To δίλημμα του Πογέτ για την ενδεκάδα στον πρώτο «τελικό» για πρόκριση στο EURO

To δίλημμα του Πογέτ για την ενδεκάδα στον πρώτο «τελικό» για πρόκριση στο EURO

Γιώργος Σακελλαρίου 23:34 - 18.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:32 - 20.03.2024

Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει ουσιαστικά καταλήξει στην ενδεκάδα για το ματς με το Καζακστάν. Η σκέψη του τεχνικού της Εθνικής Ελλάδας για μία θέση πίσω από τον Ιωαννίδη.

Η Εθνική Ελλάδας ολοκλήρωσε και τη δεύτερη προπόνηση, παρουσία αρκετών φιλάθλων, ενόψει του αγώνα με το Καζακστάν για τα playoffs του EURO 2024 την ερχόμενη Πέμπτη (21/03/2024, 21:45, OPAP Arena).

Στη σημερινή προπόνηση συμμετείχαν και οι Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Σιώπης, Μπουχαλάκης, Παυλίδης, οι οποίοι ενσωματώθηκαν στην αποστολή της Εθνικής. Ο μόνος που απουσίαζε ήταν ο Γιώργος Γιακουμάκης, που είχε αγώνα τα ξημερώματα στο MLS και θα τεθεί αύριο στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού Γκουστάβο Πογέτ.

Οι πέντε παίκτες που ήρθαν σήμερα στην Εθνική, προστέθηκαν στους εξής ποδοσφαιριστές: Αθανασιάδης, Βλαχοδήμος, Πασχαλάκης, Διούδης, Χατζηδιάκος, Κουλιεράκης, Ρέτσος, Ρότα, Μπάλντοκ, Σάλιακας, Μάνταλος, Πέλκας, Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Κωνσταντέλιας, Ζέκα, Μασούρας, Xατζηγιοβάννης, Τζόλης, Ιωαννίδης, Τζαβέλλας.

Ο Πογέτ για τον αγώνα με το Καζακστάν ουσιαστικά έχει καταλήξει στους δέκα παίκτες κι έχει ένα δίλημμα για μία θέση πίσω από τον Ιωαννίδη. Ο Γιακουμάκης σκόραρε ξανά στο MLS και ο Παυλίδης συνεχίζει να γράφει ιστορία στην Άλκμααρ, αλλά στην κορυφή της επίθεσης ο Ιωαννίδης είναι σίγουρος. Είχε παίξει και στο τελευταίο επίσημο ματς με τη Γαλλία και ήταν εξαιρετικός, ενώ είναι κι αυτός σε φόρμα. Επιπλέον, ο Γιακουμάκης από τη στιγμή που έχασε δύο προπονήσεις δεν έχει πιθανότητες να ξεκινήσει.

Στο τέρμα ο Βλαχοδήμος δεν είναι πλέον βασικός στη Νότιγχαμ, ωστόσο, αυτός θα ξεκινήσει στο τέρμα. Δεξί μπακ θα είναι ο Μπάλντοκ, αριστερά θα παίξει ο Τσιμίκας και στόπερ θα είναι ο Μαυροπάνος με τον Χατζηδιάκο. Ο τελευταίος είχε πρόβλημα τραυματισμού, δεν έπαιξε στην Κάλιαρι το τελευταίο διάστημα αρκετά, αλλά είναι το μεγάλο φαβορί έναντι των Κουλιεράκη, Ρέτσου.

Στα χαφ όλα δείχνουν ότι θα παίξουν οι Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας. Ο πρώτος δεν έχει πολλά ματς φέτος, όμως, ο Πογέτ τον εμπιστεύεται και λογικά θα παίξει με τους Σιώπη (πιο ανασταλτικός χαφ), Μπουχαλάκη να μένουν στον πάγκο.

Πίσω από τον Ιωαννίδη, θα είναι οι Μασούρας, Πέλκας. Ο παίκτης του Ολυμπιακού είναι σταθερός και φέτος, ενώ ο μεσοεπιθετικός της Μπασάκσεχιρ, λόγω τραυματισμού έμεινε αρκετό καιρό εκτός. Αυτό είναι και το μοναδικό, όπως φαίνεται, δίλημμα του Πογέτ.

H αινιγματική απάντηση του Πογέτ στην ερώτηση για το αν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Ελλάδα
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

18:02 - 18.03.2024

H αινιγματική απάντηση του Πογέτ στην ερώτηση για το αν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Ελλάδα

Ο Γκουστάβο Πογέτ παραχώρησε δηλώσεις μετά την προπόνηση της Εθνικής και σε ερώτηση για το αν θα ανανέωνε το συμβόλαιό του, ο ίδιος έδωσε μία αινιγματική απάντηση.

Ο Κωνσταντέλιας είναι μία περίπτωση φυσικά, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Πέλκας έχει το προβάδισμα. Το να παίξει ο Μπουχαλάκης ή ο Σιώπης στα χαφ και να μετακομίσει ο Μπακασέτας πίσω από τον Ιωαννίδη, αντί του Πέλκα, επίσης μοιάζει να μην συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Δείτε φωτορεπορτάζ από τη σημερινή προπόνηση της Ελλάδας