Με ηγέτη Μπακασέτα λύγισε την Ιρλανδία η Εθνική!

Ο Τάσος Μπακασέτας στο Ελλάδα - Ιρλανδία

i

© Intime

Με ηγέτη Μπακασέτα λύγισε την Ιρλανδία η Εθνική!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:44 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 00:09 - 17.06.2023

Έκανε το «2 στα 2» και συνεχίζει! Με πρωταγωνιστή τον Μπακασέτα (γκολ και ασίστ), η Εθνική μετά το Γιβραλτάρ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο και της Ιρλανδίας (2-1) στην «OPAP Arena», πέτυχε τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στον Β' όμιλο και πάει χωρίς άγχος στο Παρίσι για το «Mission Impossible» κόντρα στη Γαλλία.

Έχοντας ως… showman τον Τάσο Μπακασέτα, η Εθνική Ελλάδας πήρε την πρώτη της επίσημη νίκη στην «OPAP Arena», με φόντο την 3η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024, επικρατώντας της Ιρλανδίας με σκορ 2-1. Ο μεσοεπιθετικός της Τραμπζονσπόρ ήταν απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, σκοράροντας ένα γκολ και προσφέροντας μία ασίστ, δίνοντας το σύνθημα για το παιχνίδι της Δευτέρας (19/6) κόντρα στη Γαλλία.

Μόλις δύο λεπτά πρόλαβε να γίνει απειλητική η φιλοξενούμενη και αυτό χωρίς αξιώσεις. Ακολούθησε μία απίστευτη πίεση των γηπεδούχων με δύο μεγάλες ευκαιρίες πριν καν περάσει το πρώτο δεκάλεπτο. Το πρώτο γκολ για τη «γαλανόλευκη» στην «OPAP Arena» ήρθε εν τέλει και το χρεώθηκε ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο 15’. Είχε προηγηθεί το χέρι του Ο' Ντόι, το οποίο ο Λέχνερ εξέτασε για αρκετή ώρα μέσω VAR πριν το δώσει.

Το γκολ αυτό «χαλάρωσε» την Ελλάδα, η οποία είδε την αντίπαλο της να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Μάλιστα στο 27’ ισοφάρισε με τον Κόλινς, όμως εκείνος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από τον βοηθό. Εν τέλει το τέρμα μέτρησε και χρειάστηκε ξανά η χρήση VAR, αφού με τις γραμμές φάνηκε να καλύπτεται από τους Μασούρα - Μπακασέτα. Με το σκορ στο 1-1 οι γηπεδούχοι ανάκτησαν το χαμένο έδαφος και έψαξαν εκ νέου το προβάδισμα, πιέζοντας ξανά τους ποδοσφαιριστές του Κένι στο δικό τους τρίτο.

Αυτό ήρθε με το «καλημέρα» του δευτέρου μέρους, όταν με μία μαγική μπαλιά του Μπακασέτα κατέληξε στον Μασούρα και εκείνος έκανε το 2-1, στο 48’. Αυτή τη φορά όμως οι παίκτες του Πογέτ δεν επαναπαύθηκαν στο σκορ. Εντούτοις, οι Ιρλανδοί οχυρώθηκαν και προσπάθησαν να μην αφήσουν κενά στην άμυνα τους. Όσο πέρναγε η ώρα, μάλιστα, ανέβαζαν τις γραμμές τους για να βρουν την ισοφάριση, έχοντας μεγάλη ευκαιρία στο 71’. Τελικά, τέρμα δεν πέτυχαν και η Ελλάδα συνέχισε το νικηφόρο σερί στο Β’ γκρουπ των προκριματικών του Euro 2024. Το μόνο που αποκόμισαν ήταν μία κόκκινη στον Ντόχερτι, ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής στα επεισόδια πριν τη λήξη 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟ SPORTAL

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: 

Τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στο δεύτερο, η «γαλανόλευκη» μπήκε με έναν σκοπό. Να πάρει το γρήγορο γκολ για να είναι ήρεμη. Το κατάφερε και στα δύο, παίζοντας με πλεονέκτημα στο σκορ σε κάθε 45λεπτο!

MVP: 

Αδιαμφισβήτητα ο Τάσος Μπακασέτας! Πετυχαίνει το γκολ που έδωσε το προβάδισμα στην Ελλάδα, προσφέρει την απίστευτη ασίστ στον Μασούρα και σε όλη τη διάρκεια κινείται σε όλο το γήπεδο για να υποδεχθεί την μπάλα.

TO ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: 

Οκτώ επίσημα ματς στον πάγκο της Εθνικής έχει ο Γκουστάβο Πογέτ και με εξαίρεση μία ήττα από την Κύπρο, συνεχίζει να «γεμίζει» με νίκες το παλμαρέ του.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ: 

Η Ελλάδα ταξιδεύει τη Δευτέρα (19/6) στη Γαλλία για να αντιμετωπίσει τον Κιλιάν Εμπαπέ και τους συμπαίκτες του, θέλοντας να παραμείνει αήττητη στον όμιλο.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ: 

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μασούρας, Μπακασέτας, Πέλκας, Γιακουμάκης

Ιρλανδία: Μπαζούνου, Λένιχαν, Ίγκαν, Κόλινς, Ο' Ντόουντα, Μόλουμπι, Κιουλέν, Ντόχερτι, Σμόλμποουν, Φέργκιουσον, Ίντα.