Έφτασε η πιο μεγάλη ώρα της Ελλάδας

Εθνική Ελλάδας

i

©Intime

Έφτασε η πιο μεγάλη ώρα της Ελλάδας

Στέλιος Βαρδάκης 08:53 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:08 - 21.03.2024

Την νίκη - πρόκριση με την οποία θα κάνει το πρώτο από τα δύο καθοριστικά βήματα για να βρεθεί στα τελικά του EURO 2024 θέλει απόψε η Εθνική ομάδα που φιλοξενεί το Καζακστάν στην «OPAP Arena».

Το πιο σημαντικό παιχνίδι της τελευταίας δεκαετίας (μέχρι το επόμενο) δίνει σήμερα (21.03) η Εθνική μας ομάδα που φιλοξενεί το Καζακστάν στην «OPAP Arena» για ημιτελικά των playoffs του UEFA Natinos League, έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη που θα της δώσει την πρόκριση στον τελικό και την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τα τελικά του EURO 2024 που θα γίνει στα γήπεδα της Γερμανίας. Σέντρα στις 21:45 σε ένα ματς που θα μεταδοθεί τόσο από τον ALPHA αλλά και από το NOVASPORTS PRIME.

Με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ολοκλήρωσε την προετοιμασία της η Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στην τελευταία προπόνηση που έγινε στο γήπεδο της ΑΕΚ, ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης είχε μερικές ενοχλήσεις στο πόδι του και δεν συνέχισε μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.

Πογέτ: «Έβλεπα ένα ΟΑΚΑ με 8-9 χιλ. κόσμο, έπεισα τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι»
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

19:09 - 20.03.2024

Πογέτ: «Έβλεπα ένα ΟΑΚΑ με 8-9 χιλ. κόσμο, έπεισα τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι»

Για την εικόνα, όταν ανέλαβε την Εθνική Ελλάδας και αυτή που επικρατεί τώρα στην ομάδα μίλησε ο Γκουστάβο Πογέτ, στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα κόντρα στο Καζακστάν.

Οι σκέψεις για ενδεκάδα

Όσον αφορά την ενδεκάδα, ο Πογιέτ έχει καταλήξει στους δέκα παίκτες κι έχει ένα δίλημμα για μία θέση πίσω από τον Ιωαννίδη. Ο Γιακουμάκης σκόραρε ξανά στο MLS και ο Παυλίδης συνεχίζει να γράφει ιστορία στην Άλκμααρ, αλλά στην κορυφή της επίθεσης ο Ιωαννίδης είναι σίγουρος. Είχε παίξει και στο τελευταίο επίσημο ματς με τη Γαλλία και ήταν εξαιρετικός, ενώ είναι κι αυτός σε φόρμα. Επιπλέον, ο Γιακουμάκης από τη στιγμή που έχασε δύο προπονήσεις δεν έχει πιθανότητες να ξεκινήσει.

Στο τέρμα ο Βλαχοδήμος δεν είναι πλέον βασικός στη Νότιγχαμ, ωστόσο, αυτός θα ξεκινήσει στο τέρμα. Δεξί μπακ θα είναι ο Μπάλντοκ, αριστερά θα παίξει ο Τσιμίκας και στόπερ θα είναι ο Μαυροπάνος με τον Χατζηδιάκο. Ο τελευταίος είχε πρόβλημα τραυματισμού, δεν έπαιξε στην Κάλιαρι το τελευταίο διάστημα αρκετά, αλλά είναι το μεγάλο φαβορί έναντι του Ρέτσου.

Στα χαφ όλα δείχνουν ότι θα παίξουν οι ΚουρμπέληςΜάνταλοςΜπακασέτας. Ο πρώτος δεν έχει πολλά ματς φέτος, όμως, ο Πογιέτ τον εμπιστεύεται και λογικά θα παίξει με τους Σιώπη (πιο ανασταλτικός χαφ), Μπουχαλάκη να μένουν στον πάγκο.

Πίσω από τον Ιωαννίδη, θα είναι οι ΜασούραςΠέλκας. Ο παίκτης του Ολυμπιακού είναι σταθερός και φέτος, ενώ ο μεσοεπιθετικός της Μπασάκσεχιρ, λόγω τραυματισμού έμεινε αρκετό καιρό εκτός. Αυτό είναι και το μοναδικό, όπως φαίνεται, δίλημμα του Πογιέτ.

Ολοταχώς για sold-out

Τα εισιτήρια για τον αγώνα φεύγουν με γοργούς ρυθμούς και το sold - out φαίνεται να μοιάζει θέμα χρόνου. Συγκεκριμένα, μέχρι την Τετάρτη (20/3) έκαναν «φτερά» περίπου 25 χιλ. χαρτάκια. Αξίζει να σημειωθεί πως εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα και ανήμερα του αγώνα, με την «OPAP Arena» να αναμένεται κατάμεστη.

Η αποστολή του Καζακστάν

Από την άλλη, το Καζακστάν ολοκλήρωσε με νίκη την προετοιμασία του εν όψει το σημερινού αγώνα. Συγκεκριμένα, επικράτησε με 2-0 σε φιλικό που έδωσε κόντρα στο Τουρκμενιστάν. Η αναμέτρηση ήταν ανεπίσημη και τα γκολ σημείωσαν οι Ισλάμ Τσεσνόκοφ και Αλεξάντρ Ζούεφ.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Μαγκόμεντ Αντίεφ, συμπεριέλαβε συνολικά 26 παίκτες, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στη χώρα μας και είναι οι εξής:

Τερματοφύλακες: Ιγκόρ Σατσίκι, Μπεκάν Σαΐζντα, Ντανίλ Ουστιμένκο

Αμυντικοί: Σεργκέι Μάλι, Τεμιρλάν Ερλάνοφ, Ρομάν Ασρανκούλοφ, Ρουσλάν Βαλουιλίν, Ερκίν Ταπάλοφ, Μαράτ Μπιστρόφ, Αλεξάντρ Μαροτσκίν, Γιαν Βορογκόφσκι, Μπαγκντάντ Καΐροφ, Αντικάν Τανζαρίκοφ, Νουράλι, Αλεξάντρ Ζούεφ.

Μέσοι: Ασκάτ Ταγκιμπέργκεν, Ραμάν Οράζοβ, Μαξίμ Σαμορόντοφ, Μπακτιόρ Ζαϊνουντίνοφ, Αντιλέτ Σαμπιέκοφ, Ισμαλέκ Κουάτ, Αμπζάλ Μπεϊσμπέκοφ, Ισλάμ Τσεσνόκφ

Επιθετικοί: Αμπάτ Αιμπέτοφ, Ελκχάν Αστάνοφ, Ραμαζάν Καρίμοφ

Ζαϊνουτντίνοφ: «Σεβόμαστε την Ελλάδα, αλλά δεν τη φοβόμαστε, έχουν μια πολύ δυνατή ομάδα»
EURO

19:33 - 20.03.2024

Ζαϊνουτντίνοφ: «Σεβόμαστε την Ελλάδα, αλλά δεν τη φοβόμαστε, έχουν μια πολύ δυνατή ομάδα»

Ο παίκτης του Καζακστάν Μπακτιέρ Ζαϊνουτντίνοφ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Ελλάδα, τόνισε μεταξύ άλλων ότι σέβονται τους αντιπάλους τους, αλλά δεν τους φοβούνται.

Λίγο πιο νωρίς και συγκεκριμένα στις 19:00 η Γεωργία υποδέχεται το Λουξεμβούργο (NOVASPORTS 1) που είναι το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο επόμενος αντίπαλος της Εθνικής εφόσον καταφέρει να προκριθεί σήμερα.