Ο Λοντίγκιν κλήθηκε στη Ρωσία εξαιτίας του Τερίμ!

Φατίχ Τερίμ, Γιούρι Λοντίγκιν

i

Intime

Ο Λοντίγκιν κλήθηκε στη Ρωσία εξαιτίας του Τερίμ!

Μπάμπης Τσιμπίδας 09:02 - 19.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:12 - 19.03.2024

Ο προπονητής τερματοφυλάκων της Ρωσίας εξήγησε πως επέλεξε τον Γιούρι Λοντίγκιν από τον Αλεξάντερ Νιγκματούλιν της Νίζνι Νόβγκορντ, λόγω της αγωνιστικής τακτικής που εφαρμόζει ο Τερίμ στον Παναθηναϊκό.

Όσο και αν ακούγεται οξύμωρο, o Γιούρι Λοντίγκιν οφείλει την κλήση του στη Ρωσία στον Φατίχ Τερίμ! Ασφαλώς, ο Τούρκος κόουτς του Παναθηναϊκού δεν κάλεσε ευθέως τον τερματοφύλακα του στην πατρίδα του, αλλά με το στυλ ποδοσφαίρου που εφαρμόζει, τον κάλεσε... εμμέσως!

Ο προπονητής τερματοφυλάκων της Ρωσίας, Βιτάλι Καφάνοβ εξήγησε ότι ο τρόπος που αγωνίζεται ο Λοντίγκιν στο Τριφύλλι, ταιριάζει με τον αντίστοιχο της πατρίδας του. Μία λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά στην επιλογή του ομογενή γκολκίπερ,

Το προπονητικό τιμ της Ρωσίας χρειάζεται έναν τερματοφύλακα που θα υπηρετεί τις ανάγκες μιας τακτικής με κατοχή της μπάλας και με build-up από τα μετόπισθεν. Ο ανταγωνιστής του Λοντίγκιν, Αλεξάντερ Νιγκματούλιν ανήκει στη Νίζνι Νόβγκορντ, που έχει αμυντική λογική και γι’ αυτό «κόπηκε» ο «άσσος» της.

«Ας πούμε πως τελικά προτιμήσαμε να καλέσουμε τον Γιούρι Λοντίγκιν και όχι τον Άρτουρ Νιγκματούλιν, επειδή ο Παναθηναϊκός εφαρμόζει ένα στυλ ποδοσφαίρου που προσεγγίζει τον τρόπο παιχνιδιού της Ρωσίας. Η Νίζνι Νόβγκορντ παίζει διαφορετικά. Δεν είναι λάθος του Νιγκματούλιν. Απλώς η ομάδα του έχει άλλη φιλοσοφία. 

Δεν την κατηγορούμε, παίρνει τα αποτελέσματα της με άλλη μέθοδο. Είμαι χαρούμενος για τη Νίζνι Νόβγκορντ, αλλά αυτή τη στιγμή ο Λοντίγκν κάνει στον Παναθηναϊκό αυτό που ψάχνουμε» τόνισε ο Καφάνοβ.

Στον Καφάνοβ επισημάνθηκε η ηλικία του Λοντίγκιν και εκείνος υποστήριξε πως δεν τον ενδιαφέρει: «Ο Γιούρι Λοντίγκιν είναι ένας ικανός Ρώσος γκολκίπερ. Αυτό είναι το πρώτο. Είναι ένας άξιος εκπρόσωπος της ρωσικής ποδοσφαιρικής σχολής στο εξωτερικό. Αυτό είναι το δεύτερο.

Τρίτο και πιο σημαντικό, ποτε δεν εξετάζω την ηλικία ενός τερματοφύλακα. Αν δεν μου ελεγες ότι ο Λοντίγκιν είναι 34 ετών, εγώ ορκίζομαι πως δεν θα το ήξερα».

Δηλώσεις παραχώρησε και ο Γιούρι Λοντίγκιν. Ο τερματοφύλακας του Τριφυλλιού ανέφερε ότι περίμενε να βοηθήσει ξανά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του: «Εγώ πάντα πίστευα ότι θα μπορούσα να κληθώ ξανά στην Εθνική ομάδα. Τα παιχνίδια με τη Σερβία και την Παραγουάη μας δίνουν την ευκαιρία να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας, κυρίως στα νεαρά παιδιά που παίζουν στο ρωσικό πρωτάθλημα. Μπορούμε να διαπιστώσουμε πόσο καλοί είμαστε κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους».