Το κυνηγητό του Σιώπη στον Αθανασιάδη στην προπόνηση της Εθνικής  (vids)

Το κυνηγητό του Σιώπη στον Αθανασιάδη στην προπόνηση της Εθνικής (vids)

Ελένη Ανδρικοπούλου 20:22 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:37 - 21.03.2024

Ένα αστείο περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης της Εθνικής Ελλάδας με πρωταγωνιστές τον Μανώλη Σιώπη και τον Γιώργο Αθανασιάδη.

Η Εθνική Ελλάδας ολοκληρώνει απόψε την προετοιμασίας της ενόψει του αυριανού αγώνα με το Καζακστάν (21/3, 21:45) για τα playoffs του EURO 2024 την «Opap Arena». Κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης έλαβε χώρα ένα αστείο περιστατικό, το οποίο επιβεβαίωσε το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στη «γαλανόλευκη».

Συγκεκριμένα, στην προθέρμανση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κι ενώ έπαιζαν το γνωστό «κορόιδο» ο Μανώλης Σιώπης ξεκίνησε να κυνηγά τον Γιώργο Αθανασιάδη, αφού προηγουμένως όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο έχουν μία μίνι διαφωνία.

Εν τω μεταξύ, ο Γκουστάβο Πογέτ στη συνέντευξη Τύπου του κρίσιμου αγώνα αναφέρθηκε στις αποφάσεις του όσον αφορά στην 11άδα και την ενότητα που υπάρχει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού:

Για τον τρόπο παιχνιδιού: «Νομίζω πως μετά από δύο χρόνια, είναι σίγουρη η ομάδα αυτό πρέπει να κάνει. Η ομάδα έχει το αγκαλιάσει τον τρόπο παιχνιδιού. Δεν είμαι ένας προπονητής που έχει plan b και plan c. Διαβάζω τα παιχνίδια και προσπαθώ να ενεργήσω πριν. Η ομάδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση, είμαστε έτοιμοι για το αυριανό παιχνίδι».

Για τις επιλογές σε πρόσωπα: «Είναι μεγάλη απόφαση, την οποία θα πρέπει να πάρω. Εάν πάω με τους παίκτες που παίζουν περισσότερο με μένα και έχουν πλήρη αντίληψη ή αν θα πάω με τους παίκτες που είναι σε φόρμα, που έχουν τ α περισσότερα ματς με τις ομάδες τους. Εάν πάρω την σωστή απόφαση θα είναι όλα οκ μετά το παιχνίδι, θέλω να τσεκάρω, να δω πώς θα ολοκληρωθεί η προπόνηση, έχω στο μυαλό μου την 11άδα, αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί η προπόνηση».

Για το πόσο δύσκολο ήταν το σκαλοπάτι και για τη συνέχεια: «Ήταν μία διαδικασία. Για εμένα, σημαντικά ήταν τα πρώτα δύο φιλικά πριν από δύο χρόνια, που είχα 20 μέρες πριν το Nations League, για να μάθω τους παίκτες, πώς να τους χρησιμοποιήσω. Ήταν σημαντική διαδικασία. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μία μικρή ομάδα ποδοσφαιριστών που καταλαβαίνουν πώς θα παίξουν μαζί. Χρειάζεσαι χρόνο σε μία Εθνική. Προσπαθήσαμε να χτίσουμε σταθερότητα, μεταξύ αυτών των παικτών και να έρθουν να κουμπώσουν κι άλλοι παίκτες. Ήταν μεγάλη διαδικασία, αν με ρωτούσατε πριν από δύο χρόνια εάν ήθελα να είμαι εδώ θα το υπέγραφα. Είναι μεγάλη πρόκριση, Το Καζακστάν αναπτύχθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, ίσως περισσότερο από εμάς, πρέπει να είμαστε σε καλό επίπεδο είμαστε εντάξει, είμαστε έτοιμοι, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Όταν ξεκινήσαμε ο πρώτος στόχος ήταν να πάμε στο Nations League, μετά να γεμίσουμε το γήπεδο. Όταν ανέλυσα την Εθνική είδα τα παιχνίδια και ήξερα πόσο δύσκολο ήταν να παίξουμε στο ΟΑΚΑ με 10.000 οπαδούς, προσπαθούσα να πείσω όλους τους ανθρώπους στο ποδόσφαιρο πόσα περισσότερα μπορούμε όλοι μαζί. Είμαστε πιο ενωμένοι απ' όταν ήρθα. Η Σούπερ Λιγκ δέχθηκε το αίτημά μας και μας έδωσε δύο σημαντικές έξτρα προπονήσεις, με τον Ατρόμητο ήρθα σε συμφωνία για το προπονητικό εάν περάσουμε, αύριο θα παίξουμε σε γεμάτο γήπεδο και με το πέταλο. Έχουμε τις καλύτερες συνθήκες των τελευταίων δύο ετών, είναι στο χέρι μας να έχουμε την καλύτερη απόδοση».

Για το γεγονός ότι είμαστε φαβορί: «Εάν δούμε την ιστορία, είμαστε φαβορί, αλλά εάν δούμε το μομέντουμ... Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας. Μέχρι στιγμής είχαμε δύο είδη ποδοσφαίρου. Έχουμε παίξει παιχνίδια που κοντρολάραμε τον ρυθμό, είχαμε κάποιες δυσκολίες κόντρα στις κορυφαίες ομάδες και θα έπρεπε να προσαρμοστούμε. Τώρα είμαστε στην πρώτη κατηγορία και πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας, να σεβαστούμε τον αντίπαλο, αλλά θέλουμε να κοντρολάρουμε τον ρυθμό».

Για το αν γυαλίζει το μάτι των ποδοσφαιριστών, όπως αυτό της Ουρουγουάης: «Ένα πράγμα που ξέρω είναι η νοοτροπία του Έλληνα ποδοσφαιριστή. Πότε χρειάζονται το σπρώξιμο, πότε πρέπει να είναι πιο ήρεμοι. Ήμουν σε επαφή με ένα μεγάλο γκρουπ 30+ ποδοσφαιριστών και ήταν απεγνωσμένοι να έρθουν. Είναι μεγάλη ευκαιρία για την ιστορία του Καζακστάν, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες που είναι εδώ. Να παίξουμε το παιχνίδι, όπως ξέρουμε».

Για τους τρεις αμυντικούς με τη Γαλλία και αν θα παίξουμε πιο σφιχτά στην άμυνα και στο κέντρο: «Δεν θα πούμε πάρα πολλά. Θα παίξουμε το σύστημα μας, όχι κάτι το διαφορετικό. Δεν είμαι από τους προπονητές που αλλάζουν δραστικά πράγματα πριν τα σημαντικά παιχνίδια, είμαι ένας ομοσπονδιακός προπονητής. Η βασική απόφαση αφορά στα πρόσωπα, αν θα παίξουνε παίκτες που αγωνίζονται με την Εθνική ή οι πιο φορμαρισμένοι».

Για τις αντεπιθέσεις του Καζακστάν και τι τον προβληματίζει για τον αντίπαλο: «Έχουν καθαρό τρόπο παιχνιδιού, έχουν συνέπεια στο παιχνίδι τους, είναι δύσκολο να δεις την ομάδα αυτή να έχει πάνω από 20 κακά λεπτά. Συνεχίζουν να παίζουν, εάν ρίξεις την απόδοσή σου θα έχεις πρόβλημα. Εάν πέσουμε θα μας τιμωρήσουν. Είναι μηχανές, δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα για αυτούς. Πρέπει να προσέχουμε. Όλες οι ομάδες που είχαν πρόβλημα μαζί τους, έκαναν αυτό το λάθος και έτσι έγινε η έκπληξη».