Βλαχοδήμος: «Το Euro είναι ένα όνειρο που θέλουμε όλοι μας να το ζήσουμε»

Οδυσσέας Βλαχοδήμος

i

Οδυσσέας Βλαχοδήμος/©Intime

Βλαχοδήμος: «Το Euro είναι ένα όνειρο που θέλουμε όλοι μας να το ζήσουμε»

Ελένη Ανδρικοπούλου 19:04 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:15 - 20.03.2024

Όσα δήλωσε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού ματς (21/3, 21:45) με το Καζακστάν.

Η Εθνική Ελλάδας υποδέχεται αύριο (21/3, 21:45) το Καζακστάν στην «Opap Arena» στα πλέι οφ για το Euro 2024. Ενόψει του μεγάλου αγώνα μίλησε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος στη συνέντευξη Τύπου και τόνισε πως ανυπομονεί για το ματς και πως είναι όνειρο όλων να αγωνιστούν στο Euro.

«Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά πιστεύουμε στους εαυτούς μας, έχουμε δείξει και στα προηγούμενα παιχνίδια τι μπορούμε να κάνουμε και θέλουμε να το κάνουμε και αύριο. Αισθανόμαστε χαρά που θα παίξουμε σε αυτό το παιχνίδι, που θα αγωνιστούμε σε ένα γεμάτο γήπεδο και θέλουμε να κερδίσουμε. Είναι ένα όνειρο που όλοι μας θέλουμε να το ζήσουμε, να πάμε στο Euro της Γερμανίας και να πάμε την Εθνική μας ομάδα ξανά σε μια μεγάλη διοργάνωση και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε», δήλωσε αρχικά ο 29χρονος πορτιέρε.

Για τον αγωνιστικό ρυθμό που βρίσκεται ανέφερε: «Δεν ξεχνάς αυτό που κάνεις όλη σου τη ζωή. Έκανα τα πάντα για να είμαι όσο πιο έτοιμος. Έκανα ο, τι μπορούσα κι έφερα και δικά μου άτομα από τη Γερμανία για να προπονηθώ».

Για το ενδεχόμενο να πάει ο αγώνας στα πέναλτι κι αν έχει προετοιμαστεί ειδικά για αυτό το σενάριο, είπε: «Σε κάθε αγώνα κοιτάς και τα πέναλτι, δεν θα αλλάξει κάτι στην προετοιμασία του παιχνιδιού. Εύχομαι να μη φτάσουμε στα πέναλτι, αλλά αν φτάσουμε, εύχομαι να κερδίσουμε».

Για το πώς θα νιώσει αν παίξει στο Euro στη Γερμανία, όπου και γεννήθηκε, ανέφερε: «Θα ήταν διπλή χαρά για μένα να επιστρέψω στη χώρα που γεννήθηκα και να παίξω εκεί στο πρώτο μου Euro, αλλά για όλους τους συμπαίκτες μου και τους φιλάθλους θα ήταν ένα όνειρο που θέλουμε να ζήσουμε όλοι μαζί».

Όσο για το τι πρέπει να προσέξουν από το Καζακστάν είπε: «Ξέρουμε ότι έκαναν πολύ καλή πορεία σ τα προκριματικά. Πρέπει να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις και να κάνουμε όσα μας έδειξε ο κ. Πογέτ στα βίντεο και τις προπονήσεις. Να δείξουμε τον καλό μας εαυτό, με όλο τον σεβασμό, γιατί όλα εξαρτώνται από μας. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και πρέπει να το δείξουμε αύριο».

Πόσες πιθανότητες έχει η Ελλάδα να περάσει στο Euro - Από ποια ομάδα κινδυνεύει;
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

18:02 - 20.03.2024

Πόσες πιθανότητες έχει η Ελλάδα να περάσει στο Euro - Από ποια ομάδα κινδυνεύει;

Φαβορί είναι η Ελλάδα όσον αφορά στην πρόκριση στο Euro 2024, μέσω της διαδικασίας των playoffs του Nations League. Ωστόσο, μία από τις τρεις υπόλοιπες ομάδες έχει σχεδόν ίσες πιθανότητες με τη «γαλανόλευκη».

Ο 29χρονος γκολκίπερ κατέληξε: «Πρέπει να προσέχουμε γενικώς. Να κάνουμε αυτά που μας έδειξε ο κ. Πογέτ στο βίντεο και τις προπονήσεις και να δείξουμε τον πιο καλό μας εαυτό. Να δείξουμε αύριο το πόσο καλή ομάδα είμαστε όπως το έχουμε δείξει. Μόνο ο Τζαβέλλας έχει πάει σε EURO. Για εμάς θα είναι κάτι πολύ μεγάλο. Το περιμένουμε πώς και πώς. Το θέλουμε εμείς πάρα πολύ. Το είχαμε πει από την πρώτη ημέρα».