O Φώτης Ιωαννίδης σκέφτεται μόνο... νταμπλ και Euro

Φώτης Ιωαννίδης

i

Intime

O Φώτης Ιωαννίδης σκέφτεται μόνο... νταμπλ και Euro

Μπάμπης Τσιμπίδας 10:34 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:39 - 20.03.2024

Παρά τον ντόρο γύρω από το όνομα του, τον χορό των εκατομμυρίων ευρώ και την παρέλαση των ξένων σκάουτς, ο Φώτης Ιωαννίδης δεν αποπροσανατολίζεται από τους στόχους που έχει θέσει με τον Παναθηναϊκό και την Εθνική Ελλάδας.

Ο Φώτης Ιωαννίδης είναι το πιο «καυτό» όνομα στο ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και μερικούς μήνες. Ο διεθνής επιθετικός ήταν ο πρωταγωνιστής στον θρίαμβο του Παναθηναϊκού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», σκοράροντας δύο γκολ στο 3-1 επί του Ολυμπιακού. Αναμφίβολα, η ραγδαία πρόοδος του, η εκτελεστική δεινότητα που έχει αναπτύξει και οι προοπτικές που έχει για να εξελιχτεί ακόμα περισσότερο, τον καθιστούν μία εξαιρετικά δελεαστική περίπτωση.

Δεν είναι τυχαίο πως σε κάθε παιχνίδι του Τριφυλλιού, εντός ή εκτός έδρας, σκάουτς από ξένες ομάδες έρχονται να παρακολουθήσουν τον 24χρονο στράικερ. Έχοντας ανοιχτό φάκελο και στέλνοντας διαρκώς νέες εκθέσεις με τα πεπραγμένα του.

Με τόσο έντονο ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τον Φώτη Ιωαννίδη, με διαδοχικές φήμες και με έναν χορό… εκατομμυρίων ευρώ να αναπαράγεται στα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, επικρατεί η αίσθηση πως η πώληση του παίκτη έχει δρομολογηθεί για το καλοκαίρι. Μόνο κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Όχι μόνο γιατί η διοίκηση της ΠΑΕ και ο Γιάννης Αλαφούζος δεν σκοπεύουν να πουλήσουν τον Ιωαννίδη. Αντιθέτως, η επιθυμία τους είναι να κρατήσουν τον 24χρονο άσο στο «Γεώργιος Καλαφάτης» για πολλά χρόνια και να τον επιβραβεύσουν, μετατρέποντας τον σε έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους του ρόστερ. Για να δεχτεί ο Αλαφούζος μία προσφορά για τον διεθνή άσο του Τριφυλλιού, αυτή θα πρέπει να θεωρηθεί εξωπραγματική.

Ο Έλληνας παίκτης του Παναθηναϊκού που σκόραρε φέτος στο Καραϊσκάκη πριν από Μπακασέτα - Ιωαννίδη αλλά δεν τον θυμάται κανείς
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:27 - 12.03.2024

Ο Έλληνας παίκτης του Παναθηναϊκού που σκόραρε φέτος στο Καραϊσκάκη πριν από Μπακασέτα - Ιωαννίδη αλλά δεν τον θυμάται κανείς

Ο Μπακασέτας βρήκε δίχτυα στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού και έγινε ο πρώτος Έλληνας που σκοράρει για το τριφύλλι στο Καραϊσκάκη έπειτα από το 2007. Υπάρχει όμως κι άλλος ένας που τα κατάφερε λίγο πιο πριν και ελάχιστοι το θυμούνται.

Πρωτίστως, ο ίδιος ο Ιωαννίδης δεν βιάζεται να φύγει από την Ελλάδα. Ο 24χρονος επιθετικός διαβάζει όσα λέγονται και γράφονται για το πρόσωπο του και… δεν συγκινείται. Το μυαλό του είναι απόλυτα συγκεντρωμένο στον Παναθηναϊκό και δεν… ταξιδεύει καθόλου στην Ευρώπη.

Ο Ιωαννίδης δέχεται πολλές ερωτήσεις για τα σενάρια από το εξωτερικό και επαναλαμβάνει πως έχει τρόπαια να κερδίσει στην Ελλάδα, πριν αποφασίσει να ξενιτευτεί. Άνθρωποι που έχουν επαφή με τον Ιωαννίδη, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι η προτεραιότητα του διεθνούς άσου είναι το Τριφύλλι και η προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου.

Έχει «βαρεθεί» να δίνει απαντήσεις ο Παναθηναϊκός του Αταμάν, ήρθε η ώρα για ακόμα μία

Έχει «βαρεθεί» να δίνει απαντήσεις ο Παναθηναϊκός του Αταμάν, ήρθε η ώρα για ακόμα μία

Με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να λειτουργεί ως ασπίδα, ο Παναθηναϊκός έχει ξεπεράσει κάθε δυσκολία που παρουσιάστηκε μέσα στη σεζόν και η τελευταία «διαβολοβδομάδα» δίνει την ευκαιρία στον Εργκίν Αταμάν για να το κάνει ξανά με τον πλέον πειστικό τρόπο. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.

Στην κυριολεξία, ο 24χρονος στράικερ μοιάζει να μην ασχολείται καθόλου με τον ντόρο γύρω από το πρόσωπο του. Άλλοι στη θέση του, θα ένιωθαν έναν βαθμό αλαζονείας με τόσο έντονη φημολογία για την περίπτωση τους. Όπως δεν δίνει σημασία στα σχόλια για την προσωπική ζωή του, ο Ιωαννίδης έτσι δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα και για τα μεταγραφικά.

Είναι μία ισχυρή προσωπικότητα, με αυτοπεποίθηση και αφοσιώνεται στις υποχρεώσεις του στο ποδόσφαιρο. Είναι σπάνιο για έναν παίκτη να μην αποπροσανατολίζεται εύκολα, όμως ο 24χρονος άσος έχει αυτό το προσόν. Με το μυαλό του νεαρού άσου να είναι αυτή τη στιγμή στον ημιτελικό του Nations League ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Καζακστάν και στην πρόκριση στο Euro 2024. Για αυτό και παρουσιάζεται απόλυτα συγκεντρωμένος στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας και βελτιώνεται διαρκώς στα μειονεκτήματα του.