Η Τουρκία φεύγει από τον δρόμο της Εθνικής Ελλάδας για το Euro 2024 στη Γερμανία - Ο αντίπαλος «δώρο» που έρχεται για τη δεύτερη ευκαιρία

Γιώργος Σακελλαρίου 00:24 - 13.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:41 - 13.10.2023

Με τη σπουδαία νίκη της στην Κροατία η Τουρκία αγκάλιασε την πρόκριση, φεύγει από τον δρόμο της Εθνικής Ελλάδας και πλέον στη δεύτερη ευκαιρία θα έχει ημιτελικό εντός έδρας, εκτός απροόπτου, με το Καζακστάν.

Η ευχή όλων είναι η Εθνική Ελλάδας να κάνει το θαύμα και να πάρει την πρόκριση από τον όμιλο.

Ν' αφήσει έξω την Ολλανδία, αφού η Γαλλία είναι σίγουρη, να τερματίσει δεύτερη και να σφραγίσει το εισιτήριο για το Euro 2024 στη Γερμανία χωρίς να περιμένει τον ερχόμενο Μάρτιο και τα playoffs του Nations League. Χωρίς να περιμένει τη δεύτερη ευκαιρία.

Η Ελλάδα αν υποθέσουμε ότι μένει εκτός δεύτερης θέσης, τότε θα έχει τον Μάρτιο έναν ημιτελικό κι έναν τελικό για να ταξιδέψει στη Γερμανία. Πριν αρχίσουν οι όμιλοι και τα προκριματικά, στο μονοπάτι C του Nations League νικητές των γκρουπ ήταν η Εθνική μας, η Τουρκία, η Γεωργία και το Καζακστάν.

Η Ελλάδα δεδομένα τον ημιτελικό θα τον δώσει εντός έδρας και αντίπαλός της θα ήταν η Τουρκία στις 21/3/24. Οι γείτονες, όμως, μετά το σπουδαίο διπλό στην Κροατία είναι πρώτοι στον όμιλό τους και θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω για να μην προκριθούν. Βρίσκονται στην πρώτη θέση, στο +3 από Κροατία και στο +6 από την Ουαλία, την οποία έχουν εκτός, αλλά στο πρώτο ματς επικράτησαν 2-0. 

Από τη στιγμή που, όπως όλα δείχνουν, η Τουρκία φεύγει από τον δρόμο της ομάδας του Γκουστάβο Πογέτ, τότε τη θέση της παίρνει το Λουξεμβούργο. Αλλά αντίπαλος της Εθνικής μας σ' αυτή την περίπτωση θα είναι το Καζακστάν. Το ματς θα γίνει στην Αθήνα, ενώ την ίδια μέρα θα παίξουν Γεωργία - Λουξεμβούργο στην Τιφλίδα. 

Οι δύο νικητές θα παίξουν στις 26 του μήνα κι αν είναι η Εθνική μας ενδέχεται πάλι να είναι γηπεδούχος στην OPAP Arena. Μία τεράστια ευκαιρία, λοιπόν, για να πάει η γαλανόλευκη, έπειτα από δέκα χρόνια και το Μουντιάλ της Βραζιλίας, σε μεγάλη διοργάνωση.  

Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε το εξής. Στο κόλπο της πρόκρισης, όσο κι αν φαίνεται απίθανο, είναι ακόμα από τα προκριματικά, τόσο το Λουξεμβούργο, όσο και το Καζακστάν. Το Λουξεμβούργο είναι στο -3 από τη δεύτερη Σλοβακία με την οποία στο εκτός έδρας ματς ήρθε 0-0 και στη συνέχεια την έχει εντός. Αλλά υστερεί πολύ στα γκολ και θα πρέπει να νικήσει για να την έχει στην ισοβαθμία.

Σε ό,τι αφορά το Καζακστάν είναι στο -1 από Σλοβενία, Δανία και ισόβαθμο με τη Φινλανδία. Την Κυριακή το Καζακστάν παίζει στη Δανία κι αν ηττηθεί τα πράγματα δυσκολεύουν, ενώ την ερχόμενη Τρίτη πηγαίνει στο Ελσίνκι. Τον Νοέμβριο, παράλληλα, έχει εκτός και την Σλοβενία. Στην περίπτωση που το Καζακστάν κάνει το θαύμα, τότε αναμένεται να πάρει τη θέση του, η επόμενη ομάδα στο ranking από το τρίτο μονοπάτι, το Αζερμπαϊτζάν. Έχει, όμως και τα τρία φαβορί του ομίλου εκτός έδρας και δείχνει απίθανη να πάρει το ένα από τα δύο εισιτήρια.

Ας υποθέσουμε ότι και το Λουξεμβούργο παίρνει το εισιτήριο. Τότε, επόμενη ομάδα θα είναι το Κόσοβο. Είναι, λοιπόν, προφανές ότι η Εθνική έχει μία τεράστια ευκαιρία μπροστά της.