Πογέτ: «Έβλεπα ένα ΟΑΚΑ με 8-9 χιλ. κόσμο, έπεισα τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι»

Πογέτ: «Έβλεπα ένα ΟΑΚΑ με 8-9 χιλ. κόσμο, έπεισα τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:09 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:37 - 21.03.2024

Για την εικόνα, όταν ανέλαβε την Εθνική Ελλάδας και αυτή που επικρατεί τώρα στην ομάδα μίλησε ο Γκουστάβο Πογέτ, στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα κόντρα στο Καζακστάν.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το Καζακστάν στον πρώτο από τους δύο τελικούς της, με στόχο να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο στα τελικά του Euro 2024. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα, με τον ίδιο να αναφέρεται στο πως άλλαξε η Εθνική από τότε που την παρέλαβε εκείνος μέχρι σήμερα. Παράλληλα, μίλησε και για τις αδυναμίες των φιλοξενούμενων, αλλά και για το τι πρέπει να κάνουν οι παίκτες του».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκουστάβο Πογέτ:

Για το αν αποτελεί «βάρος» το γεγονός πως η Ελλάδα παίζει εντός και το πως έχει προετοιμάσει την ομάδα: «Μετά από δύο χρόνια είμαστε σίγουροι για το τι πρέπει να κάνουμε. Έχουμε έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού που τον έχουν αγκαλιάσει οι παίκτες. Δεν είμαι προπονητής που έχω εναλλακτικό πλάνο, αλλά αποφασίζω κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτό το ξέρουν οι παίκτες. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και έτοιμη για το παιχνίδι».

Για τους παίκτες και τη φυσική τους κατάσταση: «Αυτό είναι μία δύσκολη απόφαση. Δεν ξέρω αν θα πάω με παίκτες που έχουν παίξει περισσότερο μαζί μου ή αν θα πάω με εκείνους που είναι πιο φορμαρισμένοι. Θέλω να δω πως θα ολοκληρωθεί η σημερινή προπόνηση για να πάρω την απόφαση μου».

Για το πόσο δύσκολη είναι η πορεία μέχρι τώρα αλλά και η συνέχεια: «Ήταν μία διαδικασία που στις αρχές προσπάθησα να κατανοήσω το πως μπορώ να χρησιμοποιήσω τους ποδοσφαιριστές. Μετά προσπάθησα να σχηματίσω ομάδες παικτών και το πως αυτοί θα μπορέσουν να παίξουν μεταξύ τους. Ήταν μία μακρά διαδικασία. Αν με ρωτάγατε τότε αν θα ήθελα να βρίσκομαι εδώ σήμερα, τότε θα υπέγραφα άμεσα.

Το Καζακστάν είναι μία ομάδα πολύ βελτιωμένη, περισσότερο από την Εθνική. Εμείς είμαστε έτοιμοι και δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Όταν ξεκινούσαμε ο πρώτος στόχος ήταν το Nations League και ο δεύτερος ένα γεμάτο γήπεδο. Έβλεπα την Εθνική να παίζει με 8-9 χιλ. κόσμο στο ΟΑΚΑ. Κατάφερα να πείσω τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου το πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε μαζί. Είμαστε στις καλύτερες συνθήκες των τελευταίων δύο ετών».

Για το αν η Ελλάδα είναι το φαβορί και αν θα ψάξει ένα γρήγορο γκολ: «Με βάση την ιστορία ναι, με βάση των μομέντουμ... (κούνησε το κεφάλι του). Θα πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας. Θέλω να είμαστε ο εαυτός μας και να σεβαστούμε τον αντίπαλο μας».

Για το αν «γυαλίζει» το μάτι των παικτών του: «Ένα πράγμα που ξέρω είναι ότι γνωρίζω τη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών. Τις τελευταίες εβδομάδες που μιλούσα με τους παίκτες άνω των 30 μου έδειχναν πόσο ήθελαν να παίξουμε. Δεν θα παίξουμε το ματς σκεπτόμενοι όλα τα γύρω γύρω (πρόκριση, τελικός κλπ.). Σκεφτόμαστε απλά να παίξουμε το παιχνίδι μας.

Πόσες πιθανότητες έχει η Ελλάδα να περάσει στο Euro - Από ποια ομάδα κινδυνεύει;
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

18:02 - 20.03.2024

Πόσες πιθανότητες έχει η Ελλάδα να περάσει στο Euro - Από ποια ομάδα κινδυνεύει;

Φαβορί είναι η Ελλάδα όσον αφορά στην πρόκριση στο Euro 2024, μέσω της διαδικασίας των playoffs του Nations League. Ωστόσο, μία από τις τρεις υπόλοιπες ομάδες έχει σχεδόν ίσες πιθανότητες με τη «γαλανόλευκη».

Για το που θα εστιάσει περισσότερο: «Δεν ήξερα ότι δουλεύετε για το Καζακστάν (γέλια). Δεν θα πούμε πολλά για το σύστημα, αλλά θα παίξουμε το δικό μας. Η βασική απόφαση αφορά αυτό που σας είπα με τους παίκτες προηγουμένως».

Για το τι τον προβληματίζει περισσότερο στον αντίπαλο: «Έχουν έναν καθαρό και συνεπή τρόπο παιχνιδιού. Δεν σταματούν ποτέ να παίζουν, οπότε αν πέσουμε θα μας τιμωρήσουν. Το ξέρουμε και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Αυτό λέω συνεχώς στους παίκτες μου. Αυτοί είναι "μηχανές", είναι ασταμάτητοι».