Υπέρ της Ελλάδας η παράδοση κόντρα στο Καζακστάν
i

©Intime

Υπέρ της Ελλάδας η παράδοση κόντρα στο Καζακστάν

Στέλιος Βαρδάκης 10:37 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:45 - 21.03.2024

Ελλάδα και Καζακστάν έχουν βρεθεί αντιμέτωπες συνολικά τρεις φορές με την Εθνική μας ομάδα να μετράει ισάριθμες νίκες.

Η Εθνική μας ομάδα έχει απόψε (21.03 21:45) ραντεβού με την ιστορία καθώς υποδέχεται το Καζακστάν στην «καυτή» OPAP Arena για τα ημιτελικά του UEFA Nations League, με στόχο την πρόκριση στον τελικό που θα της δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τα τελικά του EURO 2024. Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον νικητή που θα προκύψει από το ζευγάρι Γεωργία - Λουξεμβούργο (21.03 19:00). Ο τελικός θα γίνει την προσεχή Τρίτη (26.03) χωρίς να έχει γίνει γνωστή ακόμα η ώρα.

Πριν όμως φτάσουμε σε αυτό το σημείο, η Ελλάδα πρέπει να περάσει πρώτα το εμπόδιο των Καζάκων. Η παράδοση πάντως, αν και δεν είναι πλούσια, είναι ξεκάθαρα υπέρ της Εθνικής μας ομάδας. Συγκεκριμένα, οι δύο εθνικές ομάδες έχουν συναντηθεί κατά το παρελθόν σε τρεις περιπτώσεις με την Ελλάδα να μετράει ισάριθμες νίκες.

Οι δύο χώρες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στον όμιλο των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 που συμπτωματικά, θα γινόταν στα γήπεδα της Γερμανίας, όπως φέτος το EURO. Στον συγκεκριμένο όμιλο μεταξύ άλλων βρίσκονταν και οι Ουκρανία, Αλβανία, Τουρκία, Δανία, και Γεωργία.

Για την 4η αγωνιστική του ομίλου η Ελλάδα υποδέχθηκε το Καζακστάν στο κατάμεστο και νεόδμητο τότε, «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η Εθνική αν και προερχόταν από τον θρίαμβο του EURO δεν είχε κάνει καλή εκκίνηση στα προκριματικά, αφού τις τρεις προηγούμενες αγωνιστικές μετρούσε ήδη μία ήττα και δύο ισοπαλίες.

Σε εκείνο το ματς βέβαια η Ελλάδα δεν άφησε πολλά περιθώρια στο Καζακστάν καθώς με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ήταν ήδη μπροστά με 2-0 με δύο γκολ του Χαριστέα (24', 45'). Στο δεύτερο ημίχρονο σκόραρε και ο Κατσουράνης (85'), ενώ το μόνο που κατάφεραν οι Καζάκοι ήταν να μειώσουν με γκολ του Μπάλτιεβ (88') που διαμόρφωσε και το τελικό 3-1.

Στο ματς που έγινε στο Καζακστάν η Εθνική μας ομάδα κατάφερε ξανά να πάρει τη νίκη αυτή τη φορά όμως με μεγαλύτερη δυσκολία (2-1). Μάλιστα, οι Καζάκοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με τον Τζουμασκαλίεφ (53'). Οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης με τον Γιανακόπουλο (78'), ενώ ο Λύμπερόπουλος με buzzer - beater στο 90+4 ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Η ολοκλήρωσε αυτού του προκριματικού ομίλου δεν είχε ευτυχή κατάληξη για την Εθνική καθώς τερμάτισε στην 4η θέση με 21 βαθμούς. Στην 1η θέση ήταν η Ουκρανία με 25 βαθμούς, στην 2η η Τουρκία με 23 και 3η η Δανία με 22. Τελευταία θέση για το Καζακστάν με μόλις 1 πόντο.

Αντικαταστάθηκαν τα σπασμένα καθίσματα στο πέταλο των οργανωμένων της «OPAP Arena» (pics & vids)
EURO

10:25 - 21.03.2024

Αντικαταστάθηκαν τα σπασμένα καθίσματα στο πέταλο των οργανωμένων της «OPAP Arena» (pics & vids)

Ενόψει της αναμέτρησης της Ελλάδας με το Καζακστάν, αντικαταστάθηκαν τα σπασμένα καθίσματα όπου υπήρχαν στο πέταλο των οργανωμένων της ΑΕΚ, ενώ καθαρίστηκαν και τα πλέξι γκλας.

Η τρίτη και τελευταία έως σήμερα περίπτωση που οι δύο χώρες ήρθαν αντιμέτωπες ήταν το 2006 σε φιλικό ματς το οποίο η Ελλάδα κέρδισε με 2-0. Τα γκολ της «γαλανόλευκης» σημείωσαν οι Σαμαράς (68') και Γιανακόπουλος (90+1').