Λουτσέσκου: «Μία νίκη θα μας ανοίξει την όρεξη»

Λουτσέσκου

i

© intime

Λουτσέσκου: «Μία νίκη θα μας ανοίξει την όρεξη»

Μάνος Τσαλγατίδης 19:37 - 20.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:39 - 20.09.2023

Οι δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου για την αυριανή αναμέτρηση με την Ελσίνκι.

Για το αυριανό (21/9, 19:45) παιχνίδι κόντρα στην Ελσίνκι μίλησε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, στο πλαίσιο της συνέντευξής Τύπου για την πρεμιέρα των ομίλων του UEFA Europa Conference League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ:

Για το αν είναι ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να δείξει τις προθέσεις του στον όμιλο:

«Πρώτα απ' όλα να πω πως η διοργάνωση δεν έχει να κάνει με το τι γίνεται στο πρωταθλήματα των ομάδων. Οπότε σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να αφήνουμε στο περιθώριο την Αμπερντίν. Κάθε παιχνίδι ξεκινά 11 εναντίον 11 και στο τέλος αυτό που έχει σημασία είναι τι θα γίνει στα μεταξύ μας παιχνίδια και όχι τι συμβαίνει στο raking. Είναι αλήθεια πως μια νίκη θα μας... ανοίξει την όρεξη για την συνέχεια.

Θα πρέπει να είμαστε στο μάξιμουμ της απόδοσής μας και αυτό το παιχνίδι με την Ελσίνκι δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια και στα παιχνίδια πρωταθλήματος. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε κάθε κατάσταση που θα μας παρουσιαστεί».

Για το αν τον ανησυχεί ότι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ... στήνουν λεωφορείο:

«Οι αντίπαλοί μας στο πρωτάθλημα έχουν αυτό το στυλ παιχνιδιού. Αμύνονται, αμύνονται, αμύνονται. Το 90% των ομάδων προσπαθούν να... κλέψουν κάτι από εμάς.

Η Ελσίνκι έχει παίξει 33 παιχνίδια στην σεζόν και δεν έχει αλλάξει το στυλ παιχνιδιού της. Είναι μια ομάδα που την σεβόμαστε, γιατί βάζει μεγάλο όγκο δουλειάς. Έχουμε απίστευτο κίνητρο να μπούμε στο γήπεδο και να πάρουμε το παιχνίδι».

Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την απόδοση της ομάδας σε μια επανεκκίνηση που γίνεται. Τον Αύγουστο είχαμε ένα διαφορετικό γκρουπ και τώρα κάνουμε επανεκκίνηση.

Πρέπει να ξαναχτίσουμε την δουλειά που κάναμε. Να βρούμε καινούργια χημεία, πρέπει να αντιληφθούν όλοι την φιλοσοφία μας, οι παίκτες μεταξύ τους, οι παίκτες με τον προπονητή. Είμαστε σε ένα σημείο που βρεθήκαμε ψηλά, πέσαμε μετά με τις προσθήκες με σκοπό να πάμε ψηλότερα.

Αυτό που έχει σημασία πως μέχρι εδώ που έχουμε φτάσει είναι ένα πολύ θετικό ξεκίνημα. Για την ενδεκάδα θα την δείτε αύριο.

Γι' αυτό έχουμε ένα γκρουπ 20 παικτών. Ο Μεϊτέ πρέπει να αγωνιστεί, αλλά θα πρέπει να γίνει με έξυπνο τρόπο για να βρει χημεία με τους υπόλοιπους. Για τον Ντεσπόντοφ το θέμα είναι ξεκάθαρα χημείας, γιατί έχει αγωνιστικό ρυθμό.

Όπως και ο Σαμάτα πρέπει να πάρει τον δικό του χρόνο, γιατί ήρθε μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, 20 λεπτά, 30 λεπτά, μέχρι να βρει ρυθμό, μετά τραυματίστηκε στο παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα, έχει ξεκινήσει σε εννέα από τα 11 παιχνίδια μας.

Και αυτός χρειάζεται χρόνο και είναι λογικό. Για εσάς μετράει το αποτέλεσμα. Είναι φυσιολογικό αυτό. Θα πρέπει να βρούμε τρόπους για να πάρουμε τα αποτελέσματα με ατομική ποιότητα με την δουλειά που έχει γίνει, να πάρουμε τα αποτελέσματα, ώστε να μας δώσουν τον ενθουσιασμό και να ενισχύσουν τον ενθουσιασμό στην δουλειά που γίνεται».