Ζαϊνουτντίνοφ: «Σεβόμαστε την Ελλάδα, αλλά δεν τη φοβόμαστε, έχουν μια πολύ δυνατή ομάδα»

Καζακστάν

i

© PrtScr

Ζαϊνουτντίνοφ: «Σεβόμαστε την Ελλάδα, αλλά δεν τη φοβόμαστε, έχουν μια πολύ δυνατή ομάδα»

Δημήτρης Χούπης 19:33 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:33 - 20.03.2024

Ο παίκτης του Καζακστάν Μπακτιέρ Ζαϊνουτντίνοφ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Ελλάδα, τόνισε μεταξύ άλλων ότι σέβονται τους αντιπάλους τους, αλλά δεν τους φοβούνται.

Ελλάδα και Καζακστάν θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους για τον ημιτελικό των playoffs του Nations League, με στόχο την πρόκριση στον τελικό και έπειτα στα τελικά του Euro 2024.

Ο παίκτης του Καζακστάν, Μπακτιέρ Ζαϊνουτντίνοφ, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δυναμική του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Τόνισε δε ότι ναι μεν σέβονται την Ελλάδα, αλλά δεν τη φοβούνται. Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε δύο παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ, τον Τάσο Μπακασέτα και τον Κώστα Τσιμίκα.

Στη συνέχεια έκανε λόγο και στον κόσμο της χώρας του, λέγοντας ότι νιώθει την υποστήριξή τους, αλλά και τον ενθουσιασμό όλων.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν μπορώ να πω ότι δεν έχουν αρκετά αστέρια: Υπάρχουν καλοί παίκτες που παίζουν στα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα. Ο Μπακασέτας που έπαιξε στο τουρκικό πρωτάθλημα είναι πολύ καλός παίκτης. Ο Τσιμίκας. Επομένως, έχουν μια πολύ δυνατή ομάδα, δυνατή. Τους σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε.

Νιώθουμε την υποστήριξη όλου του Καζακστάν. Νιώθουμε αυτόν τον ενθουσιασμό πριν το παιχνίδι. Πολλά SMS προέρχονται από τους Καζάκους οπαδούς μας. Οπότε νομίζω ότι αυτό δεν θα είναι πρόβλημα. Νιώθουμε υπεύθυνοι και σίγουροι για τις ικανότητές μας».

Πόσες πιθανότητες έχει η Ελλάδα να περάσει στο Euro - Από ποια ομάδα κινδυνεύει;
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

18:02 - 20.03.2024

Πόσες πιθανότητες έχει η Ελλάδα να περάσει στο Euro - Από ποια ομάδα κινδυνεύει;

Φαβορί είναι η Ελλάδα όσον αφορά στην πρόκριση στο Euro 2024, μέσω της διαδικασίας των playoffs του Nations League. Ωστόσο, μία από τις τρεις υπόλοιπες ομάδες έχει σχεδόν ίσες πιθανότητες με τη «γαλανόλευκη».

Την ίδια ώρα ο προπονητής της ομάδας μίλησε για την προετοιμασία των παικτών του, ενώ αναφέρθηκε και στη ψυχολογική τους κατάσταση. Τονίζοντας ότι αν υπήρχε φόβος, τότε δεν θα ερχόντουσαν καν στην Ελλάδα ή από τη στιγμή που ήρθαν, θα καθόντουσαν στα δωμάτιά τους.

«Είναι καλό που το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Αυτό είναι ένα συν και για τις δύο ομάδες. Θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν υπήρχαν οπαδοί. Για το αν θα είναι αυτό πρόβλημα για εμάς; Αν αυτό είναι πρόβλημα για εμάς, τότε δεν έπρεπε να έχουμε έρθει καθόλου εδώ. Ή, αφού ήρθαμε, θα καθόμασταν στα δωμάτιά μας αν φοβόμαστε τα γήπεδα και τις γεμάτες κερκίδες. Με τίποτα. Έχουμε συνηθίσει να παίζουμε με υποστήριξη στην Astana Arena, όπου γεμίζουν και οι κερκίδες. Δεν βλέπω πρόβλημα εδώ. Αντιθέτως, πιστεύω ότι θα φωτίσει το ποδόσφαιρο», ήταν τα λόγια του μεταξύ άλλων.