Μυθικό πριμ 4,5 εκατ. ευρώ στους διεθνείς δίνει η ΕΠΟ για πρόκριση στο Euro
i

© Intime

Μυθικό πριμ 4,5 εκατ. ευρώ στους διεθνείς δίνει η ΕΠΟ για πρόκριση στο Euro

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:00 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:18 - 20.03.2024

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι οι διεθνείς θα λάβουν γενναίο πριμ σε περίπτωση πρόκρισης στα τελικά του Euro της Γερμανίας.

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι οι Έλληνες διεθνείς θα εισπράξουν ένα γενναίο πριμ σε περίπτωση πρόκρισης σε τελικά του Euro της Γερμανίας. Λίγες ώρες πριν το κρίσιμο ματς με το Καζακστάν για τα playoffs πρόκρισης, η Ομοσπονδία γνωστοποίησε ότι θα δώσει ένα μυθικό ποσό στους ποδοσφαιριστές σε περίπτωση πρόκρισης.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει στους ποδοσφαιριστές το μισό ποσό από το πριμ που θα εισπράξει από την UEFA, σε περίπτωση που η Ελλάδα βρεθεί στα τελικά της Γερμανίας. Το ποσό που θα πάρει η ομοσπονδία ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες διεθνείς θα μοιραστούν 3,4 εκατομμύρια ευρώ.

«Κατά τη συνάντηση των αρχηγών της Εθνικής Ανδρών με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος ανέφερε ότι όπως και μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη διοργάνωση του Nations League, έτσι και στην περίπτωση πρόκρισης στο EURO 2024, οι παίκτες της Εθνικής θα λάβουν πριμ.

Σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου την καταβολή πριμ ύψους 50% επί του ποσού που θα λάβει η ΕΠΟ από την UEFA σε περίπτωση πρόκρισης», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει το Καζακστάν (21/3, 21:45) στο πρώτο της ματς για τα playoffs πρόκρισης. Αν η Εθνική προκριθεί, τότε θα παίξει είτε με τη Γεωργία είτε με το Λουξεμβούργο στον τελικό πρόκρισης για τα τελικά του Euro.

Πογέτ: «Κλειδί το πρώτο ματς»

Ο Γκουστάβο Πογέτ δήλωσε πριν το ματς με το Καζακστάν, ότι αυτός ο αγώνας είναι το κλειδί. Όπως σημείωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής οι παίκτες θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι.

«Το πρώτο παιχνίδι είναι κλειδί. Μόνο αυτό κοιτάμε. Πρέπει να είναι καλά οι παίκτες και να είναι συγκεντρωμένοι. Να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν στον αγωνιστικό χώρο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γκουστάβο Πογέτ.