Ο λόγος που ο Μεντιλίμπαρ επέλεξε τον Ναβάρο και η αδυναμία στήριξης στον Ελ Κααμπί

Ναβάρο - Ελ Κααμπί

i

© Intime

Ο λόγος που ο Μεντιλίμπαρ επέλεξε τον Ναβάρο και η αδυναμία στήριξης στον Ελ Κααμπί

Διονύσης Βερβελές 13:00 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:10 - 12.03.2024

Δε βοήθησε ο Ισπανός φορ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όσο θα περίμενε ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού...

Σε πολλούς προκάλεσε έκπληξη η χρησιμοποίηση του Φραν Ναβάρο στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο ματς με τον Παναθηναϊκό και ότι ο Μεντιλίμπαρ επέλεξε να αγωνιστεί με δύο φορ και ουσιαστικά ένα σύστημα 4-4-2. Αυτό που ήθελε ο Ισπανός τεχνικός ήταν να «χτυπήσει» στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού.

Κάτι βέβαια το οποίο δεν έγινε ποτέ από πλευράς «ερυθρόλευκων». Ο Βάσκος τεχνικός θεώρησε πως η άμυνα του Παναθηναϊκού με τον Ακαϊντίν μέσα ήταν «βαριά» και ήθελε με τον Ναβάρο μέσα να δώσει στην επίθεσή του ένα επιπλέον «τρεχαντήρι», έτσι ώστε μαζί με τον Ελ Κααμπί να πιέσει ψηλά η ομάδα του Πειραιά.

Το θέμα όμως ήταν πως ο Ναβάρο έτρεχε χωρίς ουσία, έδειξε να είναι εκτός παιχνιδιού όχι μόνο με την μπάλα στα πόδια, αλλά και όταν δεν την είχε. Οι κινήσεις του μέσα στο γήπεδο δεν ήταν αυτές που θα περίμενε κανείς και πολύ περισσότερο ο Μεντιλίμπαρ. Δεν μπόρεσε να πιέσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού και παράλληλα στην επίθεση αρκετές φορές κινούταν στο χώρο του Ελ Κααμπί. Με αποτέλεσμα και ο Μαροκινός φορ να αναγκάζεται να βγαίνει από την περιοχή του Παναθηναϊκού και να μην μπορεί να διεκδικήσει την μπάλα.

Επίσης ο Μεντιλίμπαρ αυτό που ήθελε ήταν να μένει ο Ελ Κααμπί μέσα στην αντίπαλη περιοχή και όποτε χρειαζόταν κάποιος από τους επιθετικούς να «κουβαλήσει» την μπάλα αυτός να ήταν ο Ναβάρο. Τις περισσότερες όμως φορές ο Ελ Κααμπί ήταν με την μπάλα στα πόδια και μάλιστα μακριά από την περιοχή των «πρασίνων». Ο Μαροκινός αυτό δεν το... έχει, με αποτέλεσμα να χαθεί και αυτός στην κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού.

Ο Ναβάρο δεν έδωσε τις βοήθειες που ήθελε ο Μεντιλίμπαρ, οπότε αυτό επηρέασε και την παρουσία του Ελ Κααμπί, ο οποίος αναγκάστηκε να τρέξει αρκετά στο ματς και μάλιστα χωρίς ουσία αφού δεν είχε τις φάσεις που θέλει μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Ο Ναβάρο εκτός των άλλων, αποδείχθηκε ο μοιραίος στη φάση του 45+2’ όταν από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά έγινε το 1-2 από τον Ιωαννίδη και η κατάσταση έγινε πιο… ζόρικη για τους Πειραιώτες.