Ο Έλληνας παίκτης του Παναθηναϊκού που σκόραρε φέτος στο Καραϊσκάκη πριν από Μπακασέτα - Ιωαννίδη αλλά δεν τον θυμάται κανείς

Ιωαννίδης - Μπακασέτας

i

©Itime

Ο Έλληνας παίκτης του Παναθηναϊκού που σκόραρε φέτος στο Καραϊσκάκη πριν από Μπακασέτα - Ιωαννίδη αλλά δεν τον θυμάται κανείς

Στέλιος Βαρδάκης 14:27 - 12.03.2024

Ο Μπακασέτας βρήκε δίχτυα στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού και έγινε ο πρώτος Έλληνας που σκοράρει για το τριφύλλι στο Καραϊσκάκη έπειτα από το 2007. Υπάρχει όμως κι άλλος ένας που τα κατάφερε λίγο πιο πριν και ελάχιστοι το θυμούνται.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα με 3-1 από το «Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό, κάνοντας μάλιστα ανατροπή αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Ποντένσε.

Σκόρερ για το «τριφύλλι» ήταν οι Τάσος Μπακασέτας (που ισοφάρισε) και Φώτης Ιωαννίδης (2 γκολ). Ο χαφ των «πράσινων» μάλιστα, έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που σκοράρει για τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκης» έπειτα από το 2007 και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Σε εκείνο το ματς ο Έλληνας επιθετικός είχε σκοράρει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης και είχε χαρίσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό. Βέβαια, το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν κατέληξε στους «ερυθρόλευκους» με το «τριφύλλι» εκείνη τη χρονιά να τερματίζει στην 3η θέση πίσω από τη ΑΕΚ.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει άλλος ένας Έλληνας παίκτης που έχει σκοράρει για τους «πράσινους» πριν από τον Μπακασέτα και μάλιστα πριν από μόλις λίγους μήνες. Ο λόγος φυσικά είναι για τον Βαγιαννίδη.

Ο δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού είχε σκοράρει στο πρώτο φετινό ματς της κανονικής διάρκειας μεταξύ των δύο ομάδων, στο πρώτο ημίχρονο στο 28'. Αυτό το ματς όμως διακόπηκε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και αφού είχε ισοφαρίσει η ομάδα του Πειραιά με τον Μαντί Καμαρά.

Ο λόγος της διακοπής ήταν μία κροτίδα που έπεσε κοντά στους αναπληρωματικούς παίκτες του Παναθηναϊκού με τον Χουάνκαρ να μεταφέρεται με φορείο εκτός γηπέδου και έπειτα σε νοσοκομείο για εξετάσεις.

Ο Τερίμ έχει ξανακάνει τέτοιο διπλό σε ντέρμπι, με τον ίδιο τρόπο (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:51 - 12.03.2024

Ο Τερίμ έχει ξανακάνει τέτοιο διπλό σε ντέρμπι, με τον ίδιο τρόπο (vid)

Ο Παναθηναϊκός άλωσε με 3-1 την έδρα του Ολυμπιακού, υπό τη μαεστρική καθοδήγηση του Φατίχ Τερίμ. Μόνο που ο Τούρκος προπονητής είχε την τεχνογνωσία για ένα τέτοιο διπλό έχοντας οδηγήσει τη Γαλατάσαραϊ στην επικράτηση στο γήπεδο της Φενέρμπαχτσε.

Το ματς αυτό δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και κατοχυρώθηκε εν τέλη υπέρ του Παναθηναϊκού (0-3) έπειτα κι από την απόφαση που πάρθηκε από το CAS πρόσφατα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην πιστωθεί ποτέ το γκολ του Βαγιαννίδη στον ίδιο, αφού η έκβαση του αγώνα κρίθηκε στις δικαστικές αίθουσες.