Άντιεφ: «Αν υπήρχε φόβος δεν θα ερχόμασταν καθόλου ή αφού ήρθαμε θα καθόμασταν στα δωμάτιά μας»

Άντιεφ: «Αν υπήρχε φόβος δεν θα ερχόμασταν καθόλου ή αφού ήρθαμε θα καθόμασταν στα δωμάτιά μας»

Δημήτρης Χούπης 19:13 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:38 - 21.03.2024

Ο τεχνικός του Καζακστάν, Μαγκόμεντ Άντιεφ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο αν υπάρχει φόβος από τη μεριά των παικτών του για το γεγονός ότι θα είναι γεμάτο το γήπεδο και τόνισε ότι φοβόντουσαν δεν θα ερχόντουσαν καθόλου στην Ελλάδα.

Η αντίστροφη μέτρηση για το παιχνίδι της Εθνικής με το Καζακστάν για τον ημιτελικό των playoffs του Nations League, έχει ξεκινήσει, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν σιγά σιγά στο κλίμα του αγώνα.

Ο προπονητής των Καζάκων, Μαγκόμεντ Άντιεφ, στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι, στάθηκε στην προετοιμασία της ομάδας του. αλλά και στη δυσκολία του συγκεκριμένου αγώνα.

Αναλυτικά όσα είπε:

- Έχουν γίνει προσαρμογές σε επίπεδο προετοιμασίας για τους Μουσουλμάνους παίκτες και πώς νιώθουν αυτή τη στιγμή;

«Ναι, συγχαίρω όλους τους μουσουλμάνους για τη μεγάλη μας νηστεία. Είθε ο Παντοδύναμος να δεχτεί όλες τις καλές μας πράξεις, όλες τις προσευχές μας. Όσο για αυτό, έχω κάποια εμπειρία - δούλεψα με μια ομάδα με τέτοιους παίκτες. Κάναμε ορισμένες αλλαγές. Προσαρμόσαμε τη διαδικασία προπόνησής μας έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να πίνουν νερό μετά την προπόνηση και να έχουν αμέσως δείπνο. Άρα το προπονητικό επιτελείο έχει εμπειρία σε αυτό το θέμα».

- Είναι όλοι ψυχικά έτοιμοι;

«Σωστά το είπατε, έχουμε δουλέψει το κομμάτι της ψυχολογίας και έχουμε μιλήσει με τα παιδιά. Όλα τα παιδιά καταλαβαίνουν το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι με την Ελλάδα οπότε δεν βλέπω το νόημα να τους ασκώ υπερβολική πίεση με μεγάλες ομιλίες. Αντίθετα, από αυτή την άποψη, μάλλον ακόμη και σε σύγκριση με το παιχνίδι στη Σλοβενία, που ήταν επίσης σημαντικό για εμάς, το άλλαξα λίγο... Θα πω ότι προσπαθώ να τους τραβώ την προσοχή λιγότερο συχνά (γέλια), ώστε να μην δημιουργείται περιττή πίεση. Οι ίδιοι τα καταλαβαίνουν όλα τέλεια».

- Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη διαιτησία...

«Εμείς είμαστε προπονητές. Πρέπει να επηρεάσουμε ό,τι μπορούμε. Το προπονητικό μας επιτελείο πρέπει να εκπληρώσει τα καθήκοντά του. Τα παιδιά στο γήπεδο θα πρέπει να ολοκληρώσουν τα καθήκοντά που τους έχει ορίσει το προπονητικό επιτελείο. Και το ότι είναι πέρα ​​από τον έλεγχό μας - κάποιες δικαστικές στιγμές - γιατί να το σκεφτούμε; Πιστέψτε με, έχουμε κάτι να σκεφτούμε, να πάρουμε κάποιες αποφάσεις, να επηρεάσουμε αυτές τις αποφάσεις... Και η διαιτησία ελπίζω να ανταπεξέλθει πλήρως στα καθήκοντά της αύριο».

- Για τη διαδικασία των πέναλτι;

«Εξακολουθώ να μην είμαι υποστηρικτής των ποδοσφαιριστών που κάνουν πέναλτι. Το ξέρω από πρώτο χέρι. Έκανα πέναλτι αρκετά συχνά στους συλλόγους μου - σκόραρα και δεν σκόραρα. Αν μπορούσες να σκοράρεις στην προπόνηση... Είναι απλά ένα παιχνίδι, είναι θέμα ψυχολογίας. Επομένως, το να τους κερδίσεις στην προπόνηση τελείως διαφορετικά το τι θα συμβεί σε ένα παιχνίδι. Αλλά ακόμα και γνωρίζοντας αυτή τη διαδικασία, από τη δική μου εμπειρία, πάντα ρωτάω τα παιδιά πόσο κουρασμένοι είναι, αν είναι έτοιμοι ή όχι... Είναι σημαντικό να νιώσεις εκείνη τη στιγμή, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη. Όσο για τη γραμμή των τερματοφυλάκων, γίνεται κάποια δουλειά σε αυτό το θέμα».

- Για το γεγονός ότι θα είναι γεμάτο το γήπεδο

«Είναι καλό που το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Αυτό είναι ένα συν και για τις δύο ομάδες. Θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν υπήρχαν οπαδοί. Για το αν θα είναι αυτό πρόβλημα για εμάς; Αν αυτό είναι πρόβλημα για εμάς, τότε δεν έπρεπε να έχουμε έρθει καθόλου εδώ. Ή, αφού ήρθαμε, θα καθόμασταν στα δωμάτιά μας αν φοβόμαστε τα γήπεδα και τις γεμάτες κερκίδες. Με τίποτα. Έχουμε συνηθίσει να παίζουμε με υποστήριξη στην Astana Arena, όπου γεμίζουν και οι κερκίδες. Δεν βλέπω πρόβλημα εδώ. Αντιθέτως, πιστεύω ότι θα φωτίσει το ποδόσφαιρο».

«Το Καζακστάν δεν θα χάσει από την Ελλάδα»: Ο... ειδικός του ξένου ΜΜΕ που έχει ξεγράψει την Εθνική
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

16:52 - 20.03.2024

«Το Καζακστάν δεν θα χάσει από την Ελλάδα»: Ο... ειδικός του ξένου ΜΜΕ που έχει ξεγράψει την Εθνική

Τις δικές τους προβλέψεις για την αναμέτρηση απέναντι στην Εθνική Ελλάδας, κάνουν ΜΜΕ του Καζακστάν. Ένα από αυτά, επικαλούμενο «ειδικούς», θεωρεί ότι η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ δεν θα επικρατήσει των αντιπάλων της...

- Για το πλάνο που έχει στο μυαλό του;

«Χρειάζεται να σου τα πω όλα; (γέλια). Όσο για το παιχνίδι, ο προπονητής της Ελλάδας, είπε ότι γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα μας. Τότε καταλαβαίνει ότι δεν θα παίξουμε με βαθιά άμυνα σε κανένα παιχνίδι. Η βαθιά άμυνα έχει εξαντληθεί κάπως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Γι' αυτό δεν παίξαμε έτσι με τους Δανούς, είτε εντός είτε εκτός έδρας. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν ορισμένες φάσεις του παιχνιδιού όπου ο αντίπαλος ενεργεί καλύτερα, πιο δραστήριος - κάπου πρέπει να καθίσεις λίγο πιο χαμηλά. Δεν το κάνουμε αυτό και δεν πρόκειται να το κάνουμε. Καταλαβαίνουμε ότι το παιχνίδι είναι πολύ υπέροχο, αλλά μετά τον αγώνα θα υπάρξει κάποια απογοήτευση για κάποια ομάδα... Και, όπως λένε, δεν θα υπάρξει ισοπαλία στο αυριανό παιχνίδι. Επομένως, τόσο εμείς όσο και ο αντίπαλός μας θα αναζητήσουμε τη νίκη. Εμείς, όπως πάντα, θα προσπαθήσουμε να είμαστε ισορροπημένοι - τόσο στην άμυνα όσο και στις επιθετικές μας ενέργειες».