Πογέτ: «Να είμαστε γενναίοι με την Ιρλανδία, είμαστε στην κούρσα και πρέπει να τρέξουμε»

Πογέτ: «Να είμαστε γενναίοι με την Ιρλανδία, είμαστε στην κούρσα και πρέπει να τρέξουμε»

Γιώργος Σακελλαρίου 21:05 - 12.10.2023 / Ανανεώθηκε: 21:41 - 12.10.2023

Ο Γκουστάβο Πογέτ αναφέρθηκε στο ματς με την Ιρλανδία και στη δεύτερη ευκαιρία.

Ο Γκουστάβο Πογέτ στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Ιρλανδία έδωσε το σύνθημα για νίκη.

Έναν αγώνα, τον οποίο πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε η Εθνική για να συνεχίσει να έχει ελπίδες και να τις διεκδικήσει στα δύσκολα ματς με Ολλανδία και Γαλλία στην OPAP Arena. Αναλυτικά όσα είπε ο Πογέτ:

Για το πόσο κοντά είναι το Euro 2024 και για το ματς με την Ιρλανδία: «Είμαστε ρεαλιστές, γνωρίζουμε τη θέση μας στον όμιλο και θυμάμαι την αντίδρασή μου όταν έγινε η κλήρωση. Ήξερε ότι θα είναι δύσκολο να προκριθούμε μέσω του ομίλου. Ευτυχώς τον Μάρτιο έχουμε τα μπαράζ και τη δεύτερη ευκαιρία. Αλλά είμαστε στην κούρσα και θα τρέξουμε. Έχουμε τραυματισμούς, αλλά όχι δικαιολογίες. Ξέρουμε τι θα κάνουν οι αντίπαλοι. Πρέπει να είμαστε γενναίοι για να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Για το αν σκέφτεται να αλλάξει τη διάταξη: «Σχετικά με τους φορ, προσπάθησα να δω πως παίζουμε τους συλλόγους τους, όπου σκοράρουν, ώστε να τους βοηθήσω και εδώ να βρίσκουν γκολ. Δεν είναι εύκολο, αλλά ψάχνουμε λύσεις. Είναι πολλοί Ιρλανδοί εδώ και δεν μπορώ να σας πω για το σύστημα. Να παίξουμε με τρεις χαφ; Μην είμαστε δραματικοί, θα το δούμε αύριο».

Πριν τον Πογέτ μίλησε ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος. Ο διεθνής στόπερ της Γουέστ Χαμ εκπροσώπησε τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και μίλησε:

Για το αν υπάρχει έξτρα πίεση για να πετύχουμε τρεις νίκες στον όμιλο: «Απομένουν τρία ματς για τον όμιλο. Πρώτος στόχος είναι να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό το ματς θα δούμε και θα μετά θα εξετάσουμε το παιχνίδι με την Ολλανδία και τη Γαλλία».

«Ξέρουμε ότι το δυνατό σημείο της Ιρλανδίας είναι οι στατικές φάσεις. Ο προπονητής μας έχει προπονήσει. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σ’ αυτό το κομμάτι».

Για το must win ματς με την Ιρλανδία και τα παιχνίδια με Ολλανδία, Γαλλία στα οποία ονειρεύεται κάθε παίκτης ν’ αγωνιστεί: «Από την αρχή του ομίλου είχαμε θέσει στόχο την πρόκριση στο Euro. Ένα από τα ματς που θέλουμε να πάρουμε είναι αυτό με την Ιρλανδία. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε με την Ιρλανδία, ώστε να έχουμε αρκετές ελπίδες στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια με Ολλανδία, Γαλλία. Όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Το πιο σημαντικό στην παρούσα φάση είναι να νικήσουμε την Ιρλανδία».

Για το αν έχει δει τον Φέγκιουσον που έχει αλλάξει ομάδα: «Έχω παρακολουθήσει τους αντιπάλους μας. Ξέρω τον Φέργκιουσον κι όλους τους παίκτες. Είναι δυνατοί και ικανοί για πολλά πράγματα και είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε».